Dator > skadeverkningar av laptop överanvändning

 • skadeverkningar av laptop överanvändning


 • finns skadeverkningar av laptop överanvändning att involvera din hälsa och även hur den bärbara datorn. . Från handleden skador på ögontrötthet, din hälsa äventyras när du överanvändning din dator. Dessutom kommer överanvändning av en bärbar dator skapar problem inom själva datorn, från fläkt fördelningar till minneskapacitet överbelastning Om du ständigt hämtar poster.

  Datorrelaterade ögontrötthet

  Enligt webbplatsen All About Vision, 50 till 90 procent av dem som använder datorer och bärbara datorer på jobbet klagar över trötthet i ögonen. Eye trötthet orsakas av kontinuerligt ansträngande för ögat att se en laptop skärm. Du kan undvika ögontrötthet genom att ha bra belysning i din arbetsplats, att minimera bländning från din bärbara dator skärmen, justera ljusstyrka och kontrast på din dator och få årliga synundersökningar för att se till att din syn inte behöver korrigering. Ta också en en minuters paus varje 45 minuter till en timme för att titta bort från skärmen i minst två minuter. Även stirra på en vägg kommer att hjälpa att slappna av och vila ögat under några minuter innan du kommer tillbaka till arbetet.

  handled och underarm och armbåge Komplikationer

  Det sätt som händer och handleder är placerade medan du skriver på en bärbar dator kan orsaka en repetitiv stress skada. En upprepad stress skada eller RSI, har orsakats av verksamhet som kräver handen att vara i en onaturlig ställning och göra rörelser som det inte används för att flera gånger. Dessa aktiviteter omfattar att skriva, spela videospel och lyft. Symtom på RSIs inkluderar ömma handleder, fingrar och underarmar. För att undvika RSIs, ofta ta pauser och röra handlederna i en cirkulär rörelse för att sträcka ut muskler och senor. Om din RSI har redan börjat, behandla det som du gör med all annan verksamhet med anknytning skada, genom att vila området, isbildning det upplyftande det och använder komprimering.

  Belastningsskador

  Belastningsbesvär kan vara allt från mindre värk och smärta till svår led-och muskelvärk samt ögonproblem och övriga villkor som skall behandlas av läkare. Läkare rekommenderar att de som använder datorer och bärbara datorer regelbundet rapportera alla tecken eller symtom på belastningsbesvär omedelbart för att stoppa problemen innan de förvärras. Enligt webbplatsen Safe Computing Tips, symtom på dessa störningar inkluderar domningar eller bränning i händerna, svaghet i händer, stela leder, smärta och stelhet i armar, nacke eller rygg, och kliande, torra eller ömma ögon tillsammans med dimsyn eller förlust av färgåtergivning. Om du lider av något av dessa symtom bör du omedelbart uppsöka läkare att se till att dina symptom inte blir värre.


Previous:nothing Next:USB-datakabel instruktioner

Relaterade artiklar


 • vad är e-enheten?
 • hur man gör en USB-hårddisk bootbar
 • hur man byter häftklammer i en CANON iMAGE löpare 5570
 • hur man dra en skärm gångjärn på en gateway tablett
 • hur man installerar en ny Dell-modem i min Vostro laptop
 • hur man kommer in bios med USB-tangentbord
 • tracking cookies & etik dator
 • hur reparera en HP Officejet 7300
 • hur du uppdaterar en AMD Athlon XP 2400
 • hur du fyller skrivare bläck