Dator > hur man byter en hp laptop inverter

 • hur man byter en hp laptop inverter


 • Några av de olika hårdvarukomponenter som utgör din bärbara HP kräver olika mängder el än andra för att fungera korrekt. En sådan del är det LCD-skärmen, som använder en inverter styrelse att se till rätt spänning tillförs skärmen. Ett bra power surge är allt som behövs för att steka omriktaren styrelsen, som orsakar skärmen blir mörk och har endast en svag bild. Byta gamla styrelsen rättar till problemet och blir din bärbara dator fungerar

  Du behöver:.
  Stjärnskruvmejsel.
  Platt skruvmejsel.
  Laptop LCD inverter ombord.


  1.
  Stänga alla program som körs på din HP bärbara dator och stänga av datorns operativsystem. Stäng LCD-skärmen och dra ut eventuella kablar närvarande är ansluten till den bärbara datorn.
  2.
  Förvandla din bärbara dator över så att batteriet i botten av fallet är synlig. Skift av plast spärren ovanför batteriet till "låsa upp" läge och lyft ut batteriet ur din bärbara fall.
  3.
  Avlägsna de tre skruvarna på insidan av tomt batteri facket . Ta bort skruven i övre högra hörnet av ärendet och skruven på det övre vänstra hörnet av målet. Hitta och ta bort de fyra skruvarna märkta med bokstaven "K", som finns under batterifacket.
  4.
  Sätt din bärbara dator tillbaka över och öppna LCD-skärmen. Lägg locket ute plan vid sin fulla 180-graders position för att göra det lättare att arbeta med de delar som längst ned på LCD-skärmen.
  5.
  Ta höger i plast band ovanför tangentbordet och dra av den bärbara datorn. Om du har problem att ta bort band, tryck kanten av en platt skruvmejsel under remsan och lyft uppåt tills det dyker upp den bärbara datorn.
  6.
  Lyft tangentbordet uppåt och mot dig. Placera tangentbordet upp och ner på din bärbara handledsstödet så att du har mer utrymme att manövrera inne i datorn. Koppla bort LCD-kabeln skärmen vid det övre vänstra hörnet av bärbara exponerade moderkort.
  7.
  Dra av gummi skruven täcker placeras i varje hörn av den bärbara LCD-skärmen. Ta bort skruvarna under varje av de fyra täcker.
  8.
  Dra plastskyddet från LCD-skärmen så den rektangulära omriktaren styrelsen är synlig längst ned på skärmen. Koppla ur displayen kablarna ligger på vänstra och högra kanten av omriktaren styrelsen. Avlägsna de två skruvarna som håller kortet på plats.
  9.
  Dra styrelsen stänga av LCD-skärmen. Placera din nya inverter ombord på skärmen och ersätta de två skruvarna för att hålla brädet fastlåst. Fäst de två kablarna du bort till portarna på vänster och höger sida av den nya styrelsen.
  tio.
  Återmontera LCD-skärmens plasthölje, skruvar och gummi skruv täcker. Anslut bildskärmskabeln längst upp till vänster på moderkortet och sätta ihop tangentbordet och plastlist. Anslut skruvarna på undersidan av ärendet och sätta i batteriet tillbaka till hamnen.

  Tips och varningar


 • Olika HP-modeller kommer att kräva något annorlunda inverter styrelser. Kontrollera i handboken som följde med din bärbara dator, eller navigera till produkten specifikationerna för din specifika bärbara dator på HP support sida, för att hitta modellnumret för rätt omriktaren styrelsen.
 • Inverter styrelser kommer kort ut och sluta fungera om de kommer i kontakt med statisk elektricitet inrymt i din kropp. Du måste jorda dig att ta bort att statisk elektricitet innan du tar ut modulen ur förpackningen. Bara rör något av metall som är ansluten till golvet för att jorda dig själv.

Previous:specifikationer om UMTS-repeater Next:Hur du sätter en flash-enhet i ett U3-enhet

Relaterade artiklar


 • hur man fixar en laserskrivare
 • Intel Atom vs Centrino
 • jämförelse av SD & SDHC minneskort
 • vad är meningen med CD-drivrutin?
 • hur du lägger till ytterligare filer till flash-enhet
 • hur man rengör Inkjet tonerkassetter
 • hur man fyller en Dell 7y743 bläckpatron
 • gateway E3200 dator specs
 • hur man ansluter en bärbar dator till en NEC LCD-projektor
 • hur man uppgraderar en 370 cpu