Dator > när att lägga till ytterligare minne för en dator

 • när att lägga till ytterligare minne för en dator


 • Lägg mer RAM-minne till en dator när datorn är trög under multi-tasking, långsam att ladda operativsystemet och alla start komponenter, eller när hårddisken är överaktiv, ett tecken på överdriven personsökning grund av brist på fysiskt RAM. Med program som sviter virusskydd och omfattande video eller skrivardrivrutiner blir större och mer komplexa, är behovet av RAM på uppgång. Operativsystem har gränser för hur mycket RAM de kan vända sig och moderkort har gränser för hur mycket RAM de kan fysiskt innehar och fram till den punkten RAM är värt att lägga.

  Du behöver:
  moderkort specifikationer från den manuella eller webben hänvisning
  . Operativsystem specifikationer.
  Tillgång till Internet.

  Bestäm behovet av mer RAM


  1.
  Observera driften av datorn när flera uppgifter körs samtidigt, såsom när e-postprogram, webbläsare, musikvideor spela, och ett par ansökningar lastas på samma gång. Om datorn blir långsammare dramatiskt under denna typ av belastning kan det vara dags för mer RAM.
  2.
  Kontrollera systemets resurser genom att köra Resource Monitor-verktyget som finns i Windows 7 Kontrollpanelen under Prestanda och-verktyg, avancerade verktyg. Klicka på fliken Minne och notera mängden minne som används i förhållande till mängden tillgängligt minne. Om mängden ledigt RAM är låg, kan det vara dags att lägga till mer RAM.
  3.
  Kör system verktyg från Windows Kontrollpanelen för att bestämma mängden installerat och användbart RAM i i systemet. Forskning mängden RAM-minne på moderkortet kommer att ta genom att leta efter information på webbplatsen för tillverkaren av moderkortet om den installerade viss modell. Forskning mängden RAM operativsystemet kommer att stödja genom att se över Microsofts webbplats från länkarna i resurser i den här artikeln. Om moderkortet har plats för mer RAM och operativsystemet kommer att stödja den, mer RAM vanligtvis ökar hastigheten på systemet.
  4.
  Köper RAM-minne i den högsta tätheten tillgänglig om möjligt , till exempel en enda 4 Gb modul i stället för två 2 GB moduler, ge framtida uppgraderingar. Köp RAM som passar de aktuella RAM om det finns plats på moderkortet för ytterligare moduler eller köpa den högsta tätheten moduler moderkortet ska stödja och ersätta den befintliga moduler.

  tips och varningar


 • Det finns många faktorer som påverkar hastigheten på ett system, men få uppgraderingar kan erbjuda så mycket av en prestandaökning som att lägga mer RAM-minne ett system som låg på den. Forskning gränserna för moderkort och operativsystem för att se vilken typ av RAM stöds och vilka fysiska och logiska gränser för den särskilda kombinationen. Bestäm hur mycket RAM är installerad genom att kontrollera Systemegenskaper på Kontrollpanelen i Windows. Om mer RAM stöds och systemet körs långsamt, lägga till mer RAM eller ersätta den aktuella RAM med högre densitet moduler.
 • RAM är statiskt känsliga och riktigt skyddsåtgärder bör vidtas vid hantering av RAM. Äldre system kräver RAM som ska läggas till i fullständig banker och systemet kan bli instabil om RAM-minnet i en bank inte matchar RAM i en annan bank. Gör en säkerhetskopia innan du lägger RAM för att ett system för att förhindra förlust av data.

Previous:specifikationer om UMTS-repeater Next:steg-för-steg ReadyBoost minne drift

Relaterade artiklar


 • hur man återställer SonicWALL TZ
 • hur man överklockar en Intel Pentium 4 2,0 GHz
 • hur datorer avstängning nätverk
 • HP m8400f RAM-kapacitet
 • vad betyder dual channel DDR2 menar?
 • hur man rengör pcb styrelser
 • hur man uppgraderar en Pentium jag
 • vad är en 7 i 1 digital media kortläsare?
 • min dator startas om efter installation hd
 • min laptop styrplattan fungerar inte