Dator > Hur man monterar cd-enheter

 • Hur man monterar cd-enheter


 • Montering av CD-enheten i en dator fall är en fråga om att hitta rätt enhetsfacket och anpassa befintliga skruvhålen eller fästet med datorns chassi och säkra enheten på plats. Några fall kommer med fästen, andra kräver ett tillbehör fäste för att montera en enhet, samtidigt som andra fall bara låta en enhet som ska skruvas på plats. De andra kraven att montera en CD-enhet inkluderar strömkabeln ansluts, datakabel och CD-kabeln till moderkortet

  Du behöver:.
  Anti-statiskt armband.
  Skruvmejsel set.
  CD-enheten.
  Monteringsfäste.
  Skruvar.
  Datakabel.
  Strömkabel.
  CD-ljudkabel.
  Nål-plattång.
  Ficklampa.

  Fysisk Montering


  1.
  Kopiera alla viktiga filer till en extern lagringsenhet eller göra en fullständig säkerhetskopia av din hårddisk innan den öppnas datorhöljet för att förhindra potentiella dataförluster.
  2.
  Sätt på anti-statiskt armband och bifoga den till datorn fallet. Stänga av systemet, koppla ur strömkabeln och ta av locket för att exponera moderkortet och andra interna komponenter i systemet.
  3.
  ta ur den tomma plast fronten från framsidan av datorn genom att försiktigt trycka på den från insidan av datorn. Ta också bort alla tomma metallplattan under fronten genom att bända fram och tillbaka med en skruvmejsel tills det lossnar och kan tas bort.
  4.
  Bifoga eventuella fästen som medföljer fall till enheten, anpassa fästet på ett sätt som gör det möjligt för enhetens framsida för att montera spola framåt fronten av datorn när de sätts ut i viken. Alternativt, skjut enheten i facket och fäst den med minst fyra skruvar direkt till målet, eller köpa en adapter fästet för att montera enheten, om inget annat sätt att göra detta finns. Justera enheten tills det är jämnt i framkant i det enskilda fallet.

  IDE kablar och jumprar


  1.
  Anslut IDE-kabeln till enheten genom att anpassa plast nyckel med skåran i enheten, och genom att anpassa den röda Pin 1-indikatorn rand med stift 1 på enheten, oftast närmast strömanslutning. Anslut den andra änden till moderkortet om du använder en enda enhet på en enda kabel.
  2.
  Ställ "MA /SL /CS" hoppare pin till "MA" om enheten är en enda enhet på en enda kabel. Bygelblocket på "SL" om enheten är den andra kör på en kabel med en annan enhet och den andra enheten är inställd på "MA". Alternativt, sätt bygelblocket på "MA" om enheten är den första enheten på en kabel delas med en annan enhet och den andra enheten är inställd på "SL". Ställ in bygeln på varje enhet till "CS", om det särskilda systemet stöder CS inställningen som dokumenteras av tillverkaren eller som bestäms genom att inspektera andra enheter i systemet.
  3.
  Anslut en tillgänglig Molex strömkontakt till enheten eller lägga till en elkabel Y-adapter om inga kraftkabel levereras.
  4.

  Anslut CD-ljud kontakten till CD-ingången på moderkortet eller ljudkortet för att ge möjligheten att spela ljud-CD på hårddisken.

  SATA-kablar


  1.

  Fäst SATA-datakabeln till enheten om du använder en SATA typ av CD-enheten.
  2.
  Fäst andra änden av SATA-kabeln till moderkortet-eller SATA-expansionskort med nästa tillgängliga SATA-kontakt.
  3.
  Anslut en nätkabel till enheten med en SATA till Molex adapter om det behövs.

  tips och varningar


 • Leta reda på en tom enhetsfacket att montera CD-enheten i som är bekväm för kabelanslutningarna som behöver göras och längden på tillgängliga kablar inklusive strömkabeln, datakabel och CD-ljudkabel. SATA-diskar vanligen inte utnyttjar inte CD-ljud kablar.
 • alltid säkerhetskopiera filer innan du arbetar på insidan av en dator. Använd alltid ett antistatiskt armband för att förhindra skador på känsliga komponenter i systemet.

Previous:nothing Next:hur reparera en USB-hårddisk

Relaterade artiklar


 • hur koppla in hårddiskar i RAID 0
 • hur man rengör datorer Apple laptop
 • laptop nätadapter problem
 • Vilka olika typer av datorkablar?
 • hur du ställer in en laptop fläkten att gå hela tiden
 • hur man byter ett skärmskydd
 • hur man bygger en MicroATX pc
 • hur fylla bläck i en Canon PIXMA-skrivare
 • Toshiba Satellite P15 specifikationer
 • hur man byter en Dell 5100 moderkort