Dator > fakta om bärbara datorer

 • fakta om bärbara datorer


 • Bärbara datorer är lätta, bärbara datorer. . De är populära produkter bland företagare, studenter och personer som använder sin dator på resan. De kostar oftast mer än stationära datorer för jämförbara specifikationer på grund av sin behändiga portabilitet. De kan ha så mycket kraft och fart som stationära datorer och de kan kopplas till externa monitorer eller tangentbord, bland annan kringutrustning. De är mer lämpade för användning i klassrum, affärsmöten, flygplan, tåg osv

  missvisande

  Den bärbara datorn är vilseledande namnet kommer från det faktum att de är små och lätta nog att vila på en persons knä. En bärbar dator ska inte sitta direkt på en persons knä. De bör sitta på en plan yta till exempel ett skrivbord eller en svalkande matta. Bärbara fläktar behöver utrymme för att kyla maskinen. Om fläktarna är blockerade, får den bärbara datorn överhettas och orsaka skada. Några överhettade bärbara kan även bränna dig om placeras direkt på huden.

  Historia

  Den första bärbara datorn som liknade datorer idag kom ut 1982, GRID Compass. Det var inte så vanligt. Det första lyckade bärbara dator var den japanska Kyocera Kyotronic 85, som infördes 1983. Bärbara datorer var inte IBM-kompatibla förrän 1986.  På 1990-talet, med bland andra Dell, Apple och Gateway tävlar om att göra användbara bärbara datorer, avancerade bärbara tekniken snabbt. År 1995 lade Microsoft den första av sina Windows-operativsystem och strömlinjeformade utformningen av kommande bärbara datorer.

  Laptop skärmar

  Tillverkare beskriva laptop skärmar när det gäller dimension och upplösning. Den dimensionen av den bärbara skärm dikterar hur stor själva maskinen kommer att bli. Ju större skärmen är, desto större laptop (skärmar mäts diagonalt). Antalet pixlar berättar skärmens upplösning. Fler pixlar innebär en renare, skarpare bild. Hög upplösning innebär ofta en större skärm.  Laptop skärmar också komma i anti-glare och glänsande. Bländskydd är bra för användning i kraftigt upplyst områden som kontorsbyggnader, flygplatser och skolor. Glossy är bra om du använder din bärbara dator mer för media än affärer.

  laptop batterier

  De flesta bärbara datorer i dag köras på litium-batterier. Litiumjonbatterier har en genomsnittlig livslängd på 2 till 3 år vid regelbunden användning. De kommer sakta förlorar sin laddning kapacitet under den perioden. Faktorer som förvaringstemperatur och genomsnittlig avgift kan förlänga eller förkorta en laptop batteri liv. Håll litium-jon-batterier i svala temperaturer så är möjligt. Om du ska förvara den under en längre period, förvara den i en sval miljö och med en 40 procents laddning.

  Laptop stöld och förlust

  Som av 2006 var det endast 3 procent av förlorade eller stulna bärbara datorer återvinns av sina ägare. Mer än 50 procent av företagens brott har ett samband med en stulen bärbar dator. Tjuvar kommer att stjäla en av 10 bärbara datorer under det första året av ägande. I genomsnitt 12. 000 bärbara datorer är förlorade eller stulna i USA flygplatser varje vecka, enligt Ponemon Institute. Detta motsvarar miljontals dollar per år i bärbara stöld, förlust och säkerhetsrelaterade brott.


Previous:nothing Next:hur man byter tangentbord på en asus laptop

Relaterade artiklar


 • hur man byter en Toshiba kort satellit video
 • hur koppla ihop ett Bluetooth-headset till en dator
 • hur du tar bort en bärbar dator värmeskyddet
 • anteckningsbok lcd instruktioner bakgrundsbelysning ersättning
 • hur man kalibrerar en laptop skärm
 • hur man byter batterier i en Logitech mus
 • lexmark 2030 specifikationer
 • hur att överföra en DVD till en bärbar hårddisk
 • vad är de områden av ett tangentbord?
 • mikroprocessor specifikationer för en Intel Pentium II mobil mmc-1