Dator > hur man uppgraderar minnet i en iBook G4

 • hur man uppgraderar minnet i en iBook G4


 • IBook var Apples konsument-nivå bärbar dator från 1999 till Apples byta till Intels processorer under 2006. Den G4 processor-baserade versionen av iBook kom i två modeller: en med en intern AirPort (trådlöst) kort och en utan. Metoderna för att uppgradera det interna minnet i båda versionerna av iBook G4 är likartade. Du kan uppgradera minnet i din iBook så att du kan installera en nyare version av Mac OS eller kanske bara för att öka hastigheten på din dator när du har flera program är aktiva.

  Du behöver:
  Handduk
  . Mynt.
  Platt skruvmejsel.
  Phillips-skruvmejsel.
  PC-2100 (DDR-266) DDR-SDRAM anteckningsbok minnesmodulen (2004 iBook G4-modeller).
  PC-2700 (DDR-333) DDR-SDRAM anteckningsbok minnesmodulen (2005 iBook G4-modeller).

  Uppgradering RAM i iBook G4


  1.

  Stäng av iBook G4. Koppla ur strömkabeln och alla externa hårdvara och stänga skärmen. Vänd på datorn så att botten är vänd uppåt och placera den på en handduk så att finish av omslaget inte kommer att repas.
  2.
  Sätt ett mynt i låsmekanismen bredvid batteriet på undersidan av iBook G4. Vrid mekanismen ett kvarts varv medsols för att låsa upp batteriet och lyft ut batteriet ur datorn. Vänd iBook G4 över och öppna fönstret.
  3.
  Leta reda på två små behållande flikarna på den övre raden på tangentbordet, bredvid "Esc" och "F12" nycklar. Tryck på båda flikarna mot datorns framsida.
  4.
  Lyft tangentbordet ur iBook G4, och rotera den ner så att den vilar upp och ned på handledsstödet. Om du inte kan lyfta tangentbordet ur datorn, vrid skruven mellan "F5" och "F6" nycklar med hjälp av en platt skruvmejsel tills tangentbordet lossnar. Om du ser en liten enhet under tangentbordet märkt "AirPort" eller "AirPort Extreme," Utför stegen i avsnitt 2 i denna artikel innan han återvände till steg 5.
  5.
  Skruva av fyra Phillips-skruvarna som håller ventilerade rektangulära sköld inuti iBook G4 tangentbord hålighet. Frigör skölden från hålrummet och ställ den åt att avslöja iBook G4 RAM-kortplatsen.
  6.
  Ta tag i plast kontakten i änden av tangentbordet bandkabel och försiktigt vicka det att ta bort det från moderkortet.
  7.

  Dra de två klämmorna på sidorna av iBook G4 RAM-modulen isär så att kanten på modulen hissar upp. Ta bort iBook G4-modulen RAM ur vägguttaget och ställ den åt sidan.
  8.
  Passa in urtaget på undersidan av den nya iBook G4 RAM-modulen med fliken inne i minnet uttaget. Skjut metallkontakterna på undersidan av modulen i sockeln och skjut den andra sidan av modulen nedåt tills klämmorna låser ner den.
  9.
  tillbaka tangentbordet flatkabel.
  10.
  Placera ventilerade metallplåten tillbaka över RAM facket och ersätta de fyra Phillips- huvud.
  11.
  Byt ut AirPort-kortet om det behövs och sänka metall lås tillbaka till sitt ursprungliga läge.
  12.
  Plocka tangentbordet upp och placera tillbaka den i iBook G4 tangentbord hålighet. Skjut de två låsflikarna mot skärmen och vrid skruven med en platt skruvmejsel.
  13.
  Stänga skärmen iBook G4. Vänd på datorn, byt ut batteriet och slå låsmekanismen ett kvarts varv motsols.

  Borttagning av iBook G4 AirPort-kortet


  1.
  Placera en nageln under metall lås som håller övre delen av AirPort-kortet på plats. Lyft låsa upp och mot skärmen.
  2.
  Lyft kanten på AirPort-kortet med hjälp av Mylar fliken på kanten av kortet. När kanten av kortet är högre än kanten på kaviteten inne i iBook G4, dra kortet mot skärmen för att koppla bort kanten kontakterna på kortets undersida.
  3.
  Vrid antennen bort av Airport-kort och ställa in kortet åt sidan. Flytta antennen ur vägen försiktigt så att du inte kommer att ta bort eller crimp det vid uppgradering av minnet i iBook G4.
  4.
  Tillbaka AirPort-kortet genom att följa stegen i vända när du är klar iBook G4 RAM uppgradering.


Previous:nothing Next:hur man återställer Epson CX3900

Relaterade artiklar


 • hur man uppgraderar minnet på en Brother HL-4040CN
 • hur man kopierar en boot cd till en flash
 • hur datorer avstängning nätverk
 • hur man återställer micro sd
 • hur man ansluter en Pocket PC till en Ethernet-kabel
 • DIY: CAT5 kabel
 • hur du öppnar ett laptop ibm a21m
 • hur man konfigurerar ett flashkort som en virtuell enhet
 • hur man byter Kogi adaptern monitorn
 • specifikationer för en Sony Multiscan 200es