Dator > hur man byter moderkort på en Windows XP-system

 • hur man byter moderkort på en Windows XP-system


 • Ersätt ett moderkort i en dator med Windows XP när den befintliga moderkortet är ett misslyckande eller om det finns ett behov av att lägga till fler USB-portar och snabbare nätanslutning, förbättrade ljudfunktioner, bättre ombord grafik eller andra avancerade alternativ som kommer som standard på nyare kort. Det finns många tillgängliga alternativ när du byter ut en äldre moderkort. Passa på att ersätta en del andra komponenter i styrelsen vid samma tidpunkt, exempelvis CPU, RAM och grafikkort, och resultaten kan rival en helt ny dator i hastighet för mycket mindre pengar.

  Du behöver:
  moderkort
  . Anti-statiskt armband.
  Skruvmejsel set.
  Ficklampa.

  Byta moderkort


  1.
  Göra en fullständig säkerhetskopia av datorn innan du påbörjar ersättningsförfarandet. Stänga av datorn och ta bort nätsladden. Fäst anti-statiskt armband innan du tar bort motorkåpan.
  2.
  Skaffa den exakta moderkort modell ersättning för systemet, eller köpa en ersättare styrelse som har plats för alla expansionskort i det nuvarande systemet samt stöd för RAM, CPU, hårddiskar och grafikkort som finns installerade, om du inte byter dessa poster samtidigt.
  3.
  Avlägsna expansionskort från systemet, inklusive nätverkskort, ljudkort, grafikkort, modem, eller andra kort som är anslutna till moderkortet. Ta bort alla elkontakter och fallet strömbrytaren, LED och återställningsknapp kontakter, skapa en notering om var var och en var inkopplad
  4.
  Koppla loss kablarna Drive Data från styrelsen och ta bort alla skruvarna som håller moderkortet på plats. Dra upp på kanten av moderkortet längst bort från den bakre panelen kopplingar, och skjut sedan bak hamnar ärendet försiktigt bort moderkortet.
  5.
  tillbaka den bakre porten ansiktet plattan med den som kom med det nya moderkortet, om det inte är exakt samma som det gamla moderkortet. Rada upp skruvhålen i nya moderkortet för att se till att det står kvar på plats för varje skruv hål i styrelsen och ingen extra standoffs som inte matchar hål i styrelsen.
  6.

  Flytta RAM på den nya moderkortet. Koppla bort CPU-fläkten och ta bort den, sedan försiktigt lyfta låsmekanismen för processorn och lyft CPU ur uttaget. Placera processorn i den nya styrelsen och installera CPU-fläkt på brädet. Anslut CPU-fläkt kontakten makt.
  7.
  Sätt baksidan hamnar bakgavel plattan och sänka framkant av moderkortet ner på standoffs. Byt ut skruvarna och dra åt dem nog att hålla moderkortet på plats men inte så hårt som för att skada styrelsen.
  8.
  Anslut strömkablar, kör datakablar och kontakter fall på nytt moderkort. Installera expansionskort. Sätt tillbaka locket, anslut nätsladden och starta upp systemet.
  9.
  Sätt in diskett med drivrutiner för nya moderkort i den optiska enheten inte moderkortet är den exakta modellen ersättning, och följ anvisningarna på skärmen när operativsystemet laddar för att installera drivrutiner för det nya moderkortet.

  tips och varningar


 • Det är ofta billigare att köpa ett nytt moderkort och processor kombination med den inbyggda grafiken än det är att hitta en exakt ersättare ombord, och skillnaden i prestanda kan vara betydande. Ibland strömmen kommer att behöva uppgraderas för att stödja nyare brädor, processorer, grafikkort och andra tillbehör installeras under en uppgradering.
 • Datorkomponenter är känsliga för statisk och kan förstöras av en liten gnista av statisk elektricitet som är osynlig för det mänskliga ögat, så det är viktigt att alltid skydda mot elektrostatisk urladdning genom att använda ett antistatiskt armband . Vid byte av CPU se till att få rätt kylfläns och fläkt kombination för den nya processorn i stället för att förlita sig på den gamla. Undvik att böja stiften på processorn under hantering eller installationen eftersom de inte kan repareras och detta upphäver garantin.

Previous:nothing Next:PC-tangentbord tricks

Relaterade artiklar


 • hur man programmerar en Saitek Cyborg tangentbord
 • hur man byter thinkpad hårddisk
 • Toshiba laptop problem
 • Lägga till en skrivare till ett nätverk med Windows
 • hur du aktiverar en ReadyBoost SD-kort
 • den PowerMac G4 startar inte på skrivbordet
 • skillnaderna mellan flash-enheter & Drives penna
 • min laptop kommer inte att övervintra
 • hur man uppgraderar en processor chip
 • korrupta hårddiskåterställning