Dator > hur du uppgraderar endast 1 hårddisk i min 4-bay

 • hur du uppgraderar endast 1 hårddisk i min 4-bay


 • Till skillnad från äldre stationära datorer, som hade fack för en, kanske två, hårddiskar, nyare stationära datorer har fack för flera hårddiskar i sina torn. Detta gör att du snabbt och enkelt lägga till lagringsutrymme till din dator utan att behöva ta bort gamla enheter. Även om enheterna är fulla, kan du enkelt ersätta någon av de sekundära enheter utan att behöva röra din primära enhet med operativsystemet på den. Byte endast en enhet i ett skrivbord med fyra fack är en enkel uppgift som kommer att ta några minuter.

  Du behöver:
  nya hårddisken
  . Stjärnskruvmejsel.
  Pincett.
  Elektrostatisk handleden bandet.


  1.
  Bestäm vilken enhet att uppgradera. Om det inte är absolut nödvändigt bör du inte uppgradera din primära enheten, som kommer att i första viken, eftersom det innebär imaging enheten att säkerhetskopiera dina OS. Välj en av sekundära enheter i stället.
  2.
  Koppla ur strömkabeln och annan kringutrustning kan ha ansluten till din dator. Placera torn på ett bord så att du har gott om utrymme att arbeta.
  3.
  bort sidostycket på din dator. Vanligtvis panelen kommer att hållas på plats vara antingen ett par skruvar i bakkant eller plast frigöringsflikarna. Lossa skruven eller tryck på flikarna och skjut sidopanelen mot datorns baksida och lyft av den från tornet. Alla datorer är något olika, så se till att hänvisa till din instruktionsbok innan du tar bort sidopanelen.
  4.
  Ta bort frontpanelen på din dator. Typiskt frontpanelen kommer att hållas på plats med plast behålla flikar. Tryck på flikarna i att låsa upp frontpanelen och dra panelen bort från tornet ta bort det.
  5.
  Koppla bort ström och data kabel från den enhet du vill ta bort. Hårddiskarna kommer sannolikt att placeras mot framsidan av tornet. Försiktigt vicka de två kablarna fri från baksidan av hårddisken. Låt kablarna som är anslutna till dina andra tre enheter. Det finns ingen anledning att ens röra vid andra enheter, eftersom du bara byta ut en.
  6.
  Skjut köra ut ur hårddiskfacket. Beroende på din dator, kan enheten vara skruvas in i viken eller hålls på plats med en plast flik. Om det är fastskruvad i, bort skruvarna och skjut bilresa från framsidan av tornet tills den är fri från viken. Lyft ut den ur tornet. Det datorn använder en flik, skjut fliken till olåst läge och skjut enheten ur facket.
  7.
  Ställ byglarna på den nya enheten. På baksidan av din hårddisk är en av sex stift med en liten plast-kontakt som förbinder två av stiften. Detta är den bygel, och inställningen talar datorn där disken sitter i form av prioriterade. Eftersom detta är en sekundär enhet, ställa in bygeln till "Slave". Använd pincett för att glida bygeln ut och flytta den till "Slave" stift, som kommer att vara tydligt märkta på enheten. Din dator kan använda kabeln väljer metod för att bestämma prioritet, i vilket fall du måste ställa in bygeln till "CS" stift i stället för "Slave" stift. Återigen, se datorns bruksanvisning för att avgöra vilken metod som ska användas.
  8.
  Skjut den nya enheten i den tomma viken. Anslut data och kraftkablar. Byt datorns front och sidopaneler. Återanslut nätsladden och kringutrustning. Starta upp datorn.
  9.
  Använd ditt operativsystem nytta köra Format för att formatera disken till önskat format.

  Tips och varningar


 • Om du väljer att uppgradera din primära enheten, se till att använda en hård program köra imaging att säkerhetskopiera data på den gamla enheten och återställa det till den nya enheten när den installeras.
 • Använd alltid en elektrostatisk handled band vid uppgradering enheter för att förhindra statisk elektricitet från att skada enheten.

Previous:specifikationer om UMTS-repeater Next:hur man ställer in HP 5550 i ett nätverk

Relaterade artiklar


 • hur man öppnar en HP laptop att åtgärda det
 • Toshiba Tecra 8100 specifikationer
 • Hur man överför information från en gammal till en ny dator
 • hur man sätter datorspel på bärbar hårddisk
 • hur du skannar en ritning till en dator
 • hur man kopierar en diskett bild till en usb
 • min laptop kommer inte att övervintra
 • skadeverkningar av laptop överanvändning
 • hur du kan uppgradera min hp ipaq
 • Hur du ser på TV på en PC med en USB