Dator > Skillnaden mellan AMD och Intel Duo

 • Skillnaden mellan AMD och Intel Duo


 • Intel och AMD har blivit processorn motsvarande Microsoft och Apple, rivaler ständigt försöka topp varandra. Till skillnad från PC och Mac, har duellerande processorer utstakad inte ut unika identiteter för sig själva, vilket gör deras olikheter mycket svårare att uppfatta. De två har kommit kontinuerligt ut med allt mer avancerade processorer, vilket gör det svårt att avgöra vilket företag som gör bättre produkter till en viss tidpunkt

  Pris

  Även om priserna ständigt förändras, är Intels produkter rutinmässigt högre pris än deras motsvarigheter AMD. Det finns naturligtvis undantag från denna på olika nivåer processor, liksom när nya produkter lanseras eller vissa kampanjer, men för det mesta AMD produkter prissätts lägre än Intels. Till exempel sedan de infördes, har Intel Core 2 Duo-processorer varit högre pris än AMDs Athlon linje av liknande enheter. Däremot har konkurrensen mellan de båda bolagen ledde till priset sjunker för båda, vilket i sin tur kraftigt gynnar konsumenten.

  Speed

  På högsta slutet, utklassar Intels Duo-processor AMD: s (det kostar också betydligt mer), men för mid-range datorer har AMD ett litet försprång på processorhastighet. AMD har också en normaliserad hopp på 0,2 GHz mellan dess olika processorer, medan Intel har en mer oregelbunden skillnad på mellan 0,27 och 0,3 mellan dess olika processorer. Även Intels low-end produkter släpar efter AMDs, dessa oriktiga uppgraderingar i hastighet catch så småningom upp genom produktlinje och träffa den på den övre delen av intervallet.

  Tillgänglighet

  Samtidigt som Intel-processorer är tillgängliga och rikliga, med vissa återförsäljare bära hela raden av kärnor rätt i butiken, har AMD en brokig historia att upprätthålla försörjningen. Vid utbyggnaden av nya produkter, AMD ofta inte kan tillverka tillräckligt för att möta efterfrågan. Detta gällde särskilt med den ursprungliga utbyggnaden av företagets första fyrkärniga processor. Med dual core processorer, dock inte har AMD inte synlighet och erkännande att Intel gör. Processorer från både företag finns i datorer från flera företag (t. ex. HP, Asus och Dell), men Mac-datorer kör uteslutande på Intel kärnor.

  Marknaden

  En del av Intels fördel i tillgängligheten kommer från dess stora bly i marknadsandel. Intel är ett allmänt känt varumärke, med tv-reklam, slogans och även en musikalisk tagg som identifieras med bolaget. Samtidigt AMD har kämpat med att upprätta en offentlig image och hitta en plats på marknaden. Även om Intel är allmänt förknippas med dator-processorer är AMD inte ett varumärke omedelbart identifieras för sina produkter. Jämfört med Intels namn erkännande, få människor kan känna ens vad namnet "AMD" står för ("Advanced Micro Devices").

  Focus

  Bortom sin linje av Duo-processorer, är Intel också ledande inom servermarknaden. AMD, samt gör framsteg med servrar, främst inriktat på grafikkort. AMDs grafikkort har en rival i Nvidia, som det har en back-och-tillbaka konkurrens som har varit mycket lik dess processor strid med Intel. Från ett företags synvinkel, har Intel avbildad sig som en global ledare inom innovation, med allt från utbildning till grön teknologi räkna framträdande plats i sin reklam. Samtidigt AMDs företagets image är mindre, begränsad till att pressa sina produkter och försöker hela tiden bättre konkurrenterna.


Previous:specifikationer om UMTS-repeater Next:pennor som skapar digitala anteckningar

Relaterade artiklar


 • hur man kan få en smartkortläsare
 • hur man gör en bootbar USB-sticka med spöke
 • hur man byter en cpu fläkt på en Toshiba Satellite P30 RV2
 • hur man programmerar en USB-drivrutin
 • min hp pavilion dv 6000 startar inte upp
 • Felsökning av en USB-hubb
 • specifikationerna för DDR2 PC6400 twinx minne
 • hur man ansluter en bärbar dator till en tv d-sub-kabel
 • Compaq Presario 5000 Produktspecifikation
 • hur man återställer sidantal på en HP LaserJet 8150