Dator > Felsökning Compaq stationära datorer

 • Felsökning Compaq stationära datorer


 • Oavsett vilken modell Compaq stationär dator du har, att lära sig några grundläggande felsökning färdigheter kan spara mycket tid och pengar. Efter den inledande garantitiden löper ut, kan professionell service på en Compaq vara ganska kostsamt och tidskrävande också. Ett antal saker kan gå fel på en Compaq skrivbord, så det är bäst att använda en steg-för-steg när du felsöker problem

  Du behöver:.
  Liten skruvmejsel ställa
  Anti-statiskt armband.
  Tryckluft.


  1.
  Stäng av Compaq skrivbordet och ta bort all kringutrustning fäst vid den. Kringutrustning kan innehålla skannrar, skrivare, USB-hubbar och externa hårddiskar. Många problem med Compaq-datorer är orsakade av felaktig hårdvara.
  2.
  Köra Compaq skrivbordet utan ansluten kringutrustning. Fäst en perifer i taget tills du börjar har problem. Hämta och installera en ny drivrutin för problemet hårdvara att se om detta löser problemet.
  3.
  Logga in på ditt Compaq skrivbordet och högerklicka på "Den här datorn". Välj "Egenskaper" och gå till fliken "Maskinvara".
  4.
  Klicka på "Enhetshanteraren" och expandera på plustecknet bredvid varje hårdvara kategori. Högerklicka på någon enhet visar ett gult frågetecken eller rött utropstecken, och välj "Uppdatera drivrutin". De gula och röda märken finns indikationer på att en viss del av maskinvaran inte fungerar korrekt.
  5.
  Stäng av Compaq skrivbordet och leta upp spaken fall tas bort. Det läge för spaken varierar från modell till modell. Vissa Compaq stationära plats spaken fall bort på ovansidan av enheten, medan andra placera den på sidan. I vissa fall kan du behöva att stryka fyra fästskruvarna från baksidan av målet att ett ärende skall kunna undanröjas.
  6.
  Placera en anti-statiskt armband kring handleden och fäst klämman på den änden till datorns fallet. Detta kommer att ladda ur eventuell statisk elektricitet och hindra det från att skada elektroniska komponenter inuti datorn.
  7.
  Kolla området runt nätaggregatet och fläkten för damm och smuts. Compaq stationära datorer tenderar att suga massor av smuts i ärendet eftersom fläkten går, och denna ansamling av damm och smuts kan orsaka att datorn ska köras varm.
  8.
  Spray området runt fläkten och nätaggregatet med tryckluft. Spray andra områden där damm och skräp har samlats.


Previous:specifikationer om UMTS-repeater Next:hur man fixar en suddig dataskärm

Relaterade artiklar


 • hur man byter en tungsten w batteri
 • Hur du tar isär din övre locket på din bärbara dator
 • papper tryckmetoder
 • hur man fixar den DVD-enhet för en Presario c717nr laptop
 • varför är det viktigt att utföra Hard Drive Data Recovery i ett rent rum?
 • hur man kan öka CPU-fläkt hastighet på en Toshiba Satellite
 • hur man skapar en säkerhetskopia domänkontrollant i Windows SBS 2003
 • hur till återvinna bilder och video
 • Felsökning av en USB-hubb
 • hur du ansluter Altec Lansing-högtalare till en bärbar dator