Dator > hur man bygger en MicroATX pc

 • hur man bygger en MicroATX pc


 • Bygga en dator från en mängd olika delar är lite som barn födelse. När de är färdiga, kommer systemet att vara unik och du kommer att glödande med prestation. Ändå att skapa ett system kräver lite svårt planering som du mixa och matcha kompatibla delar under din budget. När du har alla delar, montering datorn är inte svårt. MicroATX datorer är små och i huvudsak används för underhållning system eller erbjuda portabilitet

  Du behöver:. .
  Skruvmejsel
  ESD handledsrem.
  MicroATX moderkort.
  MicroATX nätaggregat.
  Hårddisk.
  Minnen.
  Optiska enheten.
  Processor.
  Operativsystem skiva.
  MicroATX chassi.


  1.
  Samla alla delar. Inte Packa upp dem tills de behövs. Inrätta en arbetsplats, och börja med microATX chassit. Skruva ryggen. Anslut en statisk urladdning rem på handleden och till chassit för att undvika utsläpp som kan skada komponenterna.
  2.
  Öppna processorn förpackningen och placera moderkortet i arbetsområdet. Passa processorn stiften i uttaget på moderkortet och sedan sänka det försiktigt in i uttaget. Sänk spaken för att knäppa CPU på plats. Processorn är bräcklig så använd största omsorg.
  3.
  Lägg kylpasta på baksidan av processorn. Sprid den sammansatta jämnt över ryggen för att säkerställa värmen överförs effektivt. Ta bort CPU-fläkt ur förpackningen och placera den ovanpå processorn. Montera fläkten genom att ansluta snap kablar, eller metall klippning till monteringsfästena på moderkortet.
  4.
  Anslut CPU-kabeln fläkteffekt till moderkortet. CPU-fläkten använder ett tre-till fyra-pin anslutningskabel. Facket finns på moderkortet nära processorn. Ta bort minnesmodulerna ur förpackningen.
  5.
  Leta reda på DIMM eller minnesplatser på moderkortet, som vanligtvis finns i det övre högra hörnet. Använd ditt finger för att trycka ner på slutet spärrarna av slots. Detta kommer att öppna upp facket för att ta emot minnesmodulen. Rikta in modulerna i facket och tryck försiktigt ner på dem. Minnesmoduler har en inbuktning som du kan använda för att säkerställa att minnet kommer att passa in Samma indrag finns i facket. Detta hindrar dig från att sätta i en minnesmodul som inte är kompatibel med moderkortet.
  6.
  Placera moderkortet i chassit microATX så att alla skruvhålen stämmer med de skruv sättsteg på chassit. Sätt i och dra åt skruvarna, men inte för hårt eftersom det kan bryta moderkortet.
  7.
  Installera strömförsörjning. Ta bort fodral strömförsörjningen genom att ta bort 4-8 skruvar som finns på kanterna av fodral. Skjut eller tappa nätenheten i fodral och sedan tillbaka fodral strömmen till microATX chassit. Skruva fast fodral till chassit så att strömförsörjningen är ordentligt fastlåst.
  8.
  Anslut alla PCI-kort. Video kort har satts in i en PCI-Express-kortplats på moderkortet vänstra sida, nära ingången utdatapanelen på det övre vänstra hörnet av moderkortet.
  9.
  Leta reda på hårddisken bukten. MicroATX fall använder ibland 3,5-tums hårddiskar eller en 2. 5-tums enhet. MicroATX chassispecifikationer oftast kommer att ha hårddisken information noteras. Placera hårddisken i enhetsfacket och använda fyra skruvar för att fästa enheten. Återigen, skruva inte för hårt eller har du problem om du behöver ta bort hårddisken.
  10.
  Leta optiska enhetsfacket när CD /DVD-enheten kommer att införas. Använd fyra skruvar för att säkra enheten i viken. Anslut tunna SATA-eller bred IDE-kabel till moderkortet och sedan den optiska enheten. Anslut SATA-eller IDE-kabeln till moderkortet och hårddisken.
  11.
  Anslut 24-pin strömkontakt till moderkortet, eller om moderkortet kräver en 20-pin kontakt, bara ta bort den 4-pinnars förlängning kontakt. Anslut en nätkabel till chassit fläkt. Detta är vanligtvis fyra stift.
  Tolv.
  Anslut frontpanelen data kablar till moderkortet. Dessa är de kablar som strömmen på datorn och låter dig trycka på en knapp för att tvinga fram en avstängning. Uppgifterna kablar även en mätare som blinkar LED-lampa När hårddisken används. Layouten är olika för varje moderkort så du måste höra chassit handboken samt moderkort manual.
  13.
  Stäng chassit genom att skjuta tillbaka den avtagbara panelen och skruva tillbaka av ärendet. Anslut 12-volts strömkabel till baksidan av nätaggregatet. Vänd på strömbrytaren leverans.
  14.
  Slutför installationen genom att ansluta ett tangentbord och mus, bifoga en bildskärm och sätter in en skiva operativsystem. Boot till denna skiva för att installera Windows. Spara denna skiva till hands för framtida behov.

  Tips och varningar


 • Mest microATX moderkort kommer med kraftfulla integrerade funktioner såsom High Definition Audio och god ombord grafik controllers.
 • Glöm inte att inkludera alla in-och utenheter du behöver som skrivare och webbkameror.
 • Se bruksanvisningen när det handlar om någon produkt som du inte " vet inte hur man installerar.

Previous:nothing Next:hur man byter processor på Eee PC 701

Relaterade artiklar


 • Microsoft Windows Server 2003 Hardware Compatibility List
 • Felsökning av en westell modem
 • hur du fyller på program i en Asus Eee PC 1000HE
 • hur man konfigurera en bärbar dator
 • hur man byter ljudkort på en Toshiba Satellite P25-s507
 • vilken typ av minne för att installera i HP Mini 1000?
 • hur man spelar in telefonsamtal på datorn
 • Vilka är de delar & syftet med datorn?
 • Hur byter jag en processor m7330n cpu?
 • hur man uppgraderar en DDR 184-pin DIMM obuffrat PC2700