Dator > hur komma åt en dator efter anslutning till en router

 • hur komma åt en dator efter anslutning till en router


 • Komma åt andra datorer efter anslutning till en router är ett bra sätt att överföra data utan att behöva använda andra fysiska medier. Du kan se alla datorer i nätverket har samma versioner av filer och mappar, samt helt enkelt att dela filer mellan datorer, snabbt och enkelt. Komma åt andra datorer via en router kan också ge dig ett sätt att säkerhetskopiera och spara dina data till olika datorer i fall det finns några oförutsedda negativa händelser

  Du behöver:.
  Phillips-skruvmejsel.
  Platt skruvmejsel.
  Antistatiskt armband.

  Installera Home Network


  1.
  Kör guiden Konfigurera nätverk på båda datorerna du vill använda genom att gå in i Kontrollpanelen och klicka på "Nätverksanslutningar". Leta efter länken "Ställ upp ett hem eller ett litet kontorsnätverk" antingen till vänster eller i mitten av skärmen och klicka på den.
  2.
  Klicka på "Nästa" längst ner på första och andra fönster. Om "hittades frånkopplad nätverk av maskinvara" visas, kontrollera dina kablar och se till att allt är ordentligt isatt och klicka sedan på "Nästa" längst ner i fönstret.
  3.
  Välj hur datorn ansluter till Internet på "Välj en anslutningsmetod" och klicka på "Nästa". Välj ett namn för din dator som kommer att visas i ditt nätverk och klicka
  4
  Välj en arbetsgrupp namn om du har en "Nästa". . ". Nästa" Klicka annars på Se "Slå på fil-och skrivardelning" är vald i "Fil-och skrivardelning" fönstret, klicka på "Nästa" längst ner i fönstret.
  5.
  Klicka på " Nästa "för att tillåta Windows att skapa ditt hemmanätverk. Välj "bara avsluta guiden, jag behöver inte köra guiden på andra datorer" och klicka på "Nästa". Klicka på "Slutför" för att låta guiden till slut, och stäng fönstret.

  Dela mappar


  1.
  Välj vilken mapp du vill komma åt från en annan dator och höger-klicka på den. Rulla ner tills du ser "Delning och säkerhet . . . " och klicka på den.
  2.
  Klicka på rutan bredvid "Dela ut den här mappen på nätverket. " Om du vill låta andra datorer manipulera filer i mappen, kryssa i rutan under den det står "Tillåt att användare på nätverket ändrar mina filer. "Klicka på OK-knappen längst ned i fönstret.
  3.
  Klicka på" Start "-menyn och bläddra igenom tills du hittar" Mina nätverksplatser "och klicka på den . Bläddra igenom tills du hittar namnet på din dator och namnet på mappen du delar på datorn. Dubbelklicka på mappen för att öppna den.
  4.
  Dra en filer du vill överföra och släppa dem i en mapp på din dator. Filerna överförs från fjärrdatorn till din. Beroende på dina inställningar kan du kanske ta bort filer från och spara filer till fjärrdatorn.


Previous:nothing Next:hur man backup till en extern hårddisk

Relaterade artiklar


 • hur du aktiverar USB-mikrofon på Windows XP för sång
 • hur man startar en oki b6200
 • Felsökning när jag inte kan höra mikrofonen på en HP Notebook
 • Brother P-Touch instruktioner
 • Hur talspole ställdon arbete?
 • PC-kort till USB-porten
 • Hur man överför från en DVR till en extern hårddisk
 • hur man fyller hk 3p tonerkassetter
 • Toshiba 2675 specs
 • hur man byter en Toshiba kort satellit video