Dator > hur du lägger till minne till x86 pci

 • hur du lägger till minne till x86 pci


 • Till skillnad från moderna datorer som använder DDR, DDR2 eller DDR3 RAM stil, äldre Intel 80386 och 80486 datorer förlitade sig på single in-line Memory Modules, eller Simms, antingen i 30-pin eller 72-pin-konfigurationer. Dessa SIMMs kom klädd med antingen tenn eller guld, som ska matcha kontakterna på moderkortet de skall installeras på att förhindra korrosion. Lägg till minne av en x86-dator helt banker RAM med matchande chip storlek och hastighet. En bank RAM för 30-stifts SIMM är vanligtvis fyra matchande stickor och en bank RAM för 72-pin SIMM är vanligen två matchande minnen.

  Du behöver:
  Två matchande 72-pin SIMM eller fyra matchande 30-stifts SIMM
  . Anti-statiskt armband.
  Skruvmejsel set.
  Ficklampa.

  Lägga till minne


  1.
  Gör en backup av all viktig information som finns på hårddisken i systemet som ska uppgraderas före att ta bort locket. Bifoga en anti-statiskt armband före hantering RAM-minne eller arbetar inuti datorn för att undvika att skada komponenter med statisk stöt.
  2.
  Stäng av datorn och ta bort nätsladden. Öppna datorlådan och leta reda på minne på moderkortet att fastställa huruvida det finns några tillgängliga slots och vilken typ av RAM-minne är närvarande används i systemet.
  3.
  Skaffa passande RAM-minne som är samma hastighet och har samma typ av kontakt för att lägga till den befintliga RAM eller ersätta det befintliga RAM med en komplett bank SIMM som har samma anslutningstyp som moderkortet och är alla samma hastighet.

  4.
  bort en SIMM-modul genom att släppa klippen på varje ände av modulen och låta SIMM att luta sig framåt, och sedan dra den rakt ut från uttaget på den vinkel som det är lutar, typiskt ca 45 grader. Installera en SIMM-modul genom att sätta in den helt i uttaget på ungefär 45 graders vinkel och sedan svänga in den i upprätt läge tills kläms fast.
  5.
  Tillbaka locket och nätsladden och slå på datorn. Acceptera det nya minnet storleken när du uppmanas av BIOS efter kontroll för att se att de upptäckta mängden minne matcher den verkliga installerade mängden minne i systemet. Kör en mängd olika program samtidigt i Windows eller använda ett verktyg för RAM tester för att avgöra om kompatibilitetsproblem eller defekta RAM existerar i systemet.

  tips och varningar


 • 30-stifts SIMM är kortare än 72-pin SIMM och inte har en nyckel hack i dem som 72-pin SIMM göra. Ta reda på om kontakterna är guldpläterade eller förtenta och vilken hastighet den befintliga RAM är genom att ta bort en pinne och läsa etiketten eller informationen på chipet. Hastigheten är normalt anges med de två sista siffrorna på chip, och är normalt betyg på 60 ns, 70 ns, och 80 ns. Använd Bank 0 först och sedan lägga RAM för bank 1 efter Bank 0 är full. Om systemet inte att starta upp efter ytterligare RAM-minne, försöker ta bort det befintliga RAM och startar upp med bara den nya RAM installeras i den första banken.
 • Blandning RAM av olika hastigheter kan orsaka minnesfel. RAM är extremt statiskt känsliga. Vissa forum kräver RAM paritetskontroll, och om de används allt RAM i systemet måste använda RAM paritetskontroll.

Previous:nothing Next:hur att fylla bläck i en Epson t0761

Relaterade artiklar


 • hur kopiera spela in album på CD-skivor
 • varför är det viktigt att utföra Hard Drive Data Recovery i ett rent rum?
 • hur man kan kopiera och klistra in med hjälp av datorns tangentbord
 • hur man ansluter en extra fläkt
 • hur du kopierar en fil till en CD-förvaring
 • hur man byter batteri på en mac laptop
 • Hur uppgraderar jag datorns BIOS?
 • hur du ställer den bästa färgen upplösning för bildskärmar
 • hur du ställer in en räd för två 250 GB hårddiskar
 • hur man återställer micro sd