Dator > hur man digitalisera gamla svartvita foton

 • hur man digitalisera gamla svartvita foton


 • Scanning gamla fotografier är ett utmärkt sätt att bevara bilderna i händelse av förlust eller skada. Du kanske även vill digitalisera dina bilder för att förbättra kvalitet eller fixa tidigare skada, eller göra förstoringar från originalen. De viktigaste utrustning som du behöver att göra det är en flatbäddsskanner. Digital bildbehandling programvara, som kan köpas eller laddas ned gratis, är också till stor hjälp för reparation eller retuschera med

  Du behöver:.
  Flatbäddsskanner
  . Dammfri trasa och rengöringsmedel.
  Dator med skanner eller bildprogram.


  1.
  Rengör glaset skannern yta med en luddfri trasa och renare att förhindra oönskade märken på dina bilder. Slå på skannern innan du öppnar din imaging programvara eller inbyggda skannerprogrammet eftersom vissa program inte erkänner skannern, såvida den är påslagen första.
  2.
  Öppna skannern eller bildprogram . Med bildbehandlingsprogram, skannern ofta ligger genom att klicka på "File" och sedan "Importera" och välja namnet på skannern från listan.
  3.
  Placera fotografiet nedåt på glaset och stäng locket. Välj "positiva" om programmet frågar du välja mellan en positiv eller negativ bild. För scanning läge, välj "Färg" istället för "Gråskala", som kommer ge dig mer manipulation alternativ senare. Klicka på "Förhandsgranska" för att göra en allmän genomsökning av allt på skannerglaset.
  4.
  Använd markeringsramen för att markera just den bild, eller en del av bilden, vill du skanna . Bestäm hur stor du vill att bilden ska vara. Ibland kan du göra detta genom att ange en procentuell ökning från den ursprungliga storleken. . Andra kan du skriva in en exakt storlek som 5 av 7 inches
  5
  Bestäm upplösningen på din bilder. Om du tänker bara använda dem för en webbplats väljer 72 dpi (dots per inch). Om du vill skriva ut bilderna på en hög kvalitet att välja 300 dpi.
  6.
  Klicka på "Scan"-knappen för att göra den slutliga skanningen. Du kan uppmanas att i detta skede spara filen. Den mest mångsidiga filformat för både tryck och digital användning är ett. jpg.
  7.
  Öppna bilden i din digitala bildprogram, om tillgängligt. Använd en "Tunna" kommando för att bli av med någon liten färgskiftning skannern kan ha till. Gamla svartvita foton kommer ofta ha en kontrast ökning, eller ens en övergripande mörkare om bilden har bleknat. Beroende på programvaran, finns många metoder för Ljusstyrka /kontrast tillgänglig.
  8.
  Bort repor och damm med tillgängliga verktyg. Repor och damm kan behandlas med hjälp av en kloning av typen verktyg som låter dig att prova områden i närheten och "klon" dem ovanpå problemområde. Zooma in och använda ett mycket litet urval pensel för bästa resultat. Din programvara kan innehålla filter som hjälper till med att behandla stora områden av damm, eller kan också hjälpa till med slipning mjukt fokus områden.


Previous:specifikationer om UMTS-repeater Next:hur du ansluter två SLI-grafikkort

Relaterade artiklar


 • hur du vill visa en datorbild på en TV
 • hur man kan återställa en Magellan 1400 SD-kort
 • dell D630 latitud laptop specifikationer
 • Hur man spelar upp ljud via en HDMI-kabel på en bärbar dator
 • hur du aktiverar PC-kortplatser
 • Hur man överför från en DVR till en extern hårddisk
 • hur man gör Windows Server 2000 en global katalogserver
 • problem med pekskärm
 • Felsökning av en USB-hubb
 • PC-kort till USB-porten