Dator > Vilka är de delar & syftet med datorn?

 • Vilka är de delar & syftet med datorn?


 • Du behöver:
  kryssmejsel
  . Platt skruvmejsel.
  Anti-statiskt armband.

  Även datorer kan verka komplicerat, alla har flera grundläggande delar gemensamt. Det är omedelbart uppenbara delar av en dator, t ex bildskärm och tangentbord, är bara perifera komponenter. De viktigaste delarna av datorn är undanstoppad i chassit, och är vad du låta datorn visa saker på skärmen och tolka samspelet mellan mus och tangentbord till de program och processer som körs.

  CPU

  CPU eller Central Processing Unit, kan jämföras med en dator hjärna. Denna del ger processorkraft att låter datorn exekvera kod och utföra nödvändiga funktioner för drift.

  RAM

  Random Access Memory eller RAM är där datorn lagrar data som för närvarande använder. Med mer tillgängligt RAM gör att datorn kan utföra fler uppgifter och ofta utföra dessa uppgifter snabbare.

  Moderkort

  Moderkortet är ett kretskort som hjälper ansluta och styra de olika aspekterna av systemet. Olika komponenter, såsom ett ljudkort eller grafikkort, kan antingen vara inbyggd eller inkopplad till moderkortet. Via elektriska anslutningar på moderkortet, de olika komponenter kommunicerar och överföra data.

  Hårddisk

  På datorns hårddisk lagras data som för närvarande oanvänd. Det finns flera typer av hårddiskar, inklusive skivenheter och SSD-hårddiskar, som lagrar och tillgång till information i olika sätt. En hårddisk kan ha varierande mängder av lagring och kan delas in partitioner för att utföra olika funktioner beroende på vad användaren önskar.

  Kringutrustning

  Men inte uttryckligen en del av datorn, mest personliga datorer har flera externa enheter som är viktiga för deras användning. En bekant perifera är skärmen, som visar en grafisk framställning av de ansökningar som körs och gör att användare kan se vad de gör. En annan viktig enhet är tangentbordet, som används för att ange text och kommandon. Musen styr en en markören på skärmen som gör det möjligt för användaren att slutföra den önskade kommandon. Andra vanliga kringutrustning inkluderar skrivare, skannrar, kameror och spelenheter. Bärbara datorer i allmänhet kommer med tangentbord och mus inbyggd i målet.

  CD /DVD och diskettenheter

  Många datorer är utrustade med enheter som kan läsa, och ibland skriver till CD och DVD. Förr i tiden hade de flesta datorer även diskettstationer att läsa de olika formaten för diskett, men dessa har fallit ur modet på grund av begränsningarna i formatet. Bygga en dator utan CD /DVD-enheten är möjligt, men vanligtvis inte optimala för den användare som vill installera ett program från en CD eller DVD, lyssna på eller importera musik eller säkerhetskopiera filer på en CD. Dessa saker är omöjliga utan någon form av en CD /DVD-enheten.


Previous:nothing Next:Felsökning när jag inte kan höra mikrofonen på en HP Notebook

Relaterade artiklar


 • hur du ställer in RAID 1 på min dator?
 • vad är de områden av ett tangentbord?
 • hur du aktiverar USB-mikrofon på Windows XP för sång
 • Hur man överför från en DVR till en extern hårddisk
 • Microsoft Bluetooth mus installationsinstruktioner
 • dell Inspiron 8200 laptop specifikationer
 • verktyg för dokumentskanning
 • problem med pekskärm
 • hur reparera en tjänst Printer Spooler
 • hur du skickar ett fax med Kyocera KM-c3225