Dator > hur man optimerar en Mac G4

 • hur man optimerar en Mac G4


 • En Apple Macintosh G4, om det är en bärbar eller stationär, kan ge dig bättre prestanda om du gör några enkla saker till den. Några av dessa förändringar kan optimera Mac G4 genom hårdvara, medan andra kommer att ta mjukvarulösningar. I båda fallen kommer det att ta lite tid och tålamod för att få datorn att fungera bättre

  Du behöver:. .
  RAM-chips
  Snabbare hårddisk.
  Optimera programvaran.


  1.
  Kontrollera random access memory på din Mac G4. Om du kör Mac OS X 10. 3 eller högre, gå till Apple-logotypen längst uppe till vänster på skärmen och välj "Om den här datorn". En liten pop-up kommer att visas som talar om hur snabbt din processor och hur mycket minne eller RAM är installerat. Beroende på vilken typ av G4 du har, kommer RAM vara annorlunda. Till exempel, om du har en PowerBook G4 kan RAM maximala avståndet från 1 gigabyte till 2 GB. För en stationär G4, kan det variera från 1,5 GB till 2 GB. Om din G4 inte har det maximala RAM, kan du optimera den genom att installera nya RAM-kretsar. Ta reda på det maximala för din G4, sedan köpa lämpliga marker. Vissa webbplatser som låg slut Mac kommer att säga det maximala för din G4. För bärbara datorer kan RAM nås från datorns undersida eller under tangentbordet, beroende på modell. Lägga RAM kommer att påskynda behandlingen av datorn och bidrar till att optimera dess prestanda.
  2.
  Undersök din Mac G4 att ta reda på vilken typ av hårddisk det igång. Chansen finns, en G4 har en äldre hårddisk som kör på 4400 varv /min eller 5400 rpm. I båda fallen kan du bidra till att optimera din G4 genom att ersätta hårddisken med en nyare, snabbare. Till exempel, ändra ut den gamla hårddisken till en 7200 rpm eller 9600 rpm disk kommer att göra allt köra snabbare och smidigare. I G4 stationära modeller, måste du öppna fall, koppla bort data-och strömkablarna och byt ut hårddisken. I PowerBook G4, det tar en hel del mer arbete för att komma åt hårddisken i huvudsak tar hela övre hölje av. Anslutningen är enklare dock. Bara rocka gummerad flerstiftskontakten tills det lossnar, se till att inte böja stiften. Sätt denna på den nya enheten och vända stegen.
  3.
  Använd optimera programvara för att göra din Mac G4 fungerar mer effektivt. Ju mer du använder din G4-eller vilken dator som helst-ju mer hårddisk blir fragmenterad. Detta innebär att bitar av data, såsom delar av program eller datafiler få översållade hårddisk media. Alla filer eller program fragmenterade tar längre tid att använda och slöar ner datorn. Optimera programvara kommer att lägga alla fragment tillsammans igen och rensa bort en hel del hårddiskutrymme. Första gången du kör detta program, kan det ta lång tid att få allt på plats. Från och med då, om du optimerar hårddisken per vecka eller månad, kommer det inte ta mycket lång tid och det kommer att göra allting fungerar bättre.

  Tips och varningar


 • Säkerhetskopiera alla dina filer och program innan du använder något hjälpprogram som en Optimizer. Även om sådana program i allmänhet inte orsaka problem, får de om något går fel. Efter att ha säkerhetskopior på CD eller DVD först förhindrar förlust av data.
 • Om du byter ut hårddisken i en Mac G4, måste du ladda alla dina data och program på den nya enheten.

Previous:nothing Next:hur du fyller på program i en Asus Eee PC 1000HE

Relaterade artiklar


 • sätt att gå grönt med bläckpatroner
 • hur du fyller skrivare bläck
 • hur man startar upp en återställningsdisk för Windows XP
 • hur man rengör en Canon S750 skrivhuvud
 • hur isär & sätta ihop en bärbar dator
 • hur mycket makt har mitt grafikkort behöver?
 • hur man programmerar en Saitek Cyborg
 • hur man ställer in en Zip-enheten på en dator
 • hur man avveckla min LG laptop
 • hur man kan öka batteri för bärbar dator backup