Dator > hur man uppgraderar en Pentium 4-processor

 • hur man uppgraderar en Pentium 4-processor


 • Uprgading din processor kan tillåta en gammal PC för att få ett par år i livet, enligt CompuPair. I fallet av Pentium 4 är det inte bara finns gott om alternativ inom P4 familjen men datorn kan kanske också köra en Core 2 Duo, nästa nivå upp. Oavsett vilken processor du väljer, måste du först överväga att dina möjligheter är begränsade till processorer som är kompatibla med ditt moderkort

  Du behöver:.
  Stjärnskruvmejsel
  . Platt skruvmejsel.
  Termisk pasta.
  Antistatarmband.


  1.
  reda på vilken processor socket moderkortet har. Det är antingen socket 423, 478 eller 775, beroende på CPU World. Denna information bör vara antingen på manfacturer webbplats eller i din instruktionsbok. Också samråda med dessa resurser för ditt moderkort maximala yttre klockfrekvens. Observera att du bara kan uppgradera till en Core 2 Duo om du har socket 775.
  2.
  Köp en ny processor kompatibla med ditt moderkort socket och klockfrekvens. Stäng av datorn och koppla bort den från väggen.
  3.
  Skruva bort datorns luckan. Detta är oftast placerad på ena sidan av datorn.
  4.
  Sätt på dig antistatarmband genom att fastställa ett slut på din handled så att den vidrör din hud och den andra änden till en bit av metall inuti datorn.
  5.
  Hitta din processorns fläkt. Den monteras direkt på moderkortet. Observera att grafikkort ibland har fans, men dessa kommer att installeras på grafikkortet, inte direkt på moderkortet själv.
  6.
  Koppla fläkten kabeln från moderkortet. Undersök fläkten noggrant. Olika fläktar har olika metoder för avlägsnande. Vissa kräver att du tar bort skruvarna. De flesta innehåller fångster antingen på toppen eller vid foten av fläkten som du måste frigöra för att ta bort fläkten.
  7.
  Lossa låsmekanismen fastställande fläkten till moderkortet. Ta bort den och sätta den åt sidan. Detta exponerar processorsocket.
  8.
  Release processorn uttagen låsspaken. Detta är en arm på den sida av processor som körs längden på uttaget. På socklar 775 och 478, tryck ner en aning på spaken höja den. På socket 423 lyfter helt enkelt upp det. På socket 775, lyfta uttaget luckan och ta bort processorn. På 423 och 478, helt enkelt bort processorn.
  9.
  Grip den nya processorn i sidorna, undvika kontakt med stiften. Titta på sitt hörn på den sida med stiften. Hitta hörnet med antingen saknas stift eller en pil. Anpassa detta hörn antingen med pilen eller den saknade hål i sockeln och resten processorn i sockeln.
  10.
  Stäng processorn dörren om du har en. Tryck sedan in spärrspaken till dess fulla neråt.
  11.
  Rådgör med din nya processor handbok för termisk pasta instruktioner. Lägg inte till termisk takt om det står inte. Annars lägger en klick på metallen del av processorn och sprider ut den jämnt.
  12.
  Montera fläkten som följde med din nya processorn. Sätt fläkten försiktigt ovanpå processorn sedan skruva några skruvar och fäst fångster fläkten kräver. Anslut fläkten tråden i moderkortet.
  13.
  Tillbaka sidostycket.


Previous:nothing Next:hur du uppdaterar skannrar

Relaterade artiklar


 • hur man kalibrerar en Canon-skrivare
 • hur man demonterar en HP laptop dv6000
 • hur man uppgraderar en DDR 184-pin DIMM obuffrat PC2700
 • hur man öppnar en HP laptop att åtgärda det
 • hur spegla en datorskärm
 • hur man sätter datorspel på bärbar hårddisk
 • hur du uppdaterar en AMD Athlon XP 2400
 • usb återhämtning på Windows XP
 • Toshiba laptop problem
 • hur du lägger till en 2: a processor