Dator > hur man uppgraderar en dubbelkärnig processor

 • hur man uppgraderar en dubbelkärnig processor


 • Uppgradering av ett dual processor core dator är en primär metod att öka hastigheten på din dator på alla prestandanivåer. Det ger ditt system en helt ny bas för att arbeta, förbättra beräkning hastighet, datahantering och minneshantering. När du har bytt den gamla CPU för sin uppgradering, har du gjort motsvarande köpa ett uppdaterat system, på en del av uppdatering kostnader. Det finns en stor begränsning dock. Processor tillverkarens tillverkning endast en begränsad uppsättning av processor hastighet för varje processor socket typ, vilket begränsar din uppgradering val. Om din processor ligger på low-end av dessa finns i en serie kan du välja bland en mängd uppgraderingar, medan om du redan på det övre, kan du behöva uppgradera ditt moderkort samt processor, ofta fördubbling . bekostnad

  Du behöver:.
  PC
  Antistatiskt.
  Skruvmejsel.
  Dual-core processor med fläkt.


  1.
  Forskning datorn specifikationer för ditt system att använda systemet instruktionsboken. Kontrollera moderkortet och processorn för närvarande installerad i din dator genom att läsa upp information som visas under systemstart-up. Köp en dual core CPU uppgradering som är kompatibel med moderkortet.
  2.
  Koppla loss kabeln från baksidan av målet strömförsörjning. Slip ett antistatiskt armband över handleden och säkra klämman på änden av bandet till ett metallföremål för att förhindra statisk elektricitet från din kropp förstöra datorkomponenter. Öppna datorlådan genom att ta bort skruvarna som håller motorkåpan på plats och ta bort locket.
  3.
  Leta CPU på moderkortet. Processorn bör omfattas av en metall kylfläns och fläkt montering. Lossa kylfläns och fläkt från processorn genom att ta bort spakarna håller montering på plats. Koppla bort fläktens nätsladden från uttaget på moderkortet. Ta bort kylfläns och fläkt från systemet, utsätta processorn. Dra spaken sitter på sidan av CPU-sockeln upp från moderkortet, låsa processorn från sitt läge. Ta försiktigt bort processorn från moderkortet.
  4.
  Justera pilen i hörnet av ersättningen CPU med pilen stämplat på moderkortets CPU-sockeln. Placera processorn i uttaget, se till att inte böja några stift på undersidan av processorn. Tryck på spaken bredvid uttaget ner till moderkortet, låsa processorn på plats. Om det finns något motstånd höja spaken, ta bort CPU och se till att det placerats korrekt innan du sänker ner spaken igen.
  5.
  Ta bort skyddstejpen som täcker plåster på termiska material på botten av den nya CPU-kylfläns och fläkt montering. Rikta in de fyra benen på fläkten med de fyra små hål runt CPU-sockeln och sedan placera kylfläns och fläkt på CPU, skjuta benen genom hålen. Lås fläkten på plats med hjälp av spärrarna på sidan av enheten till klippet över CPU-sockeln. Koppla in nätsladden från fläkten i uttaget märkt på moderkortet.
  6.
  Avkastning och säkra fall täcka, och anslut sedan nätsladden till elnätet. Starta datorn att använda det nyligen uppgraderade processorn.


Previous:specifikationer om UMTS-repeater Next:hur man återställer sidantal på en HP LaserJet 8150

Relaterade artiklar


 • program för att rensa USB-enheter
 • hur fabrik återställa en Dell Inspiron 9300
 • hur man byter moderkort på en Windows XP-system
 • hur man byter IBM T30 skärmen kapsling
 • hur man byter en cpu fläkt på en Toshiba Satellite P30 RV2
 • hur du uppgraderar RAM-minnet i en Acer Aspire M1100
 • Hur man monterar en usb cd-enhet
 • hur testa min cpu för HTZ
 • installera ljudkort programvara
 • Lägga till en skrivare till ett nätverk med Windows