Dator > hur du partitionerar och formaterar en SATA-enhet med discwizard

 • hur du partitionerar och formaterar en SATA-enhet med discwizard


 • Som en stor tillverkare av hårddiskar, Seagate har förutsatt alltid en mjukvarulösning för enhet ägare att använda i partitionering och formatering sina hårddiskar, vilket gör enheterna tillgänglig för användning efter installationen. Denna programvara tradition fortsätter med Seagate DiscWizard ansökan. DiscWizard hanterar alla dina Seagate SATA-hårddisk partitionering och formatering behov. Använda DiscWizard kan du partitionera en SATA hårddisk till en storlek och multi-enhet volym konfiguration som passar just dina datorbehov. Efter ansökan är klar kan du komma åt enheten normalt, med vilken Windows-kompatibla program att läsa och skriva till förberedda köra
  1.
  Installera SATA-enheten i datorn om det inte redan finns. Koppla ur nätsladden från baksidan av målet. Ta bort de två skruvarna på baksidan av målet säkra fall täcka för kroppen i fallet och skjut sedan locket bakåt i fallet med omkring en tum att lösgöra locket framifrån fall panelen. Dra locket gratis att använda i höljet. Montera enheten i en ledig hårddisk plats, skruva fast den på plats. Anslut SATA-kabeln från enheten till en öppen uttag på moderkortet eller på en installerad SATA controller kort, och sedan bifoga SATA strömkabel från nätaggregatet med ineffekt på baksidan av enheten. Om du bara har 4-pin Molex kablar, bifoga 4-pin till SATA strömadapter mellan kabeln och enheten ineffekt. Avsluta ärendet, tillbaka strömmen och starta systemet till ditt operativsystem.
  2.
  Ladda Seagate DiscWizard programvaran från Seagates hemsida. Installera programvaran på din dator genom att dubbelklicka på den nedladdade filen och följa installationsanvisningarna.
  3.
  Starta DiscWizard och vänta medan den analyserar hårddiskar anslutna till datorn. Väntetid varierar beroende på storlek och antal enheter redovisar, liksom hastigheten på din dator.
  4.
  Välj "Lägg till ny skiva" från huvudmenyn för att starta Lägg ny skiva Wizard. En förteckning över tillgängliga skivor visas. Markera SATA-enheten i listan du vill formatera och partitionera. Guiden kommer att visa totalt allokerat utrymme på den enhet, som bör vara lika med hårddiskens storlek. Klicka på "Nästa" för att fortsätta. Displayen ändras till den valda enheten för fritt utrymme tilldelning. Klicka på "Nästa" igen.
  5.
  Välj typ filsystem genom att klicka på cirkeln bredvid ditt system val. Välj NTFS för större enheter som kan fungera som boot-enheter också. Klicka på "Nästa" för att fortsätta.
  6.
  Använd den nedrullningsbara menyn för att välja storlek på enhetens partition. Displayen visar det lägsta och högsta tillåtna storlekar, med den största är den totala storleken på enheten. Välj det maximala för att använda hårddisken som en enhet. Välj något lägre än för att lämna plats för senare köra partitioner, som kommer att visa i filsystemet som ytterligare hårddiskar. Klicka på "Nästa" för att fortsätta.
  7.
  Skriv ett namn på enheten i fönstret som och klicka sedan på knappen "Nästa". Guiden kommer att visa alla dina val fram till denna punkt. Klicka på "Nästa" för att öppna ett fönster för bekräftelse och klicka på "Fortsätt" för att bekräfta, format och partitionera din hårddisk. Vänta ett par minuter för ansökan att gå vidare och klicka på "OK" att erkänna den nya enheten setup. Du kan nu använda SATA-enheten som system lagring.


Previous:specifikationer om UMTS-repeater Next:bild lagringskapacitet av SD-kort

Relaterade artiklar


 • DVD: n kommer inte montera eller ta ut på en Mac
 • hur att fylla bläck i en Epson t0761
 • hur man köper bärbara datorer och bärbara datorer baserade på priser
 • felsökning av en mag platt skärm dator
 • dvd dupliceringsapparat instruktioner
 • korrupta hårddiskåterställning
 • hur du uppdaterar drivrutinen på en Memorex 6.142 USB-skanner
 • hur reparera en CD-RW-enhet
 • hur du säkerhetskopierar en dator med ScanDisk
 • batteri för bärbar dator historia