Dator > vad är de områden av ett tangentbord?

 • vad är de områden av ett tangentbord?


 • För att den genomsnittliga personen, den mest använda delar av en dator tangentbord för en personlig dator verkar uppenbar. Även en person som är nya till datorer, men har använt en gammaldags skrivmaskin, kunde sätta sig ner och börja skriva ett dokument. Men förstå alla olika delar av datorns tangentbord ger aktörer verktyg för att arbeta mer effektivt på sina maskiner.

  Inskrivning Area

  De flesta av de huvudsakliga skriva Området består av bokstäver och siffror som operatörerna använder för att mata in data i sina system. Detta avsnitt av tangentbordet innehåller också Control nycklar som ger användaren fler alternativ. Vid användning i kombination med andra tangenter "Ctrl" och "ALT" nycklar kan utföra specifika funktioner. Till exempel, tryck "CTRL" plus "A" kommer att välja all text i ett dokument. "ALT" plus "A" kommer att ge användare av Microsoft Office tillgång till antingen menyerna i äldre versioner av programvaran eller i menyfliksområdet i version 2007 utan att använda musen.  ignoreras av många datoranvändare, har "Start" knappen i Microsoft Windows-logotypen. Med denna knapp motsvarar att klicka på "Start" knappen i Microsoft Windows med musen, öppna startmenyn. Att slå en andra gång stängs menyn.

  Riktningsknapparna

  ligger till höger om Typing området, hjälper en gruppering av riktningsknapparna användare flytta markören från plats till plats, utan att behöva röra musen. Fyra piltangenterna flytta markören i önskad riktning när man knackar. Vanligtvis sitter ovanför piltangenterna, flera andra tangenter hjälper användarna att flytta markören runt på skärmen. När exempelvis valt "Home" knappen kommer att flytta markören till början av denna textrad. "End" flyttar den till slutet av den raden. Intressant, kombinera dessa riktningsknapparna med Styrknapparna ger dem ytterligare funktionalitet. "CTRL" plus "Hem" flyttar markören till början av dokumentet.

  Numeriskt tangentbord

  Förutom befintliga som ett alternativt sätt att mata in siffror i ett dokument, kan användare märker att riktnings etiketter finns på flera tangenter i det numeriska tangentbordet. Operatören får bestämma vilken funktion tangenter genom att trycka på "Num Lock"-knappen. När lampan lyser, fungerar den som ett numeriskt tangentbord. När lampan inte lyser, det blir riktningsknapparna.  För att utföra matematiska uppgifter, till exempel använda ett program kalkylprogram eller med hjälp av Windows miniräknare, snedstreck nyckel representerar division. Ett exempel på en division formel skulle kunna se ut "X /Y". Asteriskerna nyckel representerar multiplikation. Ett exempel på en multiplikation formel skulle likna "X * Y".

  Funktionstangenter

  Längs upp på datorns tangentbord, finns en rad med knappar märkta "F" samt ett antal. Dessa funktionstangenter utföra olika funktioner, beroende på vilket program öppna vid den tiden. Till exempel mycket ofta, att trycka på "F1" knappen öppnar program hjälpen.


Previous:nothing Next:hur man ansluter en diskettenhet till en bärbar dator

Relaterade artiklar


 • HP Compaq 6730b specifikationer
 • Mac-dator porttyper
 • Microsoft Bluetooth mus installationsinstruktioner
 • hur du uppdaterar drivrutiner för plug-and-play-enheter
 • vad är en RS-232-kontakten?
 • specs på Maxtor DiamondMax Plus 9 120GB ATA-133 hdd
 • vad är e-enheten?
 • hur man kan skydda en bärbar dator tangentbord
 • Felsökning hk 8.100 sylt
 • hur man demonterar en HP 2200