Dator > vanliga laptop skärm problem

 • vanliga laptop skärm problem


 • Bärbara datorer är allt-i-ett dataenheter som kombinerar den typiska apparater inne stationära datorer med ett tangentbord och skärm. Laptop skärm problem kan vara speciellt besvärande eftersom skärmarna inte lätt kan bytas ut mot nya som är fallet med datorskärmar. Laptop skärmar anställa vanligen flytande kristaller (LCD), som kan vara känsliga för olika frågor.

  Pixeldefekter

  Bildpunktsdefekter omfatta döda pixlar och ljusa eller inte fungerar pixlar. Bildpunktsdefekter är ofta i helt nya bärbara skärmar och LCD-skärmar. Döda pixlar är pixlar som helt enkelt inte tänds alls och visas som små svarta rutor på skärmen. Pixeldefekter kan vara svårt att upptäcka om de dåliga pixlar eller bildpunkter är mot kanterna på skärmen. Bärbar dator och LCD-skärmen producenter har olika pixel fel politik, en del kommer endast att tillåta dig att returnera en skärm om antalet dåliga pixlar överstiger ett visst antal, medan andra kan tillåta avkastning för en enda dålig pixel.

  Dirt

  Laptop skärmar kan magneter för smuts, damm, fläckar fukt och annat skräp. Användare av bärbara datorer sitter ofta bara ett par meter bort från skärmar, vilket gör det lätt misstag att spotta eller nysa på skärmen. Smutsfläckar kan ser ut som döda pixlar tills de rengörs bort.

  Fuzzy eller suddig bild

  Laptop skärmar kan ibland ha otydlig eller suddiga skärmar med förvrängda färger eller linjer som visas på skärmen. Dessa typer av problem kan göra en bärbar dator svårt eller omöjligt att använda. Uppdatera bildskärmsdrivrutinen programvara eller system-BIOS kan hjälpa till att övervinna dessa problem.

  Skärmens ljusstyrka

  Otillräcklig skärmens ljusstyrka är en annan vanlig laptop skärm problem. Över tid kan LCD-och plasmaskärmar fade eller svag. Laptop-skärmar är ofta sätts på en låg ljusstyrka för att spara energi. Att vrida upp ljusstyrkan på skärmen kan lösa problemet, men ibland även maximal ljusstyrka kan tyckas otillräckliga. I vissa fall skärmen kan vara helt svart eller tom. Detta kan vara ett resultat av fysiska skador på ledningarna som förser displayen med ström eller video information.

  Objekt Storlekar

  Ett annat potentiellt problem på bärbara skärmar är objekt och ikoner som visas för stora, för små eller suddiga. Dessa frågor är ofta helt enkelt resultatet av inställningarna för skärmupplösningen.

  Screen Backouts

  Bärbara datorer har ofta interna inställningar som kraft datorskärmen för att stänga av eller göra datorn viloläge när den inte används under en viss av tid. Detta kan orsaka laptop skärmar att gå svart under användning om du inte har rört en tangent eller använt musen i några minuter. Screen sova och viloläge inställningarna kan vanligtvis justeras för att åtgärda dessa frågor.


Previous:specifikationer om UMTS-repeater Next:hur man ansluter en Logitech Bluetooth Mouse till en generisk dongle

Relaterade artiklar


 • hur man byter en LCD-bakgrundsbelysning inverter
 • specifikationer för Sony Vaio fz445
 • hur man byter bläckstavar för Xerox C2424
 • hur man ställer dual boot för en PC
 • Hur gör jag överklocka en Intel Core 2 Duo T7500-processor?
 • hur du ställer in en RAID-spegel
 • hur man uppgraderar en Presario 700 bärbar dator
 • hur man ansluter en 30 Cinema Display till dvd
 • hur du säkerhetskopierar program för en Mac
 • hur du ansluter till en Mac från en Windows Remote desktop