Dator > Bildskning tips

 • Bildskning tips


 • Scanners tillåter människor att konvertera foton, negativ och diabilder till digitala bilder för en rad olika skäl, bland annat att skapa arkiv av gamla foton och dela digitala bilder online och via e-post. Skannade bilder kan också redigeras med foto-redigeringsprogram för att skapa bilder med hög kvalitet för nytryck. Oavsett orsaken till att skanna bilder, det finns tips som får förbättra processen.

  Förberedelser

  Om du har flera objekt att skanna, spara tid genom att förbereda punkterna på förhand. Inspektera bilder se till att de är fria från veck, ludd eller fläckar. Placera alltid föremål nedåt på skannern Kontrollera att de är raka. Använd scan förhandsvisning funktionen på skannern för att se hur bilden kommer att se ut när den är skannade. Du kan sedan välja att beskära eller justera den innan scanning. Hur bilden visas i förhandsgranskningsfönstret är precis så det ser ut när skannas till datorn. Undvik att flytta skannern eller objektet när skannern används för att förhindra suddiga bilder.

  Bildläsarinställningar

  Scanners säljs med en CD som låter dig justera olika skanningsinställningar för att förbättra effekterna av dina bilder. Experimentera med dessa inställningar kan drastiskt förändra bilden. Till exempel att justera färg inställningen kan du ljusare eller mörkare en bild eller lägga till högdagrar och skuggor. Skärpning en bild förbättrar sin kvalitet och återställer blekta färger. Skapa en standardinställning för alla bilder och ändra inställningen så att den passar varje enskild scan.

  Filtyper

  Bilder kan skannas in i datorn med JPEG eller TIFF filtyper. Vilken typ du väljer beror på dina behov. JPEG-filen typ, som komprimerar bilden, är tillfredsställande för bilder avsedda för e-post, online delning och arkivering. TIFF-filen typ rekommenderas för utskrift och redigering av bilder, eftersom det bevarar detaljerna och ger en bild av högre kvalitet. Eftersom JPEG-filer är komprimerade, använder de mindre diskutrymme än TIFF-filer. Många skanners erbjuder också möjlighet att skanna i PNG, som liknar TIFF och ger förlusten mindre komprimering.

  Resolution

  Upplösning påverkar kvaliteten och detaljer i en bild och avgör hur klart det kommer att visas en gång skannas. Ju lägre upplösning, desto lägre kvalitet på bilden produceras. Använd en upplösning på 300 dpi för negativ, diabilder, stora bilder och bilder som lämpar sig för utskrift, arkivering och redigering. En upplösning på 72 till 100 dpi bör endast användas för att skanna små bilder och bilder som är avsedda för online-delning och e-post.

  Autokorrigeringsknappen

  Många skanners kan du korrigera bilder automatiskt eller manuellt. Automatisk korrigering, som återställer blekta färger på gamla bilder, är aktiverad som standard. Avaktivera automatisk korrigering ger dig större kontroll över bildredigeringsprogram process.

  adapter för transparenta material

  Många flatbäddsskannrar har inbyggda transparenta material Adaptrar för skanning upp till två dussin negativ och diabilder på en gång. Program för skanning kan också ta bort brister från negativ och diabilder och återställer färg innan du skapar en digital bild.


Previous:nothing Next:hur man gör med ett kreditkort terminal

Relaterade artiklar


 • hur du ställer in dubbla bildskärmar med dubbla kort crossfire video
 • vilka typer av CD och DVD-enheter
 • hur du ställer in en 2wire modem för trådlös
 • hur man uppgraderar en Presario 700 bärbar dator
 • hur du aktiverar en usb diskett
 • hur man kalibrerar en Canon-skrivare
 • hur du aktiverar USB-porten på baksidan av en latitud CPX
 • hur du hittar den SHARP AR adress m35iu ip
 • självtest: hur du kontrollerar din PC & signalkabel
 • Felsökning av en PC-tangentbord