Dator > hur man tråd en DB9-kabel nollmodem

 • hur man tråd en DB9-kabel nollmodem


 • En DB9 nollmodemkabel, som ofta kallas ett LapLink kabel, kan tillverkas genom lödning några kopplingar till DB9 kontakter på motsatta ändar av en kabel. Nollmodem kabel används för att ansluta två datorer tillsammans som inte har tillträde till nät eller USB-portar eller datorer som kör gamla operativsystem som olika versioner av MS DOS. Den senare versioner av MS DOS inkluderas även verktyg som utgör särskilt stöd filöverföringar och skriva över nollmodem förbindelser mellan två maskiner genom att utse en maskin som värd och den andra maskinen som klienten.

  Du behöver:
  kabelskalare
  . Kabel med minst sju 28 kaliber eller större isolerad kopparledare.
  2 DB9 honkontakt av D-sub löd-typ kontakter med stift.
  Löd.
  Elektronisk lödkolv.
  2 DB9 Täckbricka med kontakter.
  Multimeter.

  Lödning och församlingen


  1.
  Strip ungefär en tum av kabel tillbaka från varje ände och avlägsna isoleringen från det att sju ledare för ungefär en kvarts tum, var noga med att använda samma ledare på varje ände av kabeln som anges av färgkodningen på ledarna. Skär några ytterligare ledare tillbaka i jämnhöjd med avskalade isoleringen på kabeln.
  2.
  Löd en ledare till stift 3 på den första DB9-kontakten, och löd den andra änden av samma ledaren till stift 2 på den andra DB9-kontakten i andra änden av kabeln. Löd en ledare till stift 2 på den första DB9-kontakten, och löd den andra änden av samma ledare till stift 3 på den andra DB9-kontakten i andra änden av kabeln. På denna punkt bör det finnas ett samband mellan stift 2 på den ena änden till stift 3 på den andra änden av varje anslutning, en så kallad crossover, som är ett annat ord för denna typ av kabel. Dessa två stift används för överföring (TR) och ta emot (RD) signaler.
  3.
  Löd en ledare till stift 6 på första DB9-kontakten, och löd den andra änden av samma ledare till stift 4 på den andra DB9-kontakten i andra änden av kabeln. Löd en ledare till stift 4 på den första DB9-kontakten, och löd den andra änden av samma ledaren till stift 6 på andra DB9-kontakten i andra änden av kabeln. På denna punkt bör det finnas ett samband mellan stift 6 på ena änden till stift 4 på den andra änden av varje kontakt. Dessa två stift används för Data set ready (DSR) och Data Terminal Ready (DTR) signaler.
  4.
  Löd en ledare från stift 5 på de första DB9 till stift 5 på andra DB9 att slutföra kabelanslutningen. Denna pin används för signaljord (SG).
  5.
  Löd en ledare på stift 7 på den första DB9-kontakten, och löd den andra änden av samma ledaren till stift 8 på den andra DB9-kontakten i andra änden av kabeln. Löd en ledare till stift 8 på den första DB9-kontakten, och löd den andra änden av samma ledare på stift 7 på den andra DB9-kontakten i andra änden av kabeln. På denna punkt bör det finnas ett samband mellan stift 7 på ena änden till stift 8 på den andra änden på varje kontakt. Dessa två stift används för förfrågan om att skicka (RTS) och klart för att skicka (CTS) signaler.
  6.
  Fäst DB9 huvor till kabeln och testa anslutningar med en multimeter för att säkerställa korrekt kabeldragning och anslutningar.

  tips och varningar


 • MS DOS Interlnk och Intersvr program följer med DOS version 6 och uppåt installationer, och dessa filer kan kopieras till datorer som använder tidigare versioner av DOS. Nyare operativsystem stöder också direkt kabelanslutning med olika verktyg och programvara från tredje part är tillgänglig att använda denna typ av anslutning.
 • Var försiktig vid lödning, som lödkolven blir mycket varm och det är lätt att få brännas eller att smälta plast runt stiften vid lödning ledare för dem.

Previous:specifikationer om UMTS-repeater Next:hur man skriver ut transparenta material på en bläckstråleskrivare

Relaterade artiklar


 • vad är en dubbla lager DVD-enhet?
 • vad är en AMD Athlon för Windows XP?
 • hur man överklockar en 2,4 quad core
 • hur man kan föra tillbaka datorn markören till skrivbordet
 • hur man demonterar en HP Pavilion
 • hur du skannar en ritning till en dator
 • hur man startar en oki b6200
 • hur datorer avstängning nätverk
 • DVD: n kommer inte montera eller ta ut på en Mac
 • hur du uppdaterar till NTFS filsystem