Dator > hur du uppgraderar hårddisken på iBook G3

 • hur du uppgraderar hårddisken på iBook G3


 • IBook G3, medan en kompetent bärbar dator, kan ha nytta av en större hårddisk än vad som var fabriksmonterade. Uppgradera iBook genom att ersätta hårddisken med en som har större lagringskapacitet. Några verktyg, men inga speciella elektroniska färdigheter krävs. Hårddisken, som måste ha samma storlek fysiskt som den som tas bort, kan köpas från alla elektroniska eller dator leverans butik

  Du behöver:.
  Badhandduk
  Insexnyckel, 2mm.
  Mynt.
  Phillips juvelerares skruvmejsel.
  Flat kanter juvelerares skruvmejsel.
  Tandpetare.
  Nya hårddisken.

  Öppna iBook


  1.
  Lägg en badhandduk på en arbetsyta. Placera iBook nedåt på badlakan med batterifacket närmast dig.
  2.
  Avlägsna de tre skruvarna som syns på botten med insexnyckel.

  3.
  Sätt spetsen på Phillips juvelerares skruvmejsel i hålet i en av de gummifötter som finns på botten. Dra spetsen på Phillips juvelerares skruvmejsel mot sidan av gummi foten för att dra ut den i botten. Upprepa med den andra gummifötter. Ta bort metallringen från varje hål som nu utsätts för. Ta bort skruvarna från varje hål med Phillips juvelerares skruvmejsel.
  4.
  Sätt kanten av ett mynt i batterifacket. Vrid myntet medurs för att lossa batteriet. Ta bort batteriet. Ta bort de två skruvarna inuti batterifacket med Phillips juvelerares skruvmejsel. Ta bort skruvarna på utsidan av batterifacket med Phillips juvelerares skruvmejsel.
  5.
  Vänd iBook över. Höj LCD-skärmen och rikta den så att den är vänd mot dig. Dra tillbaka på de två flikarna högst upp till vänster och höger kant på tangentbordet. Dra tangentbordet från iBook medan du håller spärrarna tillbaka. Placera tangentbordet på vänster sida av iBook, se till att inte koppla den medföljande kabeln.
  6.
  Dra antennkabeln ut från flygplatsen kortet som, om det finns, i mitten av iBook. Dra Airport-kort till höger och ut ur iBook.
  7.
  Ta bort skruvarna från det övre vänstra och nedre högra hörnet av metall stativplattan att flygplatsen kortet var att använda Phillips juvelerares skruvmejsel. Ta bort skruven från mitten av metallram plattan och från dess vänstra sida med Phillips juvelerares skruvmejsel. Dra metallram skivan från iBook.
  8.
  Ta bort minneskortet omslag som är under metallplattan till vänster med fingrarna.
  9.

  in spetsen på en platt-edged juvelerares skruvmejsel i kanten på en magnet som nedan där metallplattan var på iBook-magneten ligger bredvid en tillverkning streckkod. Lyft upp på spetsen av den fasta kanter juvelerares skruvmejsel att ta bort magneten från hålet det är i. Ta magneten från iBook. Ta bort skruven som nu avslöjas med Phillips juvelerares skruvmejsel.
  10.
  Dra ut tunna metall platta på den övre kanten av iBook där tangentbordet var. Dra tangentbordet och styrplattan kablar ur depressionen där tunna metall platta var.
  Elva.
  Stick slut på tandpetare i vänstra sidan av iBook. Vrid tandpetare och tillbaka för att orsaka övre och nedre skalet av iBook att separera nu att skruvarna har tagits bort. Dra toppen av iBook från botten.
  12.
  Ta bort skruvarna från metallplattan på bottenplattan med Phillips juvelerares skruvmejsel. Dra av tejpen från metallplattan.
  13.
  Ta bort skruven bredvid kontakten i botten på den övre vänstra sida med Phillips juvelerares skruvmejsel. Ta bort skruven från höger sida av CD viken över form strömkontakten med Phillips juvelerares skruvmejsel. Ta bort skruven från övre vänstra hörnet av kretskortet på undersidan med Phillips juvelerares skruvmejsel. Ta bort skruven från det nedre högra hörnet av kretskortet på undersidan med Phillips juvelerares skruvmejsel. Ta bort de åtta skruvarna från kanten av metallplattan närmast dig med Phillips juvelerares skruvmejsel.
  14.
  Lyft försiktigt metallplattan från botten av iBook. Ta bort tejpen från hårddisken som finns i nedre vänstra hörnet.

  Byta hårddisk


  1.
  Dra ut kabeln ansluten till hårddisken vid den punkt där det står "TO MAIN styrelsen. " Lyft hårddisken ur botten på iBook. Ta bort skruvarna från båda sidor av hårddisken med Phillips juvelerares skruvmejsel. Dra metallplattan bort av varje sida med fingrarna. Placera hårddisken undan eller släng det ordentligt.
  2.
  Placera en metallplatta på varje sida av den nya hårddisken. Skruva i skruvarna på båda sidor. Plats den nya hårddisken i det läge som tidigare tillhörde den ursprungliga hårddisken. Sätt tillbaka kabeln. Sätt tillbaka bandet.
  3.
  Sätt tillbaka skruvarna till kanten av metallplattan. Sätt tillbaka skruvarna till kretskortet och botten av iBook. Sätt tillbaka bandet till metallplattan. Sätt tillbaka skruvarna på plåten.
  4.
  Placera den övre fallet med iBook tillbaka på botten. Sätt tillbaka tangentbordet och spåra kablar pad. Returnera tunna metall platta till sitt ursprungliga läge.
  5.
  Sätt tillbaka skruven i magneten hålet. Byt ut magneten. Placera minnet tillbaka locket på. Placera plattan metallram tillbaka i position där flygplatsen kortet. Sätt tillbaka skruvarna. Skjut Airport-kort, om det finns, tillbaka in Sätt tillbaka antennkabeln.
  6.
  Dra tillbaka på de två flikarna högst upp på tangentbordet. Placera tangentbordet tillbaka på toppen av iBook. Släpp flikarna. Stäng locket.
  7.
  Vänd iBook över. Sätt tillbaka skruvarna på insidan och utsidan av batterifacket. Sätt tillbaka batteriet i batterifacket.
  8.
  Placera metallen tillbaka ringarna i hålen där gummifötterna var. Sätt skruvarna i hålen. Sätt tillbaka skruvarna i botten av iBook. Vänd iBook över.

  Tips och varningar


 • Statisk elektricitet kan skada de interna komponenterna i iBook.

Previous:nothing Next:hur du låser upp DVD-regioner på en bärbar dator

Relaterade artiklar


 • papperet kommer inte att mata in min Canon iP4000
 • hur du uppgraderar processorn för ett m1160n
 • Mac-dator porttyper
 • hur reparera en tjänst Printer Spooler
 • steg-för-steg hur du kopplar min trådlösa skrivare
 • hur reparera en bärbar dator kylfläkt
 • datakonsolidering strategier
 • substitut för en diskettstation
 • hur man byter en laptop cd-spelare
 • hur man bränner en DVD till ett SD-kort