Dator > hur man uppgraderar en hårddisk i Ubuntu

 • hur man uppgraderar en hårddisk i Ubuntu


 • Uppgradera hårddisken med Ubuntu, som är en Linux-distribution, fysiskt innebär att installera en ny hårddisk och sedan konfigurera partitionen inställningar och montering av hårddisken. Detta är en enkel process som inte bör ta mer än en timme så länge du inte gör ett misstag som skulle leda till att du behöver för att börja om. Uppgradera din hårddisk är mycket fördelaktigt, eftersom du kan öka prestanda och lagringskapacitet din dator med en ny hårddisk

  Du behöver:.
  Nya hårddisken.
  Ubuntu startdiskett.


  1.
  Hämta den senaste versionen av Ubuntu, som i september 2010 är Lucid Lynx, från Ubuntus webbplats, som anges i avsnittet Referenser. Bränn denna ISO-fil som en bild på en CD. Du kommer att behöva denna CD för att installera Ubuntu på din nya hårddisk.
  2.
  Installera den nya hårddisken i datorn. Anslut IDE och kraftkabel till skårorna på baksidan av hårddisken. De är inte lätt förvirrad på grund av storlek skillnader. Sätt tillbaka alla skruvarna som håller hårddisken på plats. Sätt tillbaka all makt och komponent kablar till datorn så det är fullt funktionsduglig.
  3.
  Slå på datorn och öppna CD-facket. Sätt i Ubuntu disketten som du skapade tidigare och starta om datorn. Instruktionerna är på skärmen för att följa.
  4.
  Välj ditt språk från listan med språk. Använd piltangenterna på tangentbordet för att välja och tryck på "Enter" för att bekräfta ditt val. På nästa skärm väljer du "Installera Ubuntu Server. "
  5.
  Välj språk igen. Du kan nu använda musen för att göra dina val. Härnäst kommer du att få en världskarta och ombedd att välja din tidszon. Klicka på "Framåt" när du har gjort ditt val.
  6.
  Välj din tangentbordslayout. Installationsprogrammet kommer automatiskt att upptäcka vad den anser är den korrekta layouten med den information du har gett, men du kan åsidosätta det om du vill ha en annan layout genom att välja en.
  7.
  Välj " Radera och använd hela disken "vid förbereda diskutrymme skärmen. Detta kommer att formatera hela hårddisken vara Ubuntu.
  8.
  Skriv in namnet på din dator, ditt användarnamn och ditt lösenord. Klicka på "Framåt" när du är klar. Nästa skärm kommer att sammanfatta all information som du slagit in. Om du vill ändra något, klicka på "Tillbaka". Om inte, klicka på "Install" och Ubuntu kommer att till fullo installera på din dator. Du har nu uppgraderat din hårddisk med Ubuntu.


Previous:nothing Next:SATA-hårddisk laptop svårigheter

Relaterade artiklar


 • hur gör jag starta en Dell Inspiron 5000e i felsäkert läge?
 • hur du aktiverar och ansluta en Dell D610 s-video
 • hur man un-skriva skydda ett minne
 • hur ett trådlöst modem fungerar
 • hur du ställer in en dator display för en projektor
 • hur du uppdaterar drivrutiner för en lp2d AUDIO TECHNICA
 • hur du fyller skrivare bläck
 • hur du ansluter Microsoft Bluetooth till en bärbar dator och mus
 • lagringskapacitet flashminneskort
 • minnesuppgradering information