Dator > funktioner i små stationära datorer

 • funktioner i små stationära datorer


 • Stationära datorer var en gång mycket stora och tog upp massor av utrymme. Delar som hårddiskar och hus var skrymmande och tunga. Dessa dagar, datorer ofta är mer kompakt i storlek och har lika mycket funktionalitet som större modeller. Det finns ett antal funktioner för små stationära datorer som är till nytta för användarna.

  Kompakt

  Storlek är en av de mest fördelaktiga funktionerna i små datorer. Det är till exempel Apples Mac Mini cirka 8 av 8 inches och endast 1 1 /2 inches tall. Dessutom producerar Dell en stationär dator som är 8 av 8 inches. Denna kompakta storlek är utmärkt för personer som kanske inte har plats för en fullstor stationär.

  Full funktionalitet

  Liten skrivbord har liknande funktionalitet som större datorer. De flesta har en DVD-enhet som går läsa och skriva DVD-skivor. Vissa kan erbjuda en Blu-Ray spelare alternativet. Dessutom små stationära datorer har stora hårddiskar, mer än tillräckligt med minne kapacitet och hamnar för USB, Firewire och minneskortläsare. Dessutom kommer de flesta har en bearbetning chip med gott om kraft att hantera de flesta applikationer.  Apples Mac Mini kan konfigureras med antingen en 320, eller 500 gigabytes hårddisk. Det kan även konfigureras med upp till 8 gigabyte minne. Dells lilla skrivbordet kan konfigureras med en Blu-Ray-spelare, upp till 1 terabyte hårddisk och 8 gigabyte minne. Båda erbjuder flera portar som USB, video-ut och en HDMI-port.

  Multimedia, Gaming och Internet

  En liten skrivbordet kommer nästan alltid komma med möjlighet att ansluta trådlöst till Internet. Hastigheten beror på en Internet-leverantör samt processor och minne. Med en ansluten bildskärm, kan en liten stationär användas för att visa media såsom TV-program och filmer över Internet. Dessutom kan datorn användas för att lagra multimedia såsom filmer, musik och andra uppgifter på grund av möjligheten att vara konfigurerade med stor hårddisk.  får dock en liten skrivbordet inte alltid vara det bästa valet för hög effekt spel över Internet. En full storlek dator är ofta mer lämpad för någon som använder en dator främst för spel online eftersom dessa oftast ska konfigureras med ett mer kraftfullt grafikkort.

  Allt i ett-enheter

  Ett annat alternativ för den som söker platsbesparande skrivbord är "allt i ett" dator. Denna typ av dator är också en liten skrivbordet, men dess storlek fördel finns i det faktum att dator, bildskärm, hårddisk och alla andra delar kombineras i en enhet.  företag som Sony, HP och Apple tillverkar allt i ett-datorer. Alla erbjuder en platt bildskärm, snabb bearbetning chip, stor hårddisk och flera kontakter hamn. Dessutom Sony och HP erbjuda modeller med pekskärm. Dessutom, allt i ett-enheter tenderar att vara fri från sladdar och kommer ofta förpackade med ett trådlöst tangentbord och mus.


Previous:specifikationer om UMTS-repeater Next:bladserver strömförsörjningskrav

Relaterade artiklar


 • hur man installerar en Pentium D-processor
 • hur blinka en Dell moderkort
 • hur man väljer en bra bärbar dator
 • hur till vända en USB-port 1,0 till en USB-port 2,0
 • hur man kalibrerar en Canon-skrivare
 • hur man öppnar en HP laptop att åtgärda det
 • hur till vända på en med dubbla processorer
 • hur gör jag starta en Dell Inspiron 5000e i felsäkert läge?
 • hur man demonterar en Compaq Presario V3000
 • interna hårddisken information