Dator > hur reparera en Toshiba Satellite A35 eluttaget

 • hur reparera en Toshiba Satellite A35 eluttaget


 • Power Jacks på bärbara datorer gå sönder när strömkabeln kraftfullt tas bort från uttaget, till exempel när någon snubblar på sladden. Det finns inget sätt att ladda laptop batteri när domkraften är bruten, gör din bärbara dator helt obrukbar. Du kan byta ut trasiga strömuttaget på din Toshiba Satellite A35 med bara några få verktyg

  Du behöver:. .
  Phillips, Torx, HEX och platt huvud skruvdragare
  Lödkolv och löd.
  Desoldering pump.
  Elektrostatisk handled band.
  Ersättningskraft jack.


  1.
  Lägg din dator ansiktet nedåt på ett bord, med framsidan mot dig. Med en trasig domkraft, är det osannolikt att nätsladden är ansluten, men om det är att ta bort det. Ta bort batteriet från A35 bas.
  2.
  Ta bort de två skruvarna som håller minnet locket på plats och ta av locket. Minnet luckan är beläget i centrum av den bärbara datorn basen. Bred ut spärrarna på sidorna av minnen och ta bort dem.
  3.
  Ta bort de två skruvarna som håller det trådlösa kortet locket på plats och ta av locket. Locket ligger till vänster om minnet bukten. Koppla den trådlösa antennkablarna från det trådlösa kortet. Bred ut spärrarna på sidorna av kortet och dra ut den ur uttaget.
  4.
  Använd en Torx skruvmejsel för att ta bort de två skruvarna som håller kylflänsen locket på plats och ta av locket . Kylflänsen luckan är placerad till höger om minnet viken, ovanför fans. Ta bort de fyra skruvarna som håller kylflänsen på plats. Vrid låsskruven strax ovanför kylflänsen motsols tills det klickar. Lyft kylfläns rakt upp för att ta bort den. Processorn kommer att komma ut med kylflänsen. Låt CPU bifogas kylfläns och ställ den åt sidan för att undvika skador.
  5.
  Ta bort skruven precis under det trådlösa kortet uttaget. Detta gäller den optiska enheten på plats. Skjut ut enheten från den bärbara datorn bas att ta bort den och avslöja den hårddisken. Ta bort de fyra skruvarna som håller hårddisken på plats. Skjut bort den från den bärbara datorn att koppla ur den från moderkortet och ta bort den.
  6.
  Ta bort de 12 återstående skruvarna från botten av den bärbara datorn och vänd den bärbara datorn över. Använd en flat skruvmejsel för att bända bort gummi skruven täcker från hörnen på den bärbara datorn bakpanel. Ta bort de två skruvarna i hörnen. Öppna skärmen så långt det går.
  7.
  Använd en platt skruvmejsel för att bända upp och ta bort tangentbordet bezel, ovanför tangentbordet. Ta bort de två skruvarna som håller tangentbordet på plats. Lyft upp tangentbordet och koppla bort kabeln från moderkortet för att ta bort tangentbordet.
  8.
  Koppla bort bildskärmskabeln från moderkortet och dra trådlös antenn kablarna genom öppningen i moderkortet. Ta bort de fyra skruvarna som håller laptop gångjärnen på plats. Luta bildskärmen något framåt och lyft upp den för att ta bort den.
  9.
  Koppla de två kablarna som ansluter den övre luckan till moderkortet. Ta bort de fem skruvarna som håller locket på plats. Lyft den övre luckan rakt upp för att ta bort den.
  10.
  Ta bort de två skruvarna som håller hårddisken konsolen på plats och ta bort konsolen. Använd en hex skruvmejsel för att ta bort de fyra skruvarna runt VGA bildskärm och skrivare. Ta bort de två skruvarna som håller moderkortet på plats. Lyft moderkortet upp och ut ur den bärbara datorn basen.
  11.
  Vänd ditt moderkort över och värma upp din lödkolv. Använd lödkolv för att värma löda om kontakterna strömuttaget på undersidan av moderkortet. Medan lödkolv värmer upp löda, använd avlödning pumpen för att ta bort smält lödtenn. När lodet rensas, skjut eluttaget ur moderkortet. Försiktigt vicka domkraften att undvika skador på moderkortet. Det finns inget behov av kraft, bara vicka domkraft och så småningom kommer det komma fri
  12
  Använd lödkolv för att applicera ett tunt lager av lödtenn runt kontakta strömuttaget hål på. . moderkort. Skjut din nya eluttaget i hålen. Löd strömuttaget stiften på undersidan av moderkortet. Använd inte för mycket lödtenn. Använd bara tillräckligt för att hålla kontakten på plats.
  13.
  Reverse föregående steg för att sätta ihop din bärbara dator.

  tips och varningar


 • Koppla din bärbara dator när du flyttar den eller när den inte används för att undvika att slita loss sladden ur uttaget och skada den.
 • Arbeta aldrig på en bärbar dator utan att bära en elektrostatisk handled band att förhindra skador på din bärbara dator från statisk elektricitet.

Previous:nothing Next:hur man byter avfall toner

Relaterade artiklar


 • Acer eMachines laptop specifikationer
 • hur man gör en backup image på en HP mini
 • hur du lägger till minne till en Dell 4550
 • hur man använder en multimeter att testa en leverans datorkraft
 • hur reparera en Toshiba Satellite A35 eluttaget
 • hur man återställer SonicWALL TZ
 • hur du håller din Alienware överhettas
 • HP xb3000 dockningsstation specifikationer
 • hur du installerar en trumma i ett Savin 9950dp kopiator
 • hur man återställer administratörslösenord på en thinkpad ibm