Dator > hur man demonterar en Compaq Presario V3000

 • hur man demonterar en Compaq Presario V3000


 • Med undantag av några grundläggande delar, reparera eller uppgradera en Compaq Presario V3000 kräver demontering datorn. Medan uppgiften kan verka skrämmande först, är processen enkel. Efter att du förstår hur isär Compaq, reparationer och uppgraderingar att enkelt gör-det-själv-projekt. Om du vet hur man använder en skruvmejsel kan du ta isär en Compaq dator innan du vet det

  Du behöver:. .
  Phillips och platt-head skruvmejslar
  Elektrostatisk handled band.
  Gem.


  1.
  Koppla loss kabeln från Compaq. Placera datorn nedåt på ett bord. Se till att fronten är vänd mot dig. Skjut och håll släpp växla till vänster och dra ut batteriet ur batterifacket.
  2.
  Lossa de två skruvarna som håller hårddisken locket på plats. Skruvarna är skruvarna. De kan inte tas bort, bara lossas. Lyft upp den vänstra sidan av hårddisken locket och vrid den i rätt att ta bort den. Ta bort de två skruvarna som håller hårddisken på plats. Använd Mylar fliken på sidan av hårddisken för att lyfta upp hårddisken tills den kopplas från moderkortet. Lyft enheten upp och ut ur hårddiskfacket.
  3.
  Ta bort RTC batteriet. RTC batteriet sitter under hårddisken. Lyft upp batteriet och koppla loss den från moderkortet.
  4.
  Lossa skruvarna som håller minnet locket på plats. Lyft locket upp och av minnet viken. Bred ut spärrarna på sidorna av minnen att smälla sticker upp. Skjut sticker ut ur sina socklar.
  5.
  Ta av Mini Card täcker, som ligger vid sidan av minnet bukten. Koppla den trådlösa antennkablarna från Mini Card och sprida spärrarna på sidorna av kortet. Skjut ut kortet ur vägguttaget.
  6.
  Ta bort skruven på sidan av minnet bukten. Skruven håller den optiska enheten på plats. Stick en böjd gem i skivfacket släppa hålet på enhetens facket att pop ut magasinet. Ta tag i facket och använda den för att skjuta den optiska enheten ur den bärbara datorn basen.
  7.
  Ta bort de 19 återstående skruvarna från botten av den bärbara datorn.
  8.
  Vänd datorn rätt igen och öppna displayen. Skjut tangentbordet mot baksidan av den bärbara datorn att koppla fram klämmorna. Lyft upp tangentbordet och koppla tangentbordet kabeln från moderkortet. Ta bort tangentbordet. Koppla bort de två kablar som växel locket sitter ovanför tangentbordet, från moderkortet. Lyft upp den främre kanten av locket för att befria det från den bärbara datorn och ta bort den.
  9.
  Koppla bort bildskärmskabeln och mikrofonkabel, både som löper från displayen till moderkortet. Dra trådlös antenn kablarna genom hålet i moderkortet. Ta bort de fem skruvarna som håller bildskärmen på plats och lyft i teckenfönstret rakt upp och ta bort den.
  10.
  Koppla bort pekplattan kabeln från moderkortet. Ta bort de tre skruvarna som topplocket till den bärbara datorn basen. Lyft upp framkanten på den övre luckan för att koppla bort den från den bärbara datorn bas. Ta av locket.
  Elva.
  Koppla bort alla övriga komponenter från moderkortet. På V3000, dessa delar inkluderar trådlös växel, modem, Bluetooth-modul för ljud, USB och högtalare. Processen är densamma för varje komponent. Koppla bort kabeln som går från den komponent till moderkortet. Bort några skruvar som håller komponenten på plats. Lyft komponenten rakt upp för att ta bort den.
  12.
  Koppla loss kabeln från moderkortet. Ta bort de två skruvarna som håller kortet på plats. Lyft den högra sidan av brädet upp till ungefär en 30-graders vinkel. Skjut den åt höger för att koppla bort den vänstra sidan av brädet från den bärbara datorn bas. Lyft styrelsen upp och ut ur den bärbara datorn basen.
  Tretton.
  Koppla bort CPU-fläkt från moderkortet. Ta bort skruvarna som håller fläkten på plats. Lyft ut fläkten upp och av processorn för att ta bort den. Ta bort processorn genom att vrida moturs låsskruven tills det klickar och lyfta CPU rakt upp och ut ur vägguttaget.

  Tips och varningar


 • att förebygga skador från statisk elektricitet bör du alltid bära en elektrostatisk handled band vid demontering en Compaq.

Previous:nothing Next:hur du uppgraderar hårddisken på iBook G3

Relaterade artiklar


 • hur man uppgraderar en Pentium 4-processor
 • Microsoft Bluetooth mus installationsinstruktioner
 • bästa skärmar för en gaming PC
 • hur du uppdaterar ljuddrivrutinerna gratis
 • hur du uppgraderar Dell Dimension 8200-serien
 • USB-datakabel instruktioner
 • hur man uppgraderar NC10 hårddisken
 • hur du aktiverar tillgång Outlook Web med Exchange 2003
 • hur till låsa upp ett tangentbord Toshiba laptop
 • Mac-dator porttyper