Dator > hur du ställer in en RAID-spegel

 • hur du ställer in en RAID-spegel


 • Att sätta upp en speglad RAID är ett bra sätt att skydda dina data. En RAID spegel, som också kallas en RAID 1, använder två identiska hårddiskar. RAID-kontrollern hårdvara skriver identisk data till båda diskarna. Detta sätt om en disk havererar, är din data fortfarande tillgängliga på den andra disken. Alla hårddiskar misslyckas så småningom men en RAID-konfiguration ger dig dataredundans som skyddar dina data från alla utom de mest katastrofala krascher

  Du behöver:. .
  Skruvmejsel
  RAID-kontroller-kort.
  2 identiska hårddiskar.


  1.
  Installera RAID-styrenheten förare genom att sätta in CD-skivan som följde med kontrollerkortet. Hoppa över detta steg om ditt moderkort har en inbyggd RAID-kontroller. Många moderna moderkort har inbyggda regulatorer, om du är osäker på din, i dokumentationen
  2
  Stäng av datorn och koppla den. . . Öppna sidopanelen genom att ta bort skruvarna som håller den på plats.
  3.
  Använd en stjärnskruvmejsel för att ta bort locket från en oanvänd PCI-kortplats och installera RAID-styrkort i kortplatsen. Kortet ska sitta stadigt i kortplatsen. Hoppa över detta steg om ditt moderkort har en inbyggd RAID-kontroller.
  4.
  Installera båda hårddiskar som du ska använda för RAID. För IDE-enheter, använda en annan port för varje enhet snarare än en master /slav konfiguration. SATA-enheter kan endast ansluta till enskilda hamnar, så att inte oroa sig jumper inställningar eller master /slave status. Använd två identiska hårddiskar. De får inte bara ha samma lagringskapacitet, men helst samma märke och modell.
  5.
  Stäng sidopanelen av datorn och dra åt skruvarna. Anslut datorn och sätter på den. Medan datorn är uppstart, blir du ombedd att trycka på en knapp för att ange RAID-konfigurationen. Den nyckel du kommer att pressen kommer att variera med handkontrollen hårdvara. Tryck en av tangenterna.
  6.
  Välj de två enheter som du just installerat använda för RAID och välja ett "RAID 1" konfiguration. När installationen är klar, datorn starta om till Windows.
  7.
  Öppna "Kontrollpanelen", väljer "Administrationsverktyg" och sedan "Datorhantering. "I" Computer Management ", välj" Diskhantering "-fliken. Windows kommer att be dig att initiera den nya enheten. Gå vidare och göra det.
  8.
  Hitta RAID i listan med diskenheter i "Diskhantering" fönster. Windows ser RAID som en enda hårddisk. Högerklicka på den enhet och välj "Ny enkel volym. " En guide öppnas som kommer att gå igenom partitionering och formatera disken.


Previous:nothing Next:hur man överklockar en AMD Phenom 9550 CPU fyrkärniga

Relaterade artiklar


 • hur du tar bort en NTFS-partition
 • hur du skriver ut dina låtar på en CD
 • Definitionen av en 19-i-1 mediakortläsare
 • usb återhämtning på Windows XP
 • vad är e-enheten?
 • HP xb3000 dockningsstation specifikationer
 • hur koppla in hårddiskar i RAID 0
 • Varför är en flash-enhet säkrare än en extern bärbar enhet?
 • hur man demonterar en bakgrundsbelysningen i en Toshiba Satellite M55
 • hur man spelar in TV-program till DVD med hjälp av en brännare USB TV