Dator > hur du ställer in en laptop fläkten att gå hela tiden

 • hur du ställer in en laptop fläkten att gå hela tiden


 • Bärbara datorer är mer benägna att ha problem med överhettning än stationära datorer. Detta beror på att allt i en bärbar dator är packad tätt tillsammans, vilket innebär att det är svårare för luften att cirkulera. Håll din bärbara dator från att bli för varm genom att justera fläkten inställningarna för ditt system så att din fläkt går oftare, hela tiden. Ofta standard fläkten inställningarna har utformats för att göra den bärbara datorn tystare, så justera fläkten inställningar kan kyla din bärbara dator men kommer att göra det bullrigare
  1.
  Starta om din bärbara dator genom att klicka på "Start" och sedan "Starta" i startmenyn.
  2.
  Tryck på "F10" på tangentbordet medan datorn startas om för att öppna BIOS (Basic Input /Output System) gränssnitt.
  3.
  Hitta där "Fan Inställningar" finns. Ändra vilka alternativ markeras med piltangenterna på ditt tangentbord och tryck på "Enter" för att välja det alternativet. Exakt där fläkten inställningar finns varierar beroende på din dator, men det kommer att vara under antingen "CPU", "Avancerat" eller "Överklockning". Hitta en av dessa och tryck på "Enter" för att leta efter fläkten inställningar. Om du vill gå tillbaka till föregående skärm, välj "Gå tillbaka" och tryck på "Enter".
  4.
  Välj "Fan Inställningar" och tryck på "Enter" för att se fläkten inställningar. Detta visar på "fan hög temp. " och "fan hög spänning," liksom "fan låg temp. " och "fan låg spänning. "
  5.
  Ändra" fan låg temp. "Inställning till en lägre temperatur för att göra fläkten börja arbeta tidigare. Om du anger detta för en tillräckligt låg temperatur, din bärbara dator kommer alltid att vara över denna temperatur och så att fläkten kommer att köras kontinuerligt. exakta temperatur som behövs för att detta ska ske varierar beroende på din laptop. 30 grader kommer i nästan samtliga fall, vara tillräckligt låg.
  6.

  Ändra "fan låg spänning" inställningen till en högre spänning för att göra fläkten börja springa på en högre spänning och därmed snabbare. Den "fan högspänning" kommer att sättas till fläktens maximala spänning, så inte ställa in den något högre än det spänning eller riskerar du att bryta fläkten.
  7.
  Välj " Spara inställningarna och gå ur "och tryck sedan på" Enter "för att gå tillbaka till huvudsidan BIOS sidan.
  8.
  Välj" Exit "och tryck på" Enter "för att lämna BIOS-sidan och låt din bärbara dator starta om. Din fan kommer nu att arbeta enligt de nya inställningarna.

  Tips och varningar


 • Öka antingen hastigheten på din fläkt, eller hur ofta det körs, kommer att göra din bärbara dator bullrigare.

Previous:nothing Next:hur du uppdaterar ägande för en Dell-dator

Relaterade artiklar


 • steg-för-steg hur du kopplar min trådlösa skrivare
 • hur man programmerar en Saitek Cyborg
 • hur du aktiverar en ReadyBoost SD-kort
 • Felsökning av en PC-tangentbord
 • hur du ställer in en trådlös dator netto
 • hur man överklockar en AMD Phenom 9550 CPU fyrkärniga
 • instruktioner för påfyllning ett Brother LC-61 svart patron
 • hur du uppgraderar drivrutinen för en Logitech QuickCam Chat för Vista
 • hur du lägger till en 2: a processor
 • hur man startar upp en återställningsdisk för Windows XP