Dator > Vilka olika typer av datorkablar?

 • Vilka olika typer av datorkablar?


 • Datorer är komplexa maskiner som består av många sammankopplade delar. Även om vissa datorkomponenter ansluts direkt till moderkortet, måste många datorutrustning som hårddiskar, möss och digitalkameror ansluts till ett system med sladdar. Det finns många typer av kablar som kan tillåta enheter att ansluta till en dator.

  Videokablar

  Video-kablar är kablar som gör att en dator för att ansluta till en skärm eller TV-skärm och produktion visuell information. Video-kablar ansluts till datorns grafikkortet eller grafikkort och sedan till en videoingång kanal på en bildskärm. Datorer kan använda sig av många typer av video-kablar. Video Graphics Array (VGA) är en standard video-kabel som används av många datorskärmar. S-Video, DVI och HDMI är andra vanliga video-kablar som kan användas för att sända video till en bildskärm. HDMI är det enda videokabel som även sänder ljudsignaler. S-Video, DVI och HDMI-kablar är inte ensamrätt användas för datorer, dessa kablar är också ofta används för att ansluta DVD-spelare, spelkonsoler och andra enheter video till TV.

  hårddisk Kablar

  Interna hårddiskar måste ansluta till moderkortet för att lämna uppgifter till random access memory och ytterst till centralenheten för att köra operativsystem och program. De två vanligaste typerna av hårddisk kablar IDE kablar och Serial ATA kablar. IDE-kablar är tjocka, band-liknande kablar som kan användas för att fästa upp till två IDE-hårddiskar till moderkortet. Serial ATA-kablar är mycket mindre än IDE kablar och många moderkort har flera seriella ATA-portar finns.

  externa enheter Kablar

  kringutrustning såsom möss, tangentbord, externa hårddiskar och digitala kameror normalt ansluter till en dator via Universal Serial Bus (USB) eller FireWire-kablar. USB är ett standardiserat gränssnitt som finns på nästan alla moderna datorer. Många datorer har tre eller fler USB-portar gör flera USB-enheter att ansluta till datorn på samma gång. FireWire (även kallad IEEE 1394) är en teknik för dataöverföring som skapats av Apple Computer som liknar USB och ibland används på externa hårddiskar och digitala videokameror. FireWire-portar är vanliga på Mac-datorer.

  Ethernet-kablar

  Ethernet-kablar är en typ av dator kabel som används för att fästa ett nätverkskort (även kallat LAN-kort eller Ethernet Controller) till en enhet som ett externt modem eller router. Ethernet-kablar är nödvändiga för de flesta trådbundna Internet-anslutningar.


Previous:nothing Next:hur man byter en Toshiba moderkort

Relaterade artiklar


 • hur du uppgraderar Dell Dimension 8200-serien
 • Hur fungerar Belkin Laptop Cooling Stand arbete?
 • Hur man monterar en SCSI-hårddisk
 • hur man spelar in telefonsamtal på datorn
 • instruktioner om hur man rengör hjulen på en HP LaserJet 4
 • Hur uppgraderar jag datorns BIOS?
 • hur datorer avstängning nätverk
 • hur du aktiverar och ansluta en Dell D610 s-video
 • de bästa bärbara datorer för under $ 400
 • hur reparera i likström på en bärbar dator