Dator > laptop säkerhetstips

 • laptop säkerhetstips


 • Mobile och kompakt, den bärbara datorn många fördelar om du vill använda en dator när och var det passar dig. Det har också nackdelar om du inte tar hand om det ordentligt. Skydda en bärbar dator och dess innehåll från skada och förlust innebär att man följer några grundläggande men viktiga råd.

  Håll den välventilerad

  För att undvika överhettning, hålla den bärbara datorn väl ventilerat. En bärbar dator har lufthål på undersidan, så håll det på en plan, hård yta som en skrivbord eller bord när den används. Mjuka ytor såsom madrasser, kuddar och även --- --- ironiskt varv kan hindra luftflödet och göra att den överhettas snabbt.

  Stäng när du inte använder

  Stäng locket på din bärbara dator när du inte använder och stänga av systemet helt och hållet om du inte använder den under en längre period. Detta sparar energi och hindrar värme och överanvändning att datorn skadas. Liksom varje maskin, delar slits och bryta så småningom, så ger det en vila när man kan förlänger sitt liv.

  köpa en lämplig väska

  En lämplig laptop väska bör få rimlig stoppning för att skydda datorn på resan. Gör det generiska kommer utan dator-relaterade logotyper eller identifiera detaljer på utsidan, eftersom detta gör det svårare för potentiella tjuvar att upptäcka.

  Hålla mat och dryck på ett avstånd

  Som alla funktioner i en bärbar dator ligger nära varandra, kan en flytande spill skada flera delar på samma gång. Motstå frestelsen att äta och dricka i närheten av din laptop. Smulor kan få mellan tangenterna och gå in i maskineriet och en klumpig Slint med en kopp kaffe kan ta med din bärbara liv till ett oväntat slut.

  Kontrollera kablar regelbundet

  Eftersom du flyttar runt mycket med en bärbar dator kan kraftkabel lätt sliten, poserar en elektrisk säkerhetsrisk. Kontrollera regelbundet, och ersätta eller reparera med eltejp när det behövs.

  Hålla den i sikte

  när man går runt, hålla din bärbara dator med dig hela tiden, som sitter fast med en axelrem. Vid resor i okända platser, motstå frestelsen att lägga ner den, särskilt i upptagen platser, som flygplatser och busstationer. Tjuvar kan vänta på just en sådan möjlighet.

  Säkerhetskopiera data

  Om du lagra viktiga data på din bärbara dator, hålla en backup av din hårddisk innehåll. Online Backup Services inkluderar Dropbox. com, ElephantDrive. com och Mozy. com. Alternativt spara till en extern hårddisk. Om du inte spara viktiga dokument, du förlorar dem permanent om du förlorar din bärbara dator till stöld eller skada. Corey Sandler, författare till "Laptops All-in-One för Dummies," råder användare av bärbara datorer till "alltid anta att nästa gång du försöker slå på datorn kommer det att vägra att svara. "

  Kör antivirusprogram

  Ladda ner antivirusprogram från en webbplats som McAfee. com, Symantec. com eller Sophos. com. Håll det påslagen hela tiden för att skydda hårddisken från virus och andra hot , som sabotageprogram. De flesta betalade antivirusprogram kommer med en brandvägg som blockerar obehörig kommunikation till och från din bärbara dator.


Previous:nothing Next:hur man fixar den 3 blinkande röda lampor på en PS3

Relaterade artiklar


 • ati X850 specifikationer
 • hur du skriver ut konfigurationsmenyn på en HP LaserJet 4
 • hur du skickar en bärbar dator till Indien
 • vad är e-enheten?
 • hur du använder din bärbara dator som en 2: a monitor
 • laptop moderkortet formfaktorer
 • bästa skärmar för en gaming PC
 • hur man bygger en grym dator
 • Vad händer om jag glömt mitt Linksys lösenord?
 • hur man byter en cf28 LCD