Dator > datakonsolidering strategier

 • datakonsolidering strategier


 • Du behöver:
  liten skruvmejsel
  . Små kryssmejsel.

  Många företag har sett sina IT-avdelningar växa snabbt för att möta olika behov av flera avdelningar. Det kan tyvärr leder ofta till ad hoc-åtgärder, redundanta system, föråldrad utrustning och andra onödiga ineffektivitet. Datakonsolidering, som ofta kallas lagring eller databas konsolidering är en viktig komponent för nytänkande hur ditt företags nätverk är organiserat.

  Storage Area Network

  Det är ingen idé att ha en toppmodern terminal om den server som kör ditt nätverk ständigt släpar efter. Data konsolidering är ett naturligt steg vid uppgradering nätinfrastruktur sedan val om hur man organiserar data kommer att avgöra vad ny utrustning behöver köpas.  I stället för att varje ansökan eller plattform med egen lagringskapacitet, ett lagringsnätverk, eller SAN, ansluter varje server till samma grupp av gemensamma lagringsenheter. Detta tillåter en organisation att enkelt skala deras totala lagring needs. A rätt inställd nätverk minskar fördröjningar i nätet också.

  Virtualisering

  Vissa företag kan välja för virtualisering, även kallad cloud computing. Virtualisering gör den underliggande hårdvaran osynlig för användarna, dynamiskt fördela nätverk resurser där de behövs. För mindre företag, cloud computing-tjänster finns att låta företaget undviker omkostnaden för att köpa nätinfrastruktur. Använda en befintlig plattform innebär också att det redan har grundligt testats. Större företag kan ställa upp sina egna plattformar cloud computing.

  Bladservrar

  Bladservrar har ett antal kretskort, eller blad-server, att varje fungera som en oberoende server med ett eget minne och processorkraft. En enskild bladet kan användas för en enda ansökan, som garanterar att hög prioritet program fungerar med minimal fördröjning. Alternativt kan bladservrar användas för virtualisering. Enligt detta system är blad till eller tas bort från ett program resurspool som dess krav och behov förändras.

  Planering

  Återskapa aa företagets nätverk har potential att bli en katastrof, är så noggrann planering för.  Skapa det nya systemet parallellt är en av de bästa sätten att förhindra en stor missöde. Genom att bygga det nya systemet samtidigt som det gamla systemet förblir intakt, det nya systemet ordentligt kan testas innan den officiella växla över. Och det gamla systemet kan hållas igång under en kort tid i nödsituationer.  Omedelbart efter omkoppling, bör IT-avdelningen vidta extra åtgärder för att övervaka nätverkets prestanda så att oväntade problem kan behandlas snabbt. Om ett utomstående företag, t. ex. Hewlett-Packard eller Cisco, hyrdes in för att hjälpa till att bygga det nya nätverket kommer det att ge övervaknings-och underhållstjänster.


Previous:nothing Next:Hur man spelar upp ljud via en HDMI-kabel på en bärbar dator

Relaterade artiklar


 • hur du uppdaterar drivrutiner för plug-and-play-enheter
 • Varför är en flash-enhet säkrare än en extern bärbar enhet?
 • hur du skannar negativ med HP Scanjet 8200
 • hur man uppgraderar en ssd i en Eee PC 900
 • hur du skannar bilder till datorn
 • hur koppla in hårddiskar i RAID 0
 • oläsbar hårddisk återhämtning
 • substitut för en diskettstation
 • Hur man överför från en DVR till en extern hårddisk
 • hur man överklockar en AMD Phenom 9550 CPU fyrkärniga