Dator > hur man ansluter en stationär hd till en bärbar dator

 • hur man ansluter en stationär hd till en bärbar dator


 • Om du har en gammal hårddisk från en stationär dator som du inte längre använder, använd den till att skapa en extern hårddisk till din laptop. Med den oanvända skrivbord enheten och en extern fall inhägnad, kan du enkelt skapa en bärbar enhet för säkerhetskopiering för din bärbara dator.  Du kan använda den externa hårddisken för att säkerhetskopiera viktiga filer eller använda det för att spara filer när din bärbara enhet är ont om utrymme. Du kan montera en extern hårddisk och ansluta den till din bärbara dator i några minuter.

  Du behöver:
  Phillips skruvmejsel
  . Extern USB-hårddisk låda fall.
  IDE eller SATA hårddisk.
  USB-kabeln.


  1.
  Sök efter och köpa en extern låda för en 3,5-tums hårddisk. Köp en låda med en bandkabel gränssnitt matchar den på din gamla hårddisk (vanligtvis EIDE eller SATA).
  2.
  Lossa fästskruvarna på sidan eller i botten av inneslutningen fallet att öppna den. Ta bort locket fallet eller mini kretskortet från kapslingen (beroende på utformningen av fallet).
  3.
  Lägg skrivbordet hårddisk i facket montering av höljet fallet. Sätt i den medföljande fästskruvarna genom parentes i spåret och in i hårddisken och sedan dra åt dem med stjärnskruvmejsel. Anslut flatkabeln från höljet eller kretskortet på baksidan av hårddisken. Anslut strömkabeln ur kammaren fallet i adaptern kontakten på baksidan av enheten.
  4.
  Se till att bygeln för Desktop Hard Drive är i "Master"-läge. Titta på bygeln diagrammet överst på skrivbordet hårddisk eller schemat i hårddisken installationsmanual. Om omkopplaren är inte i "Master"-läge, ta bort den och lägg den i rätt stiftpar (de två stiften närmast flatkabeln i flesta fall).
  5.

  Sätt i Desktop Hard Drive (med montering bifogade fästet) i det yttre fall täcka de externa höljet. Sätt i fästskruvarna för fallet och spänn fast dem ordentligt.
  6.
  Anslut den mindre änden av USB-kabeln till motsvarande port på den externa hårddisken kapsling. Anslut AC adaptern i ärendet och i förekommande fall (inte alla externa bilagor har en AC-adapter).
  7.
  Anslut den andra änden av USB-kabeln till en tom USB-port på datorn. Vänta medan Windows upptäcker och konfigurera den nya externa hårddisken för användning på din dator.
  8.
  Dubbelklicka på "datorn" eller "Den här datorn. " Högerklicka på den enhetsbeteckning som tilldelats av Windows för den nya hårddisken, och klicka sedan på "Format" alternativet på snabbmenyn. Välj antingen FAT32 eller NTFS-format och klicka på "Format" eller "Start". Vänta medan Windows format den nya externa hårddisken.
  9.
  Tillgång till den nya hårddisken via "datorn" eller "Den här datorn. " Använd den nya externa hårddisken precis som du gör med alla andra skiva eller hårddisk.


Previous:specifikationer om UMTS-repeater Next:hur man kan kontrollera en minneskrets

Relaterade artiklar


 • hur du ställer in lösenord på Cisco-routrar
 • Vilka är fördelarna med bärbara datorer för studenter?
 • hur reparera i likström på en bärbar dator
 • självtest: hur du kontrollerar din PC & signalkabel
 • hur man gör med ett kreditkort terminal
 • Hur du ser på HD på en laptop
 • reparation för IBM-datorer
 • interna hårddisken information
 • hur man byter en stationär fläkt strömförsörjning
 • hur man byter ljudkort på en Toshiba Satellite P25-s507