Dator > 1990-talet mac datormodeller

 • 1990-talet mac datormodeller


 • Apple Macintosh datorer började i Kalifornien redan 1976 med Apples jag datorn och utvecklats till en kommersiell dator 1984. Idag, Mac är en av de stora märken av datorer tillgängliga runt om i världen. Under hela 1990-talet var Mac utvecklas ständigt som försökte hänga med i PC-modeller som hade blivit populär hos den genomsnittlige konsumenten.

  Mac II

  Mac II var faktiskt utvecklades under 1987, men det var det stora namnet i Mac-datorer när 1990 började. Denna dator var den första "modulära" allt-i-ett utformade dator. Mac II hade möjlighet till två 800k diskettenheter och en 5,25 "hårddisk. Mac II stöds 256-färg video, vilket var revolutionerande eftersom 64-färggrafik var top of the line innan denna modell.  Mac II var den första Apple-datorn som användaren kunde vända på med en knapp på tangentbordet.

  Mac Classic

  Macintosh Classic släpptes sent 1990 och erbjudit konsumenterna möjlighet att köpa en Macintosh-dator för mindre än $ 1,000 för första gången. Medan datorn hade 1MB RAM, 40MB hårddisk minne och platser som gjorde det möjligt för enkel uppgradering och utbyggnad utan att ta ut moderkortet, var datorn fortfarande lite efter sin tid.  dator var en 8MHz, som visade sig vara för långsam för den dagliga allmänhetens förväntningar på denna punkt i dator historien. Det var den sista Macintosh att använda 8MHz bearbetningsenhet.

  PowerBook

  Under 1991 Apple kontrakt med Sony att producera moderkort för sin första bärbara Mac. PowerBook var populär hos konsumenten trots en prislapp på $ 2,500. Datorn var relativt långsam jämfört med konkurrenterna för dagen och det dröjde inte har en intern diskettenhet. Det innehöll också en monokrom skärm och en 16 MHz processor. Under årens lopp har denna linje av datorer skulle utvecklas till en av de mest tekniskt avancerade modeller av bärbara datorer på marknaden.

  Mac TV

  Macintosh TV släpptes i oktober 1994 och fick snabbt uppmärksamhet som den första datorn att integrera TV och datorer. Denna helsvarta Mac hade ett NTSC grafikkort som tillät användaren att växla fram och tillbaka från ett datorprogram till sin favorit tv-show med att klicka på en knapp. Datorn kan även ta stillbilder av vad användaren tittade och spara bilden som en bildfil.  Mac TV-möbel vunnit aldrig popularitet och var bara säljs i ett par hundra butiker. Den hade begränsad expansion kapacitet och inte låta användaren titta på TV i ett fönster medan du arbetar i en annan, vilket gör att nyheten försvinner snabbt. Den dog som konsument produkten på mindre än ett år.

  IMac

  Den första av de revolutionära iMac-serien rullade av bandet i 1998. Detta helt annat letar datorn var en allt-i-ett-enhet i ljusa "Bondi Blue" som inte hade någon separat bildskärm, inga onödiga sladdar och ingen extern behövs enheter. IMac byggdes för den nya tidens internet användning och innehöll en 233 MHz-processor, 32 MB RAM, en hårddisk på 4GB och CD-ROM i standardpaketet.  Denna linje av datorer är fortfarande säljs idag som en av de hetaste objekten i Apple arsenal.


Previous:specifikationer om UMTS-repeater Next:kan återställa Microsoft Media

Relaterade artiklar


 • Asus MyPal A626 specifikationer
 • specifikationer för xps 400
 • hur du återvinner en hemdator
 • hur man demonterar en bakgrundsbelysningen i en Toshiba Satellite M55
 • vilka typer av CD och DVD-enheter
 • hur man tillämpar ny beläggning till en bärbar skärm
 • tutorial för KVM-switchar
 • trådlös adapter komponenter
 • hur man ansluter en antenn bredband till en bärbar dator
 • hur man återställer en HP 7200-serien skrivare efter papperstrassel