Dator > hur isär Compaq Presario C500

 • hur isär Compaq Presario C500


 • Om din Compaq Presario C500 laptop stängs flera gånger eller kommer inte att starta, kan flera olika maskinvarukomponenterna vara fel. Ta bort och byta ut enskilda delar kan du peka ut orsaken till problemet och fixa din laptop. För att helt ta isär datorn, måste du utföra en rad åtgärder i en viss ordning, som var och en av de olika komponenterna är anslutna och kommer i vägen för er om du tar bort dem ur funktion

  Du behöver:.
  stjärnskruvmejsel.
  Nål-tång.
  Skruvmejsel.


  1.
  Klicka på "Start"-menyn på din bärbara dator och välj "Shut Down" alternativet. Koppla varje enhet och kabel ansluten till datorn och tryck på skärmen locket stängt. Vrid Compaq Presario C500 upp och ner så att du tittar på botten av enheten.
  2.
  Leta reglaget placerad under batteriet nära toppen av ärendet. Flytta bar över och dra ut batteriet ur den bärbara datorn för att se till ingen ström levereras till någon av hårdvara.
  3.
  Ta bort Phillips skruven på minnet täcka vid vänstra änden av Presario C500. Ta bort locket och skjuta undan de två plast spärrarna på motsatta ändar av det gröna, rektangulära minnesmodul. Skjut modulen till höger och ta bort det från datorn.
  4.
  Ta bort skruven som håller mini-PCI-kortet locket på plats, som ligger under minnesmodulen porten. Ta bort locket. Ta bort kablarna som leder till botten av torget PCI-kort med ett par nål-tång.
  5.
  skjuta undan de två plast spärrarna hålla nere mini-PCI-kortet och skjut in kortet ur den bärbara datorn. Ta bort skruven längst till höger i målet för att låsa upp den optiska enheten. Skjut köra till höger och ta bort den från den bärbara datorn.
  6.
  Leta reda på hårddisken skruv i det nedre högra hörnet av bärbara fall. Ta bort skruven och dra av locket. Ta bort metall hårddisk från den bärbara datorn.
  7.
  Rotera den bärbara datorn så att enhetens ovansida är vänd uppåt igen. Lyft öppnar LCD-skärmen så att hela datorn ligger plant på 180 grader. Leta länge plastremsan placerad mellan LCD-skärmen och tangentbordet.
  8.
  Ståndpunkt i slutet av din platt skruvmejsel under höger kanten av plast remsan. Skjut skruvmejseln i försiktigt och lyfta strippa den bärbara datorn.
  9.
  Koppla loss kabeln som går från botten av den bärbara LCD-skärm Den synliga delen av moderkortet ovanför tangentbordet. Ta bort de fem skruvarna längst ned på LCD-skärmen och dra skärmen av den bärbara datorn.
  10.
  bort båda skruvarna upptill på tangentbordet och dra tangentbordet mot dig. Koppla kabeln mellan nedre kanten av tangentbordet till rektangulära svarta porten på moderkortet.
  11.
  Ställ frånkopplad tangentbordet utanför den bärbara datorn. Ta bort de fyra skruvarna som håller pekplattan till den bärbara datorn. Dra pekplattan utanför Presario.
  12.
  Hitta de svarta fläkt i det övre högra hörnet av moderkortet. Ta bort de fyra skruvarna som håller fläkten på plats och ta bort fläkten.
  13.
  Leta torget processorn, som är under fläkten du tog bort. Använd en skruvmejsel för att stänga av processorns låsskruven motsols ett varv. Fatta två olika kanter av processorn och dra ut det ur den bärbara datorn.
  14.
  Ta bort de två skruvarna på toppen av moderkortet och de två skruvarna längst ned på moderkortet . Skjut moderkortet mot dig försiktigt och lyft ur den bärbara datorn.

  Tips och varningar


 • att sätta ihop Compaq Presario C500, upprepa stegen ovan i omvänd order.
 • Använd ett antistatiskt armband eller Rör vid ett metallföremål ansluten till golvet från tid till annan medan du arbetar på den bärbara datorn för att undvika statisk elektricitet skador på bärbara elektroniska komponenter.

Previous:nothing Next:sätt att gå grönt med bläckpatroner

Relaterade artiklar


 • vad är e-enheten?
 • usb återhämtning på Windows XP
 • hur man återställer administratörslösenord på en thinkpad ibm
 • hur ett trådlöst modem fungerar
 • hur man demonterar en Toshiba A45
 • dell D630 latitud laptop specifikationer
 • hur man uppgraderar NC10 hårddisken
 • hur du skannar negativ med HP Scanjet 8200
 • Definitionen av en monokrom laserskrivare
 • bredbildsskärm specifikationer