Dator > ThinkPad X41 specifikationer

 • ThinkPad X41 specifikationer


 • IBMs X40 serien ThinkPad är 12,1-tums "tunn och lätt" bärbara datorer utformats för att vara lätt att bära. Den X41 är inget undantag, med en totalvikt på 3,3 pounds och en tjocklek av högst 1,06 inches. Som en del av Thinkpad familj av bärbara datorer är X41 en affärsorienterad modell, inte avsedd för att titta på video eller spelar spel. Men reser denna laptop bra, med interna Wi-Fi och upp till 7,5 timmars drifttid på en 8-cells batteri.

  Processor Minne

  Thinkpad X41 kommer med antingen en Intel Pentium M-modell 758 eller 778 mobila processor. Dessa låg spänning, single-core-processorerna finns i 1,5 och 1,6 gigahertz (GHz) respektive. Den X41 levereras som standard med antingen 256 megabyte (MB) eller 512 MB Double Data Rate 2 (DDR2) Random Access Memory (RAM), kan uppgraderas upp till 1,5 gigabyte (GB). RAM-minnet är PC2-4200 och körs med en hastighet av 533 megahertz (MHz).

  Grafik Display

  Denna 12,1-tums bärbar dator använder en Extended Graphics Array (XGA) skärm med aktiv matris Thin Film Transistor (TFT) tekniken. Intels ombord Graphics Media Accelerator 900 grafikchipset är standard i X41, men det finns ett alternativ för ett ATI Mobility Radeon-grafikkort. Båda alternativen ger bara upp till 16 MB videominne. På grund av den låga videominne är denna laptop rekommenderas inte för spel. Den X41 stödjer en 1024-by-768 bildpunkter.

  Drives

  de ursprungliga köparna hade möjlighet att antingen en 40 GB eller 60 GB-enheten för X41. Denna laptop använder Advanced Technology Attachment (ATA) bus interface för sitt primära hårddisken. Den körhastighet, oavsett storlek, är 4. 200 varv per minut (RPM), som är långsam jämfört med low-end hastighet 5. 400 RPM i nyare bärbara datorer. På grund av sin ringa storlek, finns det ingen inbyggd optisk eller diskettenheten på den här modellen, men ThinkPad X4 UltraBase-en dockningsstation tillbehör för ThinkPad X40 serien-ger en X4 Ultrabay Slim bay för att installera en modulär optisk enhet, diskett enhet eller sekundär hårddisk.

  Nätverk

  Denna laptop levereras med inbyggt 56K-modem och en Gigabit Ethernet. En intern mini PCI 802. 11bg eller 802. 11abg trådlösa kortet är ett alternativ. Den trådlösa kortet krävs för Wi-Fi. Några X41 bärbara datorer också stöd för Bluetooth-teknik.

  Portar

  Det finns två Universal Serial Bus (USB) 2. 0-portar, vilket gör det enkelt att ansluta en extern hårddisk eller en skrivare. Den bärbara datorn erbjuder också ett Secure Digital (SD)-kortplats, en Video Graphics Array (VGA) för anslutning av en extern bildskärm, ett hörlursuttag, en mikrofon, en RJ-11 port för modemet och en RJ-45 Ethernet-port för att ansluta till ett lokalt nätverk (LAN). Lägg till fler hamnar genom att fästa den bärbara datorn till en dockningsstation eller ansluta en USB-hubb.

  Batterier

  Den bärbara datorn tar antingen en 4-cells eller 8-cells litiumjon (Li-Ion). Det 4-cells batteri väger knappt ett halvt pund, medan 8-cells väger knappt ett pund sterling. Tack vare den bärbara datorns storlek och låg spänning processorn, kommer den att fungera i upp till 7,5 timmar på en 8-cells batteri, vilket gör den perfekt för längre resor.


Previous:specifikationer om UMTS-repeater Next:hur du ansluter till en Mac från en Windows Remote desktop

Relaterade artiklar


 • hur man byter häftklammer i en CANON iMAGE löpare 5570
 • diskenheten på min HP laptop kommer inte att öppna
 • hur man gör USB-minnen emulera en startbar cd-rom
 • hur man uppgraderar en latitud c640 hårddisk
 • hur man uppgraderar en Presario 700 bärbar dator
 • Panasonic CF-19 specs
 • steg-för-steg hur du kopplar min trådlösa skrivare
 • hur man ställer in en Western Digital hårddisk
 • Hur du tar isär en WD extern hårddisk
 • hur man byter grafikkort i en Dells bärbara