Dator > vilka typer av CD och DVD-enheter

 • vilka typer av CD och DVD-enheter


 • Det finns många olika typer av CD och DVD-enheter för datorer. . Även om dessa optiska enheter kan läsa både CD och DVD, det finns också CD-och DVD "bränna" enheter som gör att du kan spela in inspelningsbara skivor. Vissa är bara kompatibel med särskilda format, men det finns enheter som kan läsa och skriva alla skivformat.

  CD-ROM-enheter

  Denna enhet byggde bort av samma format som CD-skivor, och kan läsa både CD -ROM-skivor och CD-skivor. De flesta enheter ska kunna läsa CD-R och CD-RW-skivor, men vissa äldre modeller kan sakna den här funktionen. Du kommer inte att kunna spela DVD-skivor i en CD-ROM-enhet eller skriva till någon form av inspelningsbara media.

  DVD-ROM-enheter

  Med samma teknik som en DVD-spelare, dvd-rom-enheter läsa skivor i DVD-format, oavsett om de är video, audio eller data. Dessa enheter kan också läsa CD-skivor och inspelningsbara media, men de kan inte spela in alla format.

  CD-R/CD-RW Drives

  En CD-R-enhet är en optisk enhet som kan läsa CD-skivor och kan spela in till tomma CD-skivor. Upp till 700 megabyte av information eller 80 minuter med ljud kan lagras på en CD-R-skiva. Vissa brännare är kompatibel med CD-RW-skivor, vilket gör att du kan radera och spela innehållet på en skrivbar CD. Ingen av dessa enheter kan läsa DVD-media.

  DVD-R/DVD-RW Drives

  DVD-R-enheter liknar CD-R-enheter, förutom att de kan spela in på inspelningsbara DVD-skivor (DVD-R) eller omskrivningsbara DVD-skivor (DVD-RW). Dessa enheter kan också läsa alla DVD-och CD-format, skriva till CD-R och CD-RW-skivor, men kan inte skriva till DVD + R eller DVD + rw-format.

  DVD + R /DVD + RW-enheter

  Dessa enheter liknar DVD-R eller DVD-RW-enheter, men de använder den DVD + R och DVD + RW-format istället. Vid en första fanns det enheter som endast stöds ett format eller det andra, mest moderna DVD-enheter brännare kan skriva till både "minus" och "plus" inspelningsbara DVD-format. Dessa enheter kan också läsa och skriva CD-skivor.

  Blu-ray (BD) Drives

  Blu-ray-enheter är optiska enheter som kan läsa Sonys patenterade Blu-ray-format (BD), som kan innehålla upp till 200 gigabyte av information eller HD-video. Dessa enheter är också bakåtkompatibel med alla CD-och DVD-format, men du måste köpa en BD-R

  BD-R/BD-RE Drives

  En BD-R eller BD-RE-enhet är en enhet som kan spela in på Blu-ray-skivor. I september 2010 finns endast ett fåtal valmöjligheter för dessa enheter, men de kan också läsa och skriva alla CD-och DVD-format.


Previous:nothing Next:hur man installerar en ny Dell-modem i min Vostro laptop

Relaterade artiklar


 • Lägga till en skrivare till ett nätverk med Windows
 • Hur uppgraderar jag en processor på en T23?
 • Compaq Presario 5000 Produktspecifikation
 • hur man installerar en ny Dell-modem i min Vostro laptop
 • Mac-dator porttyper
 • hur du överför ett program till en netbook
 • Hur kylfläkten i en dator fungerar?
 • hur du ställer in en RAID-spegel
 • hur man ansluter en iLink-kabel till en Inspiron
 • hur reparera ett trasigt lås på en Mac PowerBook