Dator > hur du uppgraderar processorn för ett m1160n

 • hur du uppgraderar processorn för ett m1160n


 • När program och andra processer blir alltför komplicerad för en processor att hantera, får hela datorn eftersläpning och tillbringar långa perioder behandling av uppgifter som kunde användas på annat sätt för andra uppgifter. Om du hittar din HP M1160N stationär PC i denna situation, bör du överväga att uppgradera sin processor för att hålla datorn igång

  Du behöver:. .
  Platt skruvmejsel
  Byte processor.
  Termisk pasta.


  1.
  Bort alla kontakter och kablar från datorn. Detta inkluderar kringutrustning såsom möss och tangentbord.
  2.
  Sök efter datorns luckan. Denna panel ska ha två eller tre skruvar som lätt kan avlägsnas för att få tillgång till datorns maskinvara och är antingen av sidorna. Lägg ner datorn och på motsatt sida av luckan när du har hittat vilken av de två sidoväggarna är luckan.
  3.
  Skruva av tillgång panelens skruvar och ta bort luckan genom att skjuta den tillbaka. Du bör nu ha tillgång till datorns maskinvara.
  4.
  Titta på processorn att se till att den är lättillgänglig utan att behöva ta bort några andra delar. En del HP modeller har en fläktkanalen täcker processorn för extra kylning. Om en fläkt bort närvarande genom att antingen skruva åt skruvarna om skruvas på, eller ta bort fläktkanalen från dess flikar om klippta på. Ta bort nätenheten fyra skruvarna och ställ den åt sidan utan att koppla några kablar om det är i vägen.
  5.
  Jorda dig själv genom att röra vid datorns chassi, datorns metallram. Gör detta regelbundet under vidröra datorns inre delar för att se till att det inte är något potentiellt skadligt statisk kontakt mellan dig och datorns komponenter.
  6.
  Koppla fläkten ledningar som ansluta till moderkortet. Kom ihåg var dessa kablar anslutas till så måste du anslut kablarna efter uppgraderingen av processorn.
  7.
  Ta bort kylning församling genom att ta bort klippen hålla den intryckt. Använd en platt skruvmejsel för att hjälpa dig att ta bort klippen. Lyft försiktigt kyla församling på en gång den är helt fri från moderkortet.
  8.
  Lyft processorns behålla spärren. Detta görs genom att lyfta spaken eller armen hittades nära processorn.
  9.
  Ta bort den ursprungliga processorn ur hållaren. Gör så omsorgsfullt för att undvika skador på processorn eller moderkortet.
  10.
  Placera den nya processorn i sockeln. Titta längst ner på processorn och på sockeln för att se till att processorn och sockeln matchen när de ställer processorn i. Placering av processorn på uttaget på fel sätt kan skada både moderkortet och processorn.
  11.
  Secure processorn genom att sätta behålla spaken ner. Processorn ska nu vara på plats och bör inte kunna röra sig.
  12.
  Bred termisk pasta på den nya processorn. Se till att klistra kvar på metallkapsel, eller kärna, på processorn och inte sprids ut på processorns kisel styrelse. Placera endast en liten mängd ungefär samma storlek som en liten ärta på kärnan.
  13.
  Fördela termisk pasta med hjälp av ett plastkort eller något liknande. Den termiska pasta ska täcka hela metalliska ovanpå processorn och bör vara helt plant. Det ska vara lagom termisk pasta så att bokstäver och siffror på processorn är inte skönjas. Om du är osäker, få en nål och stick in den i termisk pasta. Endast de allra chef nålen bör omfatta termisk pasta.
  14.
  Ta bort eventuella kvarvarande termisk pasta finns på kylaggregatet med alkohol och en fin duk. Kontrollera att dess helt rena och torra.
  15.
  Placera kylaggregatet på plats och se till att klämmorna fäster sig ordentligt. Kylaggregatet ska inte kunna röra efter att ha placerats på rätt sätt.
  16.
  Anslut fläktkablarna tillbaka in i moderkortet.
  17.

  Skruva fast motorn på plats om det hade att tas bort. Dessutom placerar fläktkanalen till sin ursprungliga position om man var närvarande.
  18.
  Sätt luckan tillbaka på enheten och sätt tillbaka den till sitt ursprungliga läge genom att skjuta den framåt. Skruva den igen och ansluta alla kablar och kontakter. Din processor är nu uppgraderad.

  Tips och varningar


 • Om du inte jorda dig ständigt du kan riskera statisk elektricitet skada dyra komponenter.

Previous:nothing Next:PC-kort till USB-porten

Relaterade artiklar


 • hur man byter ett moderkort på en bärbar dator från Hewlett Packard
 • laptop moderkortet formfaktorer
 • hur du ställer in en RAID-spegel
 • hur man ansluter en iLink-kabel till en Inspiron
 • hur man avveckla min LG laptop
 • hur du skannar negativ med HP Scanjet 8200
 • hur man byter en laptop cd-spelare
 • Microsoft Bluetooth mus installationsinstruktioner
 • hur man gör en startbar CD-skiva för en BIOS-uppdatering
 • hur man överklockar en AMD Phenom 9550 CPU fyrkärniga