Dator > förteckning över PCI-enheter

 • förteckning över PCI-enheter


 • Peripheral Component Interconnect (PCI) är en typ av hårdvara gränssnitt som gör kringutrustning, som ofta kallas "kort," för att ansluta till datorns moderkort. . PCI är en ytterst gemensamt gränssnitt, många datorer har tre eller fler PCI-platser tillgängliga. Det finns flera olika typer av PCI-kortplatser inklusive konventionell PCI och en snabbare gränssnitt som heter PCI Express. Det finns många typer av dator enheter som använder PCI-portar.

  Modem

  Modem är enheter som tillåter datorer att kommunicera över information linjer såsom telefonlinjer och kablar. Intern datormodem använda PCI. När uppringd 56k sammanhang där den vanligaste typen av Internetanslutning, var PCI modem i stor utsträckning. Externa modem är att ansluta via Ethernet-kablar till stor del har ersatt PCI modem.

  Ethernet-kort

  Ethernet-kort är nätverksenheter som tillåter en dator att ansluta till ett externt modem eller andra enheter via en Ethernet-kabel. Ethernet-kort som också kallas nätverkskort och LAN-kort. Ethernet-kort som är en av de vanligaste typerna av PCI-kort i datorer och datorer ibland har mer än ett Ethernet-kort. Vissa dator moderkort har inbyggt Ethernet-kort. Inbyggda kort är inte PCI-kort eftersom de inte ansluter till moderkortet med en PCI-port

  Ljudkort

  Ljudkort eller ljud kort är en vanlig typ av PCI-kort. Ljudkort låter en dator utgång ljudet till högtalarna och ta emot ljud input från enheter som mikrofoner. Vissa datorer har ljudkort inbyggt i moderkortet.

  Videokort

  Video-kort är ett hjälpmedel som låter en dator utsignal video till en bildskärm. Konventionella PCI var en gång ett gemensamt gränssnitt för PCI-grafikkort men moderna grafikkort brukar använda PCI Express-portar. (Advanced Graphics Array eller AGP är en annan typ av föråldrade grafikkort gränssnittet. )

  Trådlösa adaptrar

  Trådlösa adaptrar nätverksenheter som tillåter en dator att upptäcka och ansluta till trådlöst Internet signaler. PCI trådlösa nätverkskort är vanliga i stationära datorer som använder trådlöst internet.

  PCI USB-och FireWire-kort

  PCI-kort kan användas för att lägga till ytterligare portar till en dator. Till exempel är ett USB PCI-kort i en PCI-enhet som helt enkelt innehåller flera USB tider till tillåta en användare att ansluta fler USB-enheter till en dator. Ett PCI FireWire-kort är ett kort som ansluts till en USB-port och sedan tillåter användaren att ansluta FireWire-kablar till datorn.


Previous:nothing Next:hur du aktiverar färgutskrifter med en HP Color LaserJet 2840

Relaterade artiklar


 • hur man fixar den 3 blinkande röda lampor på en PS3
 • vad är en SCSI-och RAID-hårddisken?
 • hur du ställer in en MS SQL Server 2005
 • HP m8400f RAM-kapacitet
 • plotter information
 • Hur man överför programfiler till en ny hårddisk
 • minnesuppgradering information
 • vad är de områden av ett tangentbord?
 • hur man installerar en Xerox WorkCentre m20i modell
 • ati X850 specifikationer