Dator > bladserver strömförsörjningskrav

 • bladserver strömförsörjningskrav


 • Om du inte är ett IT-proffs, kanske du aldrig har hört talas om en bladserver. . Sammanfattningsvis är det en enhet som kombinerar det gäller bladservern och dess delade strömförsörjning med blad moduler som självständigt fungerar servrar i sin egen rätt. Det finns fördelar och nackdelar med bladservrar, som med all teknik. Många av de problem som rör bladservrar kretsa kring den unika och ibland svåra specialiserade kraftbehov. Dessa problem överlappar också den allmänna problemen med att skapa ett datacenter med någon typ av server arkitektur.

  Fördelar med Blade Typ Servers

  En av de största attraktionerna till bladservern tekniken är att genom att dela ett nätaggregat kan du effektivt minska mängden utrymme som krävs för att köra en serie servrar. Bladservrar spara även på de extra kostnader som kraftförsörjning, oberoende fall och kablage. Bladservrar kräver mindre ström per server enhet än fristående servrar eftersom de kräver färre delar per server. För större datacenter applikationer, till ett belopp av kablar som används blivit ganska överväldigande och la upp till betydande kostnader. En annan fördel med bladservrar är att enskilda bladen kan konfigureras på olika sätt att utföra olika program-baserade funktioner inom samma kompakta enhet.

  Nackdelar med bladserver Arkitektur

  Bladservrar är inte perfekt teknik på något sätt. De största problemen är att en bladserver enhet saknar uppsägningen av nätaggregat som värd för ett antal enskilda enheter skulle ge. Mindre bladservrar körs på ett vanligt vägguttag storlek strömförsörjning på 120 V, men större enheter med åtta eller fler blad kan kräva 240 V-anslutningar, som beroende på hur kraftfull funktionerna i din byggnad och server respektive, kan kräva kostsamma renoveringar. Lägg till att den frustration som renoveringar är inte möjligt i alla hyresbostäder och förhyrda platser. En annan vanlig kritik av bladservern arkitektur är att när du har köpt en bladserver fall är du låst till en specifik patentskyddad blad design. Bladservrar har också kritiserats på grund av en enhet inte kan ge en organisation på knä, eftersom varje enhet inte kommer att orsaka en kaskad verkan och stänga flera servrar.

  Elektrisk infrastruktur Oro

  Det finns en viss överlappning mellan behoven av bladservrar och varje storskaliga datacenter. Vissa byggnader är helt enkelt inte utrustade för att hantera den avancerade ström och data hanteringen av en fullfjädrad server outfit. Omfattande byggnation Upprustningen kan bevisa oöverkomligt dyr och skada en företags resultat, så en grundlig kostnads-nyttoanalys är viktigt. Var noga med att fundera på hur många totala serverblad ditt företag kommer att behöva och uppskatta den totala effektförbrukningen för alla bladserver enheter, samtidigt som utrymme för expansion. Som ett alternativ till värd en bladserver i byggnaden, eller någon server för den delen, anser off-site hosting, som i många fall lätt kan tillgodose behoven hos din organisation. Ett annat alternativ är att tillfälligt värd dina servrar utanför anläggningen samtidigt som du gradvis uppgradera bygga infrastruktur på ett mer kostnadseffektivt sätt än om du hade att göra så över natten. Kraven i en bladserver från 120 V vid 15 ampere för mindre enheter till 240V vid 30 ampere.


Previous:specifikationer om UMTS-repeater Next:hur du uppdaterar Bluetooth-programvara

Relaterade artiklar


 • hur du spårar din laptop
 • hur man överklockar en Athlon cpu
 • hur man byter NVIDIA GeForce 2 ultra kort
 • Vad behöver jag installera en sata hårddisk?
 • hur man uppgraderar en DDR 184-pin DIMM obuffrat PC2700
 • min sata hårddisk är långsam
 • hur gör jag isär en gateway mx6448?
 • hur man rengör pcb styrelser
 • Asus MyPal A626 specifikationer
 • hur du partitionerar och formaterar en SATA-enhet med discwizard