Dator > hur man skyddar magnetiska media

 • hur man skyddar magnetiska media


 • Magnetiska media kommer i många former. Tidiga medier som används för stora rulle-till-rulle band för att lagra information. Allteftersom tiden och tekniken avancerad vände dator experter för att mindre kassettband och disketter. Data kan överföras till nyare media med större lagringskapacitet. Men det finns många fall där det blir viktigt att skydda de ursprungliga uppgifterna. Magnetiskt lagrade data, plast band och skivor behöver skydd

  Du behöver:.
  Tape spindel
  . Kassett fall.
  Disk kuvert.
  Disklagring caddie.

  rullbandspelare Tapes


  1.
  Inspektera media. Kontrollera om sprickor eller chips. Placera den ledande slutet av bandet så att det ligger platt.
  2.
  Placera rullen på lagring spindeln. Lagringen plattan har en stor spindel i mitten. Placera rullen så att hålet i mitten linje med spindeln. Det finns vanligen plats för flera rullar.
  3.
  Placera locket över hjulen. Locket är en styv plast som passar över bunten med hjulen och lås runt spindeln.
  4.
  Store fallet i ett rum med så lite damm och en temperatur mellan 60 och 70 F. Området måste vara fritt från magnetiska störningar. Elektriska ledningar och datorutrustning bör övervakas och hålls borta från lagringsutrymmet. Rummet ska vara fritt från solljus och förvaras vid 35 till 40 procent luftfuktighet.

  Kassettband


  1.
  Inspektera kassetten. Bandet ska ligga platt mot både rullar i kassetten. Om något band är lös, dra åt ena eller båda hjulen. Sätt på radergummit slutet av en penna i en av kedjehjul av kassetten. Snurra försiktigt på pennan tills den lösa bandet är sträckt.
  2.
  Placera bandet i ett hårt kassettband fall. Det finns många fall på marknaden. Single band kan hållas i klara fall, men ogenomskinlig fall ge bättre skydd mot solljus. Större projekt kan hållas i mappar som speciellt har utformats skär som passar kassettband.
  3.
  Förvara fall i ett arkiv rum. Utrymmet skall vara fri från solljus, damm och magnetiska störningar. Temperaturen bör hållas mellan 60 och 70 F och luftfuktigheten skall vara mellan 30 och 40 procent.

  Disketter


  1.
  Hantera diskarna genom hörnet, aldrig i centrum. Eftersom den runda skivor är förseglade i en fyrkant fall, hantering en disk i hörnen förhindrar repor på ömtåliga disken inuti.
  2.
  Inspektera diskar. Plasten exteriören ska vara fritt från sprickor eller flis.
  3.
  Placera alla diskar i en plasthylsa. Hylsan skall vara av oledande plast och har ett milt interiör.
  4.
  Placera ärmarna i ett hårt plastfodral. Ärendet bör ge stöd för diskar och vara ogenomskinliga för att skydda diskarna mot solljus.
  5.
  Förvara fall i ett rum som är fri från damm och elektriska eller magnetiska störningar. Rummet bör hållas mellan 60 till 70 F och mellan 30 och 40 procent luftfuktighet.

  Tips och varningar


  Spara
 • de program som behövs för att använda data på magnetiska media. Det gör lite bra för att skydda dokument som inte längre kan öppnas med moderna ordbehandlingsprogram.

Previous:nothing Next:Intel Atom vs Centrino

Relaterade artiklar


 • hur du uppdaterar en Western Digital Media Player
 • hur man ansluter en 30 Cinema Display till dvd
 • hur man gör med ett kreditkort terminal
 • hur du överför ett program till en netbook
 • hur man uppgraderar en Averatec 3700
 • Vad är HP Memories skivor?
 • hur man ansluter en USB-skanner till ett nätverk
 • hur du kan få en virtuell maskin på en flash-enhet
 • skillnaderna mellan flash-enheter & Drives penna
 • hur man programmerar en USB-drivrutin