Dator > hur du lägger till USB-anslutningar till en dator

 • hur du lägger till USB-anslutningar till en dator


 • USB-portar kan läggas till en dator på tre sätt, beroende på utformningen av basen datorn. På vissa datorer kan ytterligare portar läggas till befintlig port headers på moderkortet. Expansion kort med USB-portar kan läggas till datorer med en ledig PCI-plats. Portar kan också läggas till de flesta datorer med en ledig USB-port genom att lägga till en extern USB-hubb. Av de tre metoderna, lägga till en hubb är det enklaste, men denna bekvämlighet ibland sker på bekostnad av hastighet, eftersom ett nav kommer att dela den tillgängliga bandbredden mellan de olika komponenter som arbetar samtidigt.

  Du behöver:
  USB hängare fäste med moderkort huvud-kontakt
  . USB PCI-expansionskort.
  USB-hubb.
  Anti-statiskt armband.
  Skruvmejsel set.

  USB-port Klädhängare Bracket


  1.
  Stäng av datorn och koppla ur nätsladden. Anslut en anti-statiskt armband till fallet och ta bort locket för att exponera moderkortet och andra interna komponenter.
  2.
  Leta upp en ledig USB rubrikraden på moderkortet genom att granska styrelsens noga och letar efter den silke-screening bokstäverna "USB" i närheten av en dubbel rad av stift. Se till moderkortet manuell eller moderkortet tillverkarens webbplats för mer detaljerade instruktioner och diagram.
  3.
  Ta ur den tomma plattan från en expansionsplats på datorns baksida och montera USB-hängare fästet i facket.
  4.
  Anslut rubriken kontakten till rubrikraden på moderkortet genom att anpassa stiften med kontakten så att raden med stift ställer upp på varje.

  5.
  tillbaka locket och anslut nätsladden. Starta upp systemet och testa den nya USB-portar. Aktivera portar från BIOS om det behövs enligt anvisningarna på moderkortet manualen eller instruktionerna på moderkort tillverkarens webbplats. Testa nya portarna igen.

  PCI-expansionskort


  1.
  Stäng av datorn och koppla ur nätsladden. Anslut en anti-statiskt armband till fallet och ta bort locket för att exponera moderkortet och andra interna komponenter.
  2.
  Leta upp en ledig PCI-plats och ta bort tomma plattan från motsvarande expansionsplats.
  3.
  Sätt in PCI-kortet i PCI-platsen och säkra kortet på plats med en skruv.
  4.
  tillbaka locket och anslut nätsladden. Starta datorn och ladda några drivrutiner som behövs när du uppmanas av operativsystemet för att slutföra installationen.

  USB Hub


  1.
  Anslut USB-hubb i en ledig USB port på datorn som du uppgraderar.
  2.
  Anslut nätsladden till USB-hub om en tillhandahålls och ansluta den till makten.
  3.
  Anslut USB-enheter till hubben så snart som operativsystemet känner igen navet som en ny enhet och är installerat den.

  tips och varningar


 • USB-standard är bakåtkompatibla så att en USB 1. 0-enhet kommer att arbeta i en USB 2. 0 port och vice versa, men kommer hastigheten på enheten begränsas till hamnen hastighet eller enheten hastighet är beroende långsammare. Hundratals enheter kan teoretiskt dela på en USB-port med tillräckligt med hubbar men operativsystemet är begränsad i hur många enheter det kan spåra på en gång. Det rekommenderas att du bifogar inte mer än en hubb till en fysisk port på datorn och sedan bifoga en enda enhet för varje port på hubben för att undvika konflikter. USB-hubbar finns i flera storlekar och former.
 • När du använder USB-portar för externa hårddiskar eller minnen, är det viktigt att använda "Säker borttagning av maskinvara och mata ut media" i Windows för att undvika dataförlust från cache utnyttjande. Även när du lägger komponenterna på moderkortet som ett expansionskort, är det viktigt att vara jordad med ett antistatiskt armband eller andra enheten för att undvika permanent skada kortet eller moderkortet.

Previous:nothing Next:hur man återställer BIOS-lösenord på min ibm laptop

Relaterade artiklar


 • hur man återställer SonicWALL TZ
 • hur du lägger till minne till en Dell 4550
 • Hur byter jag en Lexmark M410 fixeringsenheten?
 • Toshiba Tecra 8100 specifikationer
 • hur man dra en skärm gångjärn på en gateway tablett
 • Felsökning av problem bluetooth mus
 • steg-för-steg hur du kopplar min trådlösa skrivare
 • hur man kommer åt Toshiba Satellite A60 sp126 bios
 • hur du uppgraderar Dell Dimension 8200-serien
 • hur man fyller hk 3p tonerkassetter