Dator > hur du använder din gamla bärbara dator som en sekundär bildskärm

 • hur du använder din gamla bärbara dator som en sekundär bildskärm


 • Du kan använda en gammal laptop som en andra skärm. Detta är dock process annorlunda än att inrätta en standard bildskärm på Windows 7. Eftersom bärbara datorer inte har grafikkort behöver du programvara som möjliggör skärmarna för att kommunicera i ett nätverk eller Ethernet-kabelanslutning. Se till att båda datorerna har tillgång till ditt hemmanätverk. Om du inte har ett hemnätverk kan du använda en korsad Ethernetkabel att länka dina två datorer

  Du behöver:.
  Nätverksadapter eller Ethernet-.

  Konfigurera ditt system


  1.
  Se till att både du huvuddator och laptop är ansluten till ditt hemmanät. Det kan handla om att ansluta dem båda till routern med hjälp av ett LAN eller Ethernet-kabel, pluggning trådlösa nätverkskort i båda, om du har en trådlös router, eller en kombination av båda. De flesta moderna bärbara datorer har en inbyggd trådlöst nätverkskort.
  2.
  Använd en korsad Ethernetkabel när du inte har ett hemnätverk. Anslut ena änden i Ethernet-kortplatsen på baksidan av din dator och den andra änden i öppningen på baksidan eller på sidan av din bärbara dator.
  3.
  Ladda ner för att skicka och ta emot information via nätverket som kommunicerar över situationen på skrivbord. Detta innebär att hämta programvaran till både din dator, för att skicka information, samt till din bärbara dator för att ta emot och tolka dessa data och producera en bild. Det finns en rad alternativ som kan laddas ner (se Resurser), beroende på dina behov.

  Välja programvara


  1.
  Installera ScreenRecycler (se Resurser) att använda din bärbara dator som en andra skärm om du använder en Apple Mac. Detta program har utformats för att fungera med Apples operativsystem, men du kan använda antingen en Apple eller Windows laptop som din bildskärm. Du kan betala för att ladda ner den senaste utgåvan av ScreenRecycler eller så kan du ladda ner ett gammalt övergång till fri. Med fri programvara, kommer du mer sannolikt drabbas av en liten fördröjning på din andra skärm. Dessutom med 2010, stöder detta program endast användning av en extra skärm.
  2.
  Installera antingen ZoneScreen eller MaxiVista (se Resurser) att använda din bärbara dator som en andra skärm om du använder en Windows-dator.  Zonescreen är gratis att ladda ner men är ett gammalt projekt som slutade utvecklas under 2003. Detta innebär att det kan dröja en liten stund på den andra bildskärmen, speciellt när datorn utför resurskrävande tunga arbetsuppgifter, som att titta på en video.  MaxiVista är mycket mer avancerade än ZoneScreen. Programmet kommer nästan aldrig drabbas av förseningar och erbjuder en bra upplösning och uppdateringsfrekvens för att använda din andra skärm för att se videoklipp. MaxiVista stöder också med upp till åtta skärmar i fyra olika datorer eller bärbara datorer.
  3.
  Installera Air Display att använda din IPAD, iPhone eller iPod touch som en andra skärm. Detta integrerar många funktioner i den ursprungliga enheter i tjänsten. Till exempel kan du rotera du iPad skärm mellan dess vertikalt och horisontellt läge och displayen kommer anpassa till den nya positionen. Du kan också använda pekskärmen funktioner för att styra muspekaren på din andra skärm. Air Display arbetar med både Apple och Windows-datorer

  . Exempel: Installera MaxiVista


  1.
  Ladda MaxiVista demo fil (se Resurser).
  2.
  Dubbelklicka på "MaxiVista_Setup_PrimaryPC. exe" för att installera programmet på din huvuddator.

  3.
  Upprepa steg 1 på din bärbara dator, eller använda ett minne, diskett eller annan metod, för att flytta filen "MaxiVista_Setup_SecondaryPC. exe" till din laptop.

  4.
  Dubbelklicka på "MaxiVista_Setup_SecondaryPC. exe" för att installera programmet på din bärbara dator.
  5.
  Dubbelklicka på MaxiVista ikonen på din huvudsakliga datorns skrivbord för att öppna "Options" skärmen.
  6.
  Klicka på "Aktivera sekundär bildskärm" i "Options" skärmen. Din bärbara dator kommer nu att visas som en förlängning av dina viktigaste datorns skrivbord. För att stänga av denna funktion, klicka på "Inaktivera sekundär bildskärm. "


Previous:nothing Next:hur man använder en bärbar dator som primär bildskärm

Relaterade artiklar


 • hur reparera en HP All-i-ett Officejet 7130
 • hur man beräknar balk styrka
 • hur du uppgraderar HP TouchSmart notebook
 • hur man byter batteri på en mac laptop
 • hur till vända på en med dubbla processorer
 • hur man backup till disk för hantering
 • hur man fyller HP Bläck cartages
 • hur man startar en oki b6200
 • program för att rensa USB-enheter
 • hur reparera och rädda en flash-enhet med data