Dator > Hur uppgraderar jag en Compaq 2510 cpu?

 • Hur uppgraderar jag en Compaq 2510 cpu?


 • All programvara har specifika krav på maskinvaran. Om din programvara inte är kompatibel med din laptop hårdvara, kommer programmet att vara långsam eller den kanske inte fungerar alls. När du uppgradera programvaran på din bärbara dator, är chansen att du kan behöva uppgradera en del hårdvara också. Compaq laptop processor utför kommandon i datorns programvara. I grunden är det hjärnan av din bärbara dator. Compaq 2510 laptop är utrustad med en 1,0 GHz processor. Den är kompatibel med de flesta Intel Core 2 Duo-processor chips. Uppgradering av processorn kräver helt nedmontering din laptop

  Du behöver:. .
  Kryssmejsel
  Torx T8 skruvmejsel.
  Termiskt fett.
  Anti-statiskt armband.


  1.
  Stäng av din Compaq 2510 laptop. Koppla bort alla kablar och enheter från datorn. Stänger LCD-panelen och placera den bärbara datorn nedåt med den främre kanten vänd framåt.
  2.
  Bred batteriet frigöringsspakarna på varje ände av den bärbara datorn säkra batteriet sitt fack längs överst på botten hölje församling. Ta ut batteriet ur den bärbara datorn.
  3.
  Ta bort batteriluckan och dess fästskruvar från centrum av den bärbara datorn strax under batterifacket. Lossa de två Phillips-skruvar säkra hårddiskens flatkabeln till den bärbara datorn. Koppla bort kabeln från dess kontakt på systemkortet. Lyft rakt upp på hårddisken och ta bort den från den bärbara datorn.
  4.
  Bort de två Torx T8 skruvarna till CD /DVD-enheten till sitt fack i det nedre högra hörnet av den bärbara datorn. Sätt ett gem i det lilla hålet ut på framsidan av enheten. Tryck på gemet i hålet tills CD /DVD-enheten matas ut från facket. Ta bort enheten från den bärbara datorn. Ta bort alla märkt och omärkt skruvarna från den bärbara nedre höljet församling.
  5.
  Placera den bärbara datorn uppåt och dra displayen öppen så långt som möjligt. Ta tag i bakkant byta locket och placera den upp och ner på den bärbara datorn yta. Brytaren täcka är den tunna plastremsan belägen ovanför tangentbordet församling. Koppla den lilla flatkabeln från undersidan av locket. Ta bort strömbrytarhöljet från den bärbara datorn.
  6.
  Ta tag i nedre kanten av tangentbordet och skjut den mot LCD-panelen och lossa tangentbordet från den bärbara datorn. Placera tangentbordet nedåt på den bärbara datorn yta. Koppla den stora bandkabeln från kontakten på tangentbordets undersida. Ta bort tangentbordet från den bärbara datorn.
  7.
  Stäng bildskärmen och placera den bärbara datorn vertikalt med den bakre kanten uppåt. Ta bort de två synliga Torx T8 skruvar. Koppla bort alla kablar som sträcker sig från bildskärmen till moderkortet. Ta bort Torxskruv från varje skärm gångjärnet. Ta försiktigt bort skärmen församling från den bärbara datorns bas. Placera den med framsidan upp på en plan yta för att undvika repor på skärmen yta.
  8.
  Ta bort alla kvarvarande torxskruvarna från den bärbara datorn främsta hölje församling. Ta tag i baksidan kanten av den övre höljet och börja luta den uppåt. Koppla den lilla flatkabeln som sträcker sig från undersidan av övre höljet till moderkortet. Ta bort hela toppen höljet från den bärbara datorns bas.
  9.
  Koppla ur alla kablar. Ta bort alla fästskruvarna från moderkortet. Ta tag i vänster sida av moderkortet och börja rotera bort den från den bärbara datorns bas. Sakta lyfta hela moderkortet ur den bärbara datorn. Placera den med undersidan uppåt på en ren, hårt underlag.
  10.
  Leta upp processorn i det övre vänstra hörnet på moderkortet. Vrid processorns moturs låsskruven tills processorn är helt frikopplad från sin sockel. Lyft den gamla processorn ur moderkortet.
  11.
  Omvänd denna procedur för att installera den nya processorn och återmontera Compaq 2510 laptop. Applicera ett tunt lager termiskt fett på ytan av den nya processorn innan du byter moderkortet. Då kan din nya processor från stekning när du slår på den bärbara datorn.

  Tips och varningar


 • Använd ett antistatiskt armband för att förhindra allvarlig elektrisk skada på din bärbara elektriska komponenter.

Previous:specifikationer om UMTS-repeater Next:hur man ställer in hårddisken på en HP 4345 skrivare

Relaterade artiklar


 • hur att överföra en DVD till en bärbar hårddisk
 • hur du uppdaterar en Soltek bios
 • Lägga till en kortläsare till en PC
 • hur man kan öka storleken på ett SD-kort
 • RGB-kablar vs kablar vga
 • laptop moderkortet formfaktorer
 • hur man uppgraderar en Presario 700 bärbar dator
 • hur man backup till disk för hantering
 • hur till vända på en med dubbla processorer
 • skrivare som är kompatibel med Windows ME