Dator > hur man uppgradera min processor T9300

 • hur man uppgradera min processor T9300


 • Uppgradering av processor på en bärbar dator är knepigt. Inte bara måste den nya processorn matchar laptop's socket typ och front-side bus hastighet är processorn inte en lätt del att ta bort. De flesta processorer på bärbara datorer är under tangentbordet, och ta bort tangentbordet måste man finna alla skruvar och clips håller den nere. Eftersom T9300 är en Core 2 Duo mobil processor behöver du ersätta det med ett Socket P-processor på 800 megahertz (MHz), till exempel 2,6 gigahertz (GHz) T9500

  Du behöver:.
  Liten Philips skruvmejsel.
  Liten platt skruvmejsel.


  1.
  Läs modellnumret på undersidan av din bärbara dator. Besök tillverkarens webbplats och skriv in ditt modellnummer i sökfältet. Hitta manualen till din modell i listan över resultat och öppna den. Leta efter demontering instruktioner, särskilt de som tala om för dig hur du tar bort tangentbordet från datorn. Processorer ligger oftast under tangentbordet. Observera att även demontering instruktioner som är specifika för din bärbara modellen är bra, de är inte absolut nödvändigt. Även om du inte hittar en manual, är det fortfarande möjligt att byta ut processorn.
  2.
  Skriv ut din bärbara dator manuellt, om du hittade en, och lägga det åt sidan. Koppla ur din bärbara dator och ta ur batteriet. Följ instruktionerna för att ta bort tangentbordet. Om inga anvisningar ges, första titt på den bärbara datorns undersida för alla små ikoner föreställande ett tangentbord. Om du hittar dessa, ta bort skruvarna bredvid dem. Förvandla din bärbara dator igen och inspektera upp på tangentbordet för alla små clips. Om du hittar dessa, driva dem mot dig själv att lossa tangentbordet från den bärbara datorn bas.
  3.
  Försök plocka tangentbordet upp. Om det fortfarande är fäst ner till basen, ta bort plastbiten från området ovanför tangentbordet, där makt knappar normalt finns. Bänd upp det med en platt skruvmejsel. Om det känns som det finns skruvar som håller plasten ner och vänd den bärbara datorn igen och ta bort alla skruvar sitter under denna pjäs. Titta igen vid tangentbordet och ta bort alla skruvar du ser hålla den intryckt. På denna punkt bör det inte finnas några fler skruvar eller clips för att ta bort.
  4.
  Flytta tangentbordet tillräckligt långt åt sidan som du kan se vad som döljer sig under den, men inte kopplar tangentbordets kabel. Denna kabel är skör, så försiktig, att inte skada den. Leta efter en metallbit med en fläkt inbyggd i den, denna del är processorns kylaggregat. Om aluminium sköldar mellan tangentbordet och moderkortet blockerar din från att se kylaggregat, bort några skruvar du ser att ansluta dem till basen och sedan lyfta upp dem. Ta bort skruvarna som håller ner kylmaskinen och lyft sedan kylaggregatet från moderkortet för att avslöja processorn.
  5.
  Använd en liten platt skruvmejsel för att sätta den ståndpunkt som skruven ligger på processorn sockeln. Att göra detta frigör processorn från sockeln. Lyft upp försiktigt för att undvika att böja stiften. Ta din nya processor och linje upp det med uttaget så att hörnet utan stift matchar hörnet utan hål. Ställ processorn i sockeln och sedan använda en platt skruvmejsel att vrida skruven tillbaka till sitt ursprungliga läge.
  6.
  Byt ut alla delar i omvänd ordning. Om du unplugged eller på annat sätt bort några kablar, kom ihåg att koppla in dem alla i igen. Anslut den bärbara datorn igen och tryck på SETUP-tangenten-vanligen escape eller en funktionstangent-att starta datorn i Basic Input /Output System (BIOS). Om det finns ett problem med den nya processorn, den bärbara datorn startar inte upp så här långt, och det kommer förmodligen att ge en signal kod. Om allt fungerar, BIOS visar den nya processorn specifikationer.


Previous:specifikationer om UMTS-repeater Next:hur reparera en HP Pavilion dv4000

Relaterade artiklar


 • HP xb3000 dockningsstation specifikationer
 • hur du ställer in ett lösenord sprint AirCard
 • hur man återställer en Sony drx710ul
 • vilken typ av minne för att installera i HP Mini 1000?
 • hur att torka & rengöra filer på min pc
 • hur man gör en bärbar dvd-spelare regionsfria
 • hur man reparera en HP Officejet skrivare
 • hur man öppnar en Sony Vaio dator
 • hur man ansluter HP Pavilion dv9230us till en TV
 • hur man uppgraderar en hårddisk för en gateway