Dator > Felsökning av en PC-tangentbord

 • Felsökning av en PC-tangentbord


 • Ett tangentbord är en av de mest integrerade och väsentliga delar av en dator. Tangentbord fel av olika orsaker, bland annat hår eller smuts uppbyggnad, normal förslitning, och programvara. Innan omedelbart gå till besväret och kostnaden att köpa ett nytt tangentbord eller väntar på teknisk support för att hjälpa situationen, anser felsökning ditt tangentbord som ett första raden av attacker

  Du behöver:.
  Burk med tryckluft Flaska med isopropylalkohol.
  Liten låda med bomullspinnar.
  Bomullstussar.
  USB-enhet, t. ex. ett USB-minne.
  2 AA batterier (om tangentbordet är trådlöst).


  1.
  Kontrollera att datorn är avstängd innan felsökning tangentbordet. Koppla bort tangentbordet från datorn om tangentbordet är ansluten till datorn och inte är en trådlös eller Bluetooth-tangentbord.
  2.
  Vänd på tangentbordet. Knacka försiktigt på hela undersidan av tangentbordet för att få bort eventuellt skräp. Skaka försiktigt på tangentbordet för att ta bort eventuellt skräp.
  3.
  Ansök tryckluft till tangentbordet för att ta bort och få bort all smuts, damm, hår, smulor och annat skräp. Flytta den komprimerade luften längs varje av nycklarna för att se allt skräp avlägsnas.
  4.
  Doppa ena änden av en bomullspinne i en flaska av isopropylalkohol. Rengör fastnat eller fastklistrade upp tangenterna med bomullstuss och alkohol. Om det behövs, använda mer alkohol till andra änden av bomullspinne eller en annan bomullstuss och upprepa processen.  Om det finns några betydande klibbiga eller smutsiga fläckar på tangentbordet, applicera en liten mängd alkohol till en bomullstuss tills bomullstuss är fuktigt. Gnid den klibbiga eller smutsiga fläckar på tangentbordet med bomullstuss. Upprepa denna procedur efter behov.
  5.
  Granska alla sladdar, såsom sladden som ansluter tangentbordet till datorn, för att avgöra om sladden eller tillhörande ledningar har genomgått någon betydande slitage och slitage som kan förhindra tangentbordet inte fungerar ordentligt. Håll utkik efter frågor som sliten eller lösa trådar. Om du hittar sådana frågor måste du sannolikt kommer att ersätta tangentbordet.
  6.
  Återanslut tangentbordet till datorn. Se till att tangentbordets PS /2 eller USB-kontakten är ordentligt isatt i datorns respektive port. Slå på datorn. Låt datorn starta helt. Om tangentbordet fortfarande inte fungerar, koppla bort tangentbordet från datorn.
  7.
  Sätt i USB-enhet, t. ex. ett USB-minne, i samma USB-port du har använt för tangentbordet. Navigera till USB-minne på datorn. Om datorn inte kan hitta minne, är din USB-port som kan brytas och du behöver för att bifoga ditt tangentbord till en annan USB-port på datorn. Om datorn inte hittat USB-minne, ur hårddisken och koppla in tangentbord till datorn.  Om tangentbordet är trådlöst, byt tangentbordets batterier med helt nya batterier för att se om detta löser problemet.  Om tangentbordet har en PS /2 anslutning, kontrollera dess PS /2 anslutning att säkerställa ingen av stiften är böjda, trasiga eller saknas. Om stift är böjda, trasiga eller saknas, måste du byta ut ditt tangentbord.
  8.
  Navigera till "Start" menyn, välj "Control Panel" och sedan på "Skrivare och annan maskinvara "," Keyboard "," Hardware "," Egenskaper "Välj" Drivrutin "fliken och klicka sedan på" Avinstallera. "Starta om datorn. Microsoft Windows kommer att installera drivrutinerna efter att datorn startas om.

  Tips och varningar


 • När du ansluter en PS /2 adapter, se till att adaptern är ansluten till den lila-färgade kontakten, inte den gröna.

Previous:nothing Next:hur man blixten på en XD-adapter

Relaterade artiklar


 • Top 10 usb-enheter
 • lagringskapacitet flashminneskort
 • hur du uppdaterar skannrar
 • hur man rengör pcb styrelser
 • hur man gör en USB-hårddisk bootbar
 • hur man tråd en Ethernet RJ 45
 • HP xb3000 dockningsstation specifikationer
 • Hur uppgraderar jag en processor på en T23?
 • Inaktivera pekplattan på en Toshiba laptop
 • trådlös adapter komponenter