Dator > hur ändrar skärmen lampa på en Toshiba Satellite A10

 • hur ändrar skärmen lampa på en Toshiba Satellite A10


 • Bakgrundsbelysningen lampan i en bärbar dator lyser upp LCD-skärmen för att producera bilder. I generera bilderna är ljuset från lampan jämnt fördelat över skärmen med flera lager av tunn film. Symtom på en trasig eller felaktig belysning lampa inkluderar dunklet, färgade nyanser på skärmen eller flimmer. För att ersätta bakgrundsbelysningen lampan i en Toshiba Satellite A10 laptop, måste du ta isär skärmen församling
  1 .
  Placera den bärbara datorn på en jämn yta. Vänd på datorn och ta bort batteriet från facket. Ångra låsskruvar för att ta bort plast skal som täcker hårddisken, trådlösa kort och moduler RAM från botten av datorn.
  2.
  Avinstallera RAM-moduler och kort för trådlöst nätverk. Tryck spärrarna på vardera sidan om minneskortplatsen för att låsa upp modulerna och dra försiktigt bort tills modulen tänder ur facket. Ta bort den trådlösa kortet genom att koppla ur sin antenn och lyfta kortet från moderkortet.
  3.
  Demontera hårddisk och fläkt /kylfläns montering. Ta en enda skruv placerad på en sida av laptop håller hårddisken på plats och skjut ut enheten. Ta bort kylfläkten genom att lossa två skruvar och lyft av fläkten. Demontera kylflänsen genom att ta bort de fyra skruvarna och lyfta upp det från CPU
  4
  bort alla markerade skruvarna från basen på den bärbara datorn. . Du kan behöva ångra upp till 18 skruvar . Vänd den bärbara datorn och ta bort säkra band knutna till toppen av tangentbordet. Sätt ett spetsigt redskap i band och tvinga det uppåt för att lossa sitt engagemang. Manövrera med fingrarna för att låsa upp alla flikar längs remsan och ta bort den helt.
  5.
  Ta bort de tre skruvarna för att lossa tangentbordet från basen på den bärbara datorn. Lyft tangentbordet och vila den med ansiktet mot handledsstödet. Ta bort en metallplatta skärmning tangentbordskabeln genom att lossa dess skruv och koppla loss kabeln från moderkortet. Ta bort tangentbordet.
  6.
  Bort en enda skruv säkra DVD-enheten och skjut ut enheten. Ta en annan skruven från den övre luckan för att ta loss den från basen på den bärbara datorn. Koppla två små högtalare kablar och videokabeln från moderkortet genom att dra i plast församling i spetsen för kabeln. Stäng laptop locket och ta bort en skruv från baksidan av datorn.
  7.
  Lossa visning församling som består av bärbara lock och LCD-skärm. När du drar det uppåt, kommer den övre luckan från den bärbara datorn bas kommer också bort eftersom gångjärnen som håller locket på topplocket fortfarande är intakta.
  8.
  bort skärmen bezel. Lossa skruvarna längs plastramen att lossa den och börja dra i ramen för att skilja den från skärmen. Ta bort skruvarna från båda sidor av skärmen för att ta loss den från sitt fäste metall. Dra ur skärmens video-och kraftkablar och dra panelen ut.
  9.
  Rubba bakgrundsbelysningen bostäder ansluten till en sida av panelen. Ta bort den befintliga belysningen lampan genom att koppla bort anslutningar från båda ändar och installera en ny lampa av återmonterar kablar och montering av lampan tillbaka på bostäder.
  10.
  Återmontera displayen montering och installera det på bärbara datorn. Sätt den bärbara datorn tillsammans igen genom att installera om alla komponenter du tog bort. Dubbelkolla alla kablar.


Previous:nothing Next:Felsökning av en PC-tangentbord

Relaterade artiklar


 • Lägga till en USB-enhet till PS2
 • PC-processor cache förklaras
 • dell D630 latitud laptop specifikationer
 • hur du skickar post till en Tracfone
 • hur du ställer in dubbla bildskärmar med dubbla kort crossfire video
 • Definitionen av en 19-i-1 mediakortläsare
 • Lägga till en Bluetooth till en Eee PC
 • Hur man monterar en SCSI-hårddisk
 • hur du ställer in en 2wire modem för trådlös
 • hur man uppgraderar en hårddisk för en gateway