Dator > hur du ställer in RAID 1 på min dator?

 • hur du ställer in RAID 1 på min dator?


 • Vad går upp måste komma ned, och alla hårddiskar är garanterat att misslyckas så småningom. RAID 1 är en konfiguration som skriver samma data till två hårddiskar samtidigt skydda dina data vid en av enheterna inte fungerar. RAID är en förkortning som står för "Redundant Array av billiga diskar". Det finns många olika typer av RAID, som erbjuder olika funktioner och med olika antal diskar. RAID 1 är ett av de enklaste att installera och använda

  Du behöver:.
  Icke-magnetiska stjärnskruvmejsel.
  RAID-kontroller-kort.
  2 identiska hårddiskar.


  1.
  Sätt in CD som medföljde RAID-kontroller-kort för att installera drivrutinerna, om ditt moderkort inte har en integrerad RAID-kontroller. Om du inte är säker eller inte ditt moderkort innehåller en RAID-kontroller, kontakta ditt moderkort dokumentation eller på tillverkarens webbplats.
  2.
  Stäng av datorn och slå av strömmen . Koppla varje kabel som är ansluten till datorn, inklusive nätsladden. Öppna fallet genom att ta bort skruvarna på utsidan av den bakre panelen och lyfta bort sidopanelen.
  3.
  Använd en skruvmejsel för att ta bort locket från en öppen PCI-kortplats, och installera RAID-kontroller kort om ditt moderkort inte har en inbyggd RAID-kontroller. Kortet bör smidigt och stadigt snäpper på plats.
  4.
  Installera två hårddiskar kommer du att använda för RAID. För en RAID 1-konfiguration behöver du två identiska enheter. Helst ska enheter inte bara vara av samma storlek, men samma märke och modell. Om du använder IDE-diskar, anslut dem till två olika hamnar snarare än att använda en master /slav-konfiguration.
  5.
  Stäng datorns fall, koppla in den igen och slå på den. Medan datorn är uppstart upp du kommer att anvisas en nyckel till tryck för att komma in RAID-konfigurationen. Den exakta nyckel kommer att variera med din RAID-kontroller hårdvara och mjukvara. Tryck en av tangenterna.
  6.
  Välj de två hårddiskar som du just installerat använda för RAID, och välja en RAID 1-konfiguration. Den exakta menyalternativ och förfarandet kommer att variera med handkontrollen kortet, men alla styrkort erbjuda minst RAID 0 och RAID 1. Regulatorn kortets installationsprogrammet kan kalla RAID 1 "speglad RAID-" eller något liknande. När installationen är klar kommer din dator återställs.
  7.
  Öppna Kontrollpanelen i Windows från Start-menyn och välj "Administrationsverktyg" och sedan "Datorhantering. " Välj "Disk Management" fliken från fönstret Datorhantering. Diskhantering att upptäcka den nya hårddisken och ber er att initiera det. Gå vidare och initiera den nya hårddisken.
  8.
  Hitta RAID-enhet på listan i fönstret Diskhantering. Datorn ser hela RAID som en enda enhet. Högerklicka på den och välj "Ny enkel volym. " En guide öppnas som leder dig genom partitionering och formatera disken. Din RAID fungerar nu precis som en vanlig hårddisk, utom med den extra skydd i en RAID 1.


Previous:nothing Next:hur du fyller på programvara med hjälp av en extern USB-DVD-enhet





Relaterade artiklar


 • språkalternativ för visning i en HP M3027x multifunktionsskrivare
 • hur du uppdaterar en HP 4350 skrivardrivrutin
 • hur man öppnar förpackad bärbara datorer
 • hur man rengör en Microsoft Optical Mouse 3000
 • Inspiron 1501 specifikationer
 • hur du skannar ett mikrokort till pdf
 • hur man återställer en Epson cx1500
 • hur du uppdaterar drivrutiner för plug-and-play-enheter
 • hur man blixten på en XD-adapter
 • hur man uppgraderar minnet på en Brother HL-4040CN