Dator > 5 sätt att hämta data från en kraschad hårddisk

 • 5 sätt att hämta data från en kraschad hårddisk


 • Du behöver:
  bomullspinne
  . Alkohol.

  Hårddisken är den komponent som lagrar digitala data på din dator. Det är där dina filer och fotografier finns. Tyvärr, eftersom det är så integrerad och därmed gör en hel del arbete, är hårddisken benägen att krascha en dag och förhindrar åtkomst till dina data. När det misslyckas kan det börja avger ett klickande ljud, fördröja din start, eller att datorn inte startar upp. Det finns dock tekniker för att återställa data från en kraschad hårddisk.

  datahämtning programvara

  Det finns många olika programvaror tillgängliga som hävdar att de ska kunna hämta data från kraschade hårddiskar. Vissa är gratis och finns att ladda ner medan andra kräver betalning och kan kräva köp av en skiva. Tvärs Internetforum Det finns vitt skilda omdömen om effektiviteten av dessa produkter, så det kan vara lämpligt att börja med att försöka en gratis version.

  Yttre mål

  Placera din hårddisk till en extern akt och ansluter den till en annan dator kan aktivera åtkomst till dina data. Den externa fall tillåter enheten att kommunicera med en annan dator gå omvägen eventuella interna problem i den ursprungliga datorn som kan ha orsakat den korruption på hårddisken. Enkelt placera enheten i fråga, bifoga fallet genom en USB-kabel och försöker öppna enheten via Start-menyn.

  Tillfälliga Operativsystem

  Du kan försöka använda en Linux Live operativsystem för din dator. Du behöver sjuk tillgång till en annan dator med Internetanslutning för att ladda ner och bränna en Linux Live CD (Damn Small Linux eller Puppy Linux är bra att prova). Sätt den brända CD-skivan i datorn och när du startar upp gå till starta logistik sidan (vanligtvis genom att trycka F2 eller Esc). Välj CD som din start system, spara ditt val och avsluta. När datorn startar det kommer att använda Linux-system och bör erkänna hårddisken. Kopiera dina filer till en extern lagringsenhet såsom USB-minne.

  Frysning

  Den låter osannolikt, men att ha din hårddisk i frysen ett par timmar kan hjälpa den att fungera tillräckligt länge för att extrahera data . Tanken är att kyla det på detta sätt constricts komponenter för en kort tid innan det "tinar" så att de fungerar tillsammans. Placera enheten i en zip-loc påse och ställ i frysen i sex timmar. Ta ut och ansluter till datorn, helst via en extern fall.

  Professionell hjälp

  Om inget av ovanstående tekniker är framgångsrika, är det sista anlita en professionell datahämtning service. De flesta datorbutiker har en teknisk serviceavdelning som kommer att bedöma din hårddisk och data försök hämtning. Det är dock sannolikt att bli dyrt.


Previous:specifikationer om UMTS-repeater Next:hur man fixar en hp laptop bildskärm

Relaterade artiklar


 • min gateway datorn startar inte efter flytt
 • hur reparera en Dell 8130 laptop-skärm
 • Intel Atom vs Centrino
 • Hur man monterar cd-enheter
 • hur man läser CPU-temperaturen på distans
 • vad som är bra dell datorer?
 • hur man öppnar Vaio PCG-K47 fall
 • hur man bränner en DVD DL med Nero 7
 • hur du ställer in dubbla bildskärmar med dubbla kort crossfire video
 • hur du spelar in musik till en SanDisk